Ismét nekifuthat egy meccskorongnak a DEAC

   

A debrecenieknél közelebb egyetlen csapat sem állt a továbbjutáshoz a legutóbbi Erste Liga-játéknapon.

A DEAC 3-0-s meccsállás után döntetlenre hozta a negyedik találkozót az UTE ellen, amelynek csak a 86. percben lett vége Phil Kiss góljával. Az FTC-Telekom és a MAC HKB néhány napos rekordja máris veszélyben forgott tehát, de így is ez volt minden idők második leghosszabb Erste ligás mérkőzése. Érdekességként említjük, hogy a top 4-ben így 3 olyan találkozó található, amelyeknek részesei voltak a lila fehérek. A DEAC és az Újpest párharcától éppen ilyen parázs csatákat vártunk, hiszen az alapszakasz azt sugallta, hogy két hasonló tudású együttesről van szó. Tény, hogy az első három meccs sem volt sima, a debreceniek koncentrációját és lélekjelenlétét dicséri, hogy valamennyit be tudták húzni, és így 3-0-s előnyre tettek szert. A párharc lezárása azonban egyelőre nem jött össze, így továbbra is nyílt minden, akkor is, ha a magyar hokiban “nem szokás” 3 meccses hátrányból felállni. A “világtörténelemben” viszont volt már példa ilyesmire, és előbb-utóbb nálunk is megtörténhet a csoda. Ezzel persze nem jósolgatni akarunk, az finoman szólva is korai lenne. Most van az a helyzet, amikor a szakemberek által sokszor említett “meccsről meccsre haladunk” közhely a gyakorlatban is illusztrálhatja a valóságot. Mindazonáltal egészen biztos, hogy a DEAC-osok nem szeretnék, hogy az újpestiek még sokáig a fentiek szellemében tevékenykedhessenek. Legalábbis ennek a negyeddöntőnek az ürügyén.

DEAC–UTE 4-3

   

Az újpestiek hiába egyenlítettek háromgólos hátrányból, Vlagyiszlav Kulesov hosszabbításban lőtt góljával a debreceniek bejutottak az elődöntőbe.

A két csapat összeállítása közül a hazaiaké változott: Vokla nem játszott, ellenben Kozma visszatért. A nyitó harmadban az UTE 20-szor is eltalálta Hetényi kapuját, de a cívisvárosiak hálóőre hibátlanul védett, miközben a 16. percben Kulesov vezetéshez juttatta a DEAC-ot. A második játékrész első felében alig több mint 2 perc alatt kétszer is eredményesek voltak a hazaiak: előbb Turcotte, aztán Filbradt talált be Rajnának. A harmadik bekapott gól után az újpestiek időt kértek. Virág Csabáék rendek tettek a fejekben, ugyanis a középső felvonás végén Sikorcin szépített, majd Benk emberelőnyös találatával egygólosra csökkent a lila-fehérek hátránya. A harmadik harmad közepén kettős emberelőnybe kerültek a hazaiak, nem éltek a hatalmas lehetőséggel. A cívisvárosiak ezt követően is lendületben maradtak, Berta kapuvasat lőtt. A végjátékban a DEAC-nak többnyire sikerült az UTE kapuja előtt tartania a korongot, hiába: másfél perccel a vége előtt Phil Kiss egy kék vonalas bombával egyenlített. A hosszabbítás elején az újpestiek játszottak aktívabban, aztán a debreceniek is erőre kaptak. A hosszabbítást, a mérkőzést és a párharcot Kulesov zárta le egy szép csel után lőtt góllal.

A DEAC 4-3-ra nyert, 4-1-es összesítéssel jutott az elődöntőbe.

debute3

fotó: DEAC

Az első lépés megvan, jöhet a következő kettő

 

A debreceni továbbjutást hozó DEAC–UTE mérkőzésről a vezetőedzők mellett Berta Ákos is nyilatkozott.

Virág Csaba UTE-vezetőedző rövid értékelése az nso.hu-ról:

“Büszke vagyok a fiúkra, hiszen mínusz háromról jöttünk vissza, erre kevés csapat képes Debrecenben. Természetesen csalódottak vagyunk, mivel többet reméltünk. Elképesztően kemény párharc volt, annyi döntött a Debrecen javára, hogy egy fokkal jobban használta ki a helyzeteit. A liga két legjobb kapusa állt a kapukban.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Vincze, Váczi.
Hetényi: 93,8% (Gönczi)
K
Rajna: 90,9% (Duschek)
Kloz, Filbrandt, Izacky, Turcotte, Novotny
1
Kiss Phil, Selan, Benk, Just, Bodó
Sándor F., Kiss R., Dalecky, Kulesov, Hári
2
Pokornyi, Stadel, Sotlar, Sikorcin, Vincze
Berta, Bogesic, Molnár D., Kiss Patrik, Mazzag
3
Varga, Kovács A., Nemes, Perkovich, Vorobjov
Kozma, Szűcs
4
Horváth Á., Szécsi, Kovács S., Godó
Musial David, Kecskeméti Áron
E
Virág Csaba, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 15:58 DEB Kulesov Kiss R. Hári
2-0 25:58 DEB Turcotte Izacky Kloz
3-0 28:03 DEB Filbrandt Turcotte Izacky
3-1 36:04 UTE Sikorcin Vincze Sotlar
3-2 39:26 UTE PP Benk Bodó Just
3-3 58:24 UTE Kiss Phil Vincze
4-3 65:58 DEB Kulesov Dalecky Kloz
48 Kapura lövések száma 53
4 Kiállításpercek 6
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum