DVTK Jegesmedvék–Besztercebánya 3-2

   

A miskolci Extraliga-csapat büntetőkkel legyőzte a Besztercebányát, ám az Érsekújvár rendes játékidőben nyert, így 10 pontra nőtt a hátrány.

A Jegesmedvéknél Rundkvist felépült, így jégre lépett, Osterberg viszont továbbra is sérült. A mérkőzés elején azonnal magához ragadta a kezdeményezést a Besztercebánya, Adorján sorra kapta a lövéseket, sőt az 5. percben be is kellett mutatnia az első bravúrját Ziak közeli kísérleténél. Egy perccel később Walker ugorhatott ki, lövését kiütötte Belányi kapus. Az első emberelőny a miskolciaké volt, Magosi járt a legközelebb a gólhoz, Belányi végül a mamutja alá szorította a pakkot. A 12. percben megszerezték a vezetést a hazaiak: Walker vitte keresztbe a korongot a kapu előtt, majd fonákkal a bal felső sarokba emelt (1-0). A 16. percben egyenlítettek a Kosok: Fasko-Rudas tört be a támadóharmadba, átcselezte magát a védőjén, elhúzta Adorján előtt a korongot, végül az üresen maradt kapuba helyezett (1-1). Másfél perccel a harmad vége előtt a miskolciak emberhátrányban vittek végig egy kontrát, amelyet Csányi fejezett be közelről eredményesen (1-2).

A második harmad mezőnyjátékkal indult, utána csaknem kétpercnyi 4 a 4 elleni hoki következett, nagyobb izgalmak nélkül. A 27. percben miskolci előny jöhetett, ekkor a vendégek kontráztak, Adorján végül védett. A meccs következő szakasza a küzdelemről, szólt, a kapuk ritkán forogtak veszélyben. A 34. percben a vendégek kerültek fórba, és 21 másodperc alatt ki is használták azt. Az egész pályán végig futó gyors támadás végén kipasszolták a miskolci védelmet, így Ihnacaknak csak az üres kapuba kellett pöckölnie a korongot (2-2). A 37. percben ismét a vendégek játszhattak létszámfölénybe, ezt kivédekezték a Jegesmedvék.

A harmadik játékrészt erőteljesen kezdte a Besztercebánya, az első 40 másodperc alatt Adorjánnak kétszer is védenie kellett. Egy perc múlva jött a következő vendégfór, amelyet, ha nem is könnyen, de kihúztak a miskolciak. Ezt követően a Jegesmedvék kis megszakítással négy percig voltak előnyben, mégsem jutottak kettőről a háromra. A kiállításcunaminak nem volt vége, mindkét büntetőpad kapott vendéget, és a miskolci előny alatt az egyik lövés Belányin lelassulva centikkel ment el a jobb vas mellett. Fél perccel a vége előtt Walker ütőjén volt a meccs orong, közelről lőhetett, Belányi elképesztő bravúrral hárított.

A hosszabbítás első részében mindkét csapat lezárhatta volna a meccset, ám a kapusok azonban a helyükön voltak. Szűk másfél perccel a lefújás előtt emberelőnybe kerültek a vendégek, de csak kapuvasig jutottak.

A pluszpontról így a büntetők döntöttek, ezek során egyedül Galanisz talált be.

A Jegesmedvék helyzete a győzelem ellenére nem javult a 10. helyért folyó küzdelemben, az Érsekújvár ugyanis elhozta a három pontot Liptószentmiklósról. A Zámkynak a Besztercebányával együtt 50-50 pontja van, így 7 körrel az alapszakasz vége előtt 10 egységgel előzik meg a Jegesmedvéket.

A DVTK Jegesmedvék összeállítása: Adorján – Fredriksson, Wehrs, Anderson, Vas, Walker – Kiss D., Szirányi, Magosi, Galanisz, Csányi – Láda, Gőz, Lövei, Rundqvist, Miskolczi – Hadobás, Vojtkó, Galajda, Ritó

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

misbby

fotó: DVTK Jegesmedvék

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 4., vasárnap
EL 18:00 SCCBRA 4-5 HVÉGE
    • M4 SPORT+
április 6., kedd
EL 17:00 BRASCC 2-4VÉGE
    • M4 SPORT
április 8., csütörtök
U20/19 17:00 POLHUN 1-7VÉGE
EL 20:00 SCCBRA 5-3VÉGE
    • M4 SPORT
április 9., péntek
U20/19 12:00 POLHUN 2-3VÉGE
április 15., csütörtök
VÁL 20:45 HUNAUT 
    • M4 SPORT
április 16., péntek
VÁL 17:00 AUTBLR 
április 17., szombat
VÁL 16:00 HUNBLR 
Partnerünk
Archívum