Vienna Capitals?Hydro Fehérvár AV19 1-0

   

Az ICEHL-negyeddöntő harmadik mérkőzését is elveszítette Antti Karhula együttese, a Bécs 1 lépésre van az elődöntőtől.

Feltolt védekezéssel és agresszív letámadással kezdtek a hazaiak, a meccset Janus két hatalmas bravúrja vezette fel. Folytatódott a bécsi attak, a fehérvári kapus a bárdját is elvesztette, szerencsére ebből sem lett nagyobb baj. A 3. percben Hárié volt az első kiállítás, ez nem sok jót ígért, de szívós védekezéssel sikerült kapott gól nélkül kihúzni a hátrányt. Öt az ötben is a Capitals volt a jobb, sorra dolgozta ki a helyzeteket, Janus állta a sarat. A Volán elvétve se jutott el Starkbaum kapujáig. Rotter Carusóval ?barátkozott?, majd mehetett a büntetőpadra. A sokkal nagyobb tempóban hokizó osztrákok így is megugrottak, ismét egy Janus-védés akadályozta meg őket a gólszerzésben. A kiállítás leteltekor Petan a kapu torkából próbálkozott, ő sem ért célt. A Vienna csatárai tovább lubickoltak, a kapuvas is besegített a Karhula-csapatnak. A 14. perctől jó cserék követték egymást, kiegyenlítődött a játék, sikerült többször célba venni a hazai kaput. Ez nem tartott sokáig, ismét a Capitals percei következtek, jókor jött Wukovits kiállítása. A második emberelőny sem hozott változást, felállni sem sikerült. Az utolsó másodpercek izgalmasan alakultak, Sárpátki és Lahti harcolt meg a szabad korongért, de együttes erővel sem tudták átgyömöszölni a játékszert a gólvonalon. A másik oldalon Loney lövését tette oldalra Janus.

A szünet után másik Volán tért vissza a jégre, sokkal agilisabban és direktebben játszottak Sarauerék. Már kezdtünk volna megnyugodni, amikor a 24. percben jött egy saját harmadban eladott korong, a 3 az 1 elleni kontrát mattra kijátszották a bécsiek, Nissner volt a befejező (1-0). Gondjainkat tetézte Szita kiállítása, jól zárt a retesz, bár voltak meleg pillanatok, nem nőtt a hátrány. Petan is kiállt, maradtak jégen a speciális egységek. Janus újabb védésekkel tartotta meccsben csapatát. Sarauer feleslegesen leütközte Starkbaumot, ő is mehetett a büntetőpadra. Zsinórban a harmadik emberhátrányt is kivédekeztük, közben Janus teljesítményére elfogytak a jelzők. Hogy 30 perc után nem dőlt el az összecsapás, az a fehérvári 46-osnak volt köszönhető. Kähkönen is begyűjtött egy kisbüntetést, egyenlítésre esély sem volt, a védekezés kötötte le a mieink minden energiáját. A 36. percben az addigi legnagyobb fehérvári helyzet maradt ki. Egy távoli bomba Starkbaumról kipattant, pont Caruso elé, aki talán maga is meglepődött, hogy mennyire üresen maradt, nem tudta becsapni az osztrákok kapusát. A harmadot fehérvári kiállítás zárta, sorrendben az ötödik. Az eredmény nem változott. A középső játékrész felét emberhátrányban töltő Volánnak még mindig volt esélye a győzelemre, de ehhez sokkal jobb és fegyelmezettebb záróharmadbeli játékra volt szükség.

Az áthúzódó emberhátrány kivédekezése után is a bécsiek tették-vették a korongot, öt az ötben is magabiztosan uralták a meccset. Janussal továbbra sem bírtak, ez reményt adott. A Volán játékából hiányzott az átütő erő, a megszerzett korongokból nem sikerült veszélyes helyzeteket kialakítani, a lövések pedig rendre a blokkban haltak el. Rotter kiállításából sem sikerült egyenlíteni, melynek leteltekor Janus sokadik bravúrja tett pontot egy 2 az 1 elleni kontra végére. Fogytak a percek, még mindig a házigazda vezetett. Az 53. percben Sarauer ért bele a kapu előtt egy távoli lövésbe, Starkbaumban elakadt a pakk, majd Hári húzott kapura, elnyomták, a síp néma maradt. A hajrában visszahúzódott a Bécs, és kontrára éhesen várta a fehérvári rohamokat. Ezen az estén azonban nem volt elég erő a Volánban a gólszerzéshez, amin Antti Karhula időkérése és Janus levitele sem segített. Az utolsó pillanatokban több helyzet is adódott Háriék előtt, hiába. A Vienna Capitals 1-0-ra megnyerte a mérkőzést, és 3-0-ra vezet a négy győzelemig tartó párharcban. A cél innentől, hogy ne söpréssel érjen véget a széria, ha ezt sikerül elérni pénteken, utána lehet messzebbre tekinteni.

A Hydro Fehérvár AV19 összeállítása: Janus (Kornakker) ? Stipsicz, Campbell, Hargrove, Hári, Kuralt ? Caruso, Horváth, Erdély, Bartalis, Petan ? Geiger, Szabó D., Kähkönen, Sarauer, Sárpátki ? Mihály, Lahti, Szita.

A Hydro Fehérvár AV19?Vienna Capitals ICEHL-negyeddöntő mérkőzései:

2021. március 12.: Vienna Capitals?Hydro Fehérvár AV19 6-1
2021. március 14.: Hydro Fehérvár AV19?Vienna Capitals 2-3
2021. március 16.: Vienna Capitals?Hydro Fehérvár AV19 1-0

VICAVS

fotó: archív

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum