Hydro Fehérvár AV19?Vienna Capitals 2-3

   

A harmadik harmadban kiválóan játszott a magyar ICEHL-csapat, ez azonban nem volt elég az egyenlítéshez, a bécsiek 2-0-ra vezetnek.

A bécsi vereség után kulcsmeccs várt a Fehérvárra, ennek megfelelő elánnal kezdtek Bartalisék. Az 5. percben Mihály érkezett jó ütemben a kapu elé, a felperdülő korongot Starkbaum eltakarította. Hargrove távolija következett, a kipattanót másodszorra sem sikerült bekotorni. Magához képest jóval fizikálisabb volt a Volán, Erdély szabályosan felkente Johnsont a palánkra, később Sarauer akkorát ütközött a támadóharmadban, hogy a sisakja is lerepült. A folytatásban kevesebb volt a kapura lövés, jól védekeztek a csapatok, bár olykor egy-egy saját harmadban eladott korong borzolta az idegeket. A játékrész derekán Erdélyé volt az első kiállítás, egy perc sem telt el, Leduc is kiment, kiegyenlítve a létszámot. 4 a 4 ellen, majd fehérvári emberelőnyben folytatódott a csata, gól egyikből sem született. A Bécs feltolt védekezése ellen nem volt könnyű, minden korongbevitelért meg kellett szenvedni. A másik oldalon Janus is hozzátette a magáét, Besse kapáslövését hárította. A hajrában a vendégek voltak jobbak, és 11 másodperccel a dudaszó előtt Loney révén megszerezték a vezetést (0-1).

A középső játékrész sérüléssel kezdődött. Alex Wall maradt lent, szerencsére a saját lábán ment az öltözőbe. A Capitals védekezése továbbra is elsőrangú volt, lövőhelyzetig is nehéz volt eljutni. 5 perc után változott a meccs képe, nagyobb tempóra váltott a Karhula-csapat. Stipsicz egyéni játékkal törte fel a védelmet, majd Erdély tüzelt jó helyzetből, sajnos egyikből sem lett gól, de az akarat emberelőnyt kamatozott. Megvoltak a lehetőségek közelről, távolról, betalálni mégsem sikerült. Ez nem szegte kedvét a hazaiaknak, a bécsi kapu előtt folyt a játék. A 29. percben megtört a jég, Hargrove kerülte meg a kaput, passzát Caruso bombázta mellé, a palánkról visszapattanót Hári küldte a gólvonal mögé (1-1). Nem tartott sokáig az öröm, a Bartalis kiállítása miatti emberelőnyt Archibald használta ki egy tökéletesen helyezett felső sarkos lövéssel (1-2). Janus elejét vette a nagyobb bajnak, Rotter közelijét bravúrral hárította. A hátralevő időben főként a semleges harmadban folyt a játék, egyik csapat sem tudta feltörni a másik védekezését. Izgalmat csak az egyre gyakoribb összekapaszkodások jelentettek. Hári mászott rá régi ?barátjára?, Wukovitsra egy kisbüntetésért cserébe. Kár volt érte, 17 másodperccel a szünet előtt Nissner ezt az előnyt is gólra váltotta (1-3).

Nehéz utolsó harmad várt a Volánra, kétgólos hátrányból kellett megfordítani a meccset. A harcossággal nem volt gond, Stipsicz távolról, Hargrove közelről kísérletezett, Starkbaum állt a sarat. Geiger mellé húzott ziccere következett, ami nem véletlenül maradt ki, Kittinger szabálytalankodott vele szemben. A 45. percben Stipsicz gyönyörű kapáslövésével sikerült kihasználni az emberfórt és csökkenteni a különbséget (2-3). Hargrove kiállítása törte meg a lendületet egy időre, szerencsére ezt a hátrányt sikerült kibekkelni. Fordult a kocka, emberelőnyben támadhattak Háriék. Remek cserék követték egymást, a fölény 5 az 5-ben is megmaradt. Záporoztak a lövések Starkbaum kapujára, teljesen beszorultak a bécsiek, csak a gól hiányzott. Erdély, Kuralt és Hargrove lövése is gólt ígért, Sarauer bombája is csak kevéssel kerülte el a kaput. A végén Janus is lekorcsolyázott, betalálni így sem sikerült. A Capitals kiváló védekezésének és jobb helyzetkihasználásának köszönhetően a második meccset is behúzta. Folytatás kedden Bécsben, ahol a harmadik harmad játékára építve meg lehet az első győzelem.

A Hydro Fehérvár AV19 összeállítása: Janus (Kornakker) ? Stipsicz, Campbell, Hargrove, Hári, Kuralt ? Caruso, Horváth, Erdély, Bartalis, Kähkönen ? Geiger, Szabó D., Mihály, Sarauer, Sárpátki ? Szita, Lahti.

A Hydro Fehérvár AV19?Vienna Capitals ICEHL-negyeddöntő mérkőzései:

2021. március 12.: Vienna Capitals?Hydro Fehérvár AV19 6-1
2021. március 14.: Hydro Fehérvár AV19?Vienna Capitals 2-3

avsvic

fotó: Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum