HC Nové Zámky?DVTK Jegesmedvék 4-3

   

A miskolci Extraliga-csapat hiába vezetett kétszer is, a Majoross-gárda túlórában győzött, és biztosan playoff-kvalifikációs helyen végez.

A mérkőzést a komoly tétnek megfelelő sebességgel és elszántsággal kezdték a csapatok, és bár nagy helyzet eleinte nem alakult ki, a 4. percben lezajlott az első dulakodás. Nem sokkal később a hazaiak vághattak neki elsőként az emberelőnyös játékuknak. Ez sokáig nem volt veszélyes, ám a második perc vége felé óriási tűzijátékot rendeztek, és egy ajtó-ablak helyzetet is elpuskáztak. Rögtön ezután újabb fórhoz jutottak a zöld-feketék, ekkor Varga a bedobókörről óriási gólt lőtt a hosszú sarokba (1-0). Teljes létszámban is lendületben maradtak a hazaiak, többet támadtak és lőttek, ugyanakkor az ő hálóőrük sem maradt munka nélkül. A 14. percben egyenlítettek a Jegesmedvék, Walker az alapvonal mögül a kikorcsolyázó Kiviaho kapusra ütötte a korongot, amely így pattant a hálóba (1-1).

A második harmad lendületes ide-oda hokival indult, voltak is helyzetek mindkét oldalon, a két kapus azonban jól teljesített. A harmad középső szakaszában a küzdelemé lett a főszerep, a játékosok ritkán jutottak el lövőhelyzetig, sok hiba is becsúszott a játékba, nagyjából egyenlő elosztásban. A 33. percben a házigazdák kihagyták a következő emberelőnyüket. A 38. percben fórban Anderson ugyanonnan lőtt gólt, ahonnan Varga (1-2). Az utolsó két percben az Újvár támadhatott létszámfölényben, egyenlítés nem lett belőle.

A harmadik játékrészben a hazaiak nagyobb sebességre kapcsoltak, Adorjánnak már az első percben több nagy védést be kellett mutatnia. A lendületüket egy kiállítás törte meg, ám a Jegesmedvék nem tudták növelni előnyüket a két perc alatt. Az 48. percben egalizáltak a hazaiak: Iacobellis ment el a jobb szélen, középre adását Jurik két miskolci között lőtte a hálóba (2-2). Bő egy perccel később óriási kavarodás alakult ki az újvári kapu előtt, Gőz találta meg a leggyorsabban a korongot, és a hálóba emelt (2-3). A következő találatra sem kellett sokat várni, mindössze újabb egy percet. Hazai emberelőnyben a 18 éves Clarke kék vonalról megeresztett lövése akadt meg a jobb felső sarokban (3-3). A kiélezett helyzet jót tett a meccsnek, óriási küzdelem mellett immár komoly gólhelyzetek követték egymást, az 56. percben Anderson fonák lövése a jobb oldali kapuvasról jött ki. Az utolsó fél percben Adorján is lement, ám a három pontot jelentő gólt nem sikerült beütni.

A hosszabbítás két percig sem tartott, ekkor Varga talált be közelről (4-3).

A miskolci csapat érsekújvári veresége a hazaiaknak playoff-kvalifikációt jelentett, mivel 12 pontra növelték az előnyüket a Jegesmedvék előtt, és az egymás elleni eredmények is számukra kedvezőek.

A DVTK Jegesmedvék összeállítása: Adorján ? Wehrs, Fredriksson, Walker, Vas, Anderson ? Szirányi, Kiss D., Csányi, Galanisz, Magosi ? Láda, Gőz, Rokaly, Miskolczi, Lövei ? Vojtkó, Galajda, Ritó.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum