Azari ismét belengette az újvárosi profi hoki végét

   

2019 februárjában egyszer már megpendítette: nem biztos, hogy lesz profi DAB a későbbiekben, és most sem látja rózsásnak a helyzetet.

Id. Azari Zsolt, a Dunaújvárosi Acélbikák elnöke a klub hivatalos honlapján nyilatkozott Kovács Bronson és Hugo Turcotte távozása kapcsán. Elmondta, a két játékos maga kezdeményezte, hogy átmehessenek másik egyesülethez. Arra hivatkoztak, hogy nem látnak esélyt arra, hogy a dunaújvárosi csapat bejusson a rájátszásba. Nekik pedig fontos lenne a szakmai pályafutásuk szempontjából, hogy a folytatásban is bemutathassák, milyen jó játékosok. Hozzátette: “ugyanakkor az anyagi helyzetünket is figyelembe kellett venni a döntésnél, amely a járvány miatt az elmúlt időszakban alaposan meggyengült ezen a téren, költségvetés szempontjából már az utolsó helyre kerültünk az Erste Ligában”. Ezt követte a lényeginek mondható rész: “igyekszünk a hátrányból előnyt kovácsolni, úgyhogy Leo Gudas vezetőedzővel és a szakmai stábbal azt fogalmaztuk meg, hogy ezáltal sokkal több lehetőséget tudunk adni azoknak a fiataloknak, akik úgy gondolják, a jövőjüket a profi jégkorongban képzelik el, itt Dunaújvárosban”. Majd jött az ellentmondás: “Ezzel együtt igen kétséges, hogy mi lesz felnőtt csapatunk sorsa, egyáltalán nincsenek jó kilátásaink, s itt elsősorban az anyagi helyzetünkre gondolok, és hát persze a város helyzetére is, ami ugye nagyban befolyásolja a dunaújvárosi jégkorong gazdasági lehetőségeit, mert nagyon nehéz úgy tervezni, ha az ember nem tudja, másnap milyen helyzet elé állítják. Ez a tizenötödik évem volt, amiben profi felnőtt jégkorongcsapatot versenyeztettünk az irányításommal, és nem az a célom, hogy feladjam, de látni kell, hogy reálisan nincs túl sok esélye annak, hogy jövőre felnőtt csapat versenyezzen Dunaújvárosban.”

A fentiek alapján tehát végveszélybe került az újvárosi profi hoki, mindazonáltal támadt némi deja vu érzésünk, hiszen a klubelnök a DAB két évvel ezelőtti siralmas szereplését értékelve hasonlóképpen nyilatkozott a Dunaújváros Online-nak. Idézzük: “nem fogok engedni abból az elképzelésből, hogy csak olyan játékost fogunk szerződtetni, akinek alapvető az, hogy tisztességes, tisztelettudó, akinek alapvető az, hogy hisz a munkában, és az, hogy jó jégkorongozó akar lenni, és innentől kezdve az, hogy valaki tehetséges, az másodlagos dolog lesz. Világossá szeretném tenni, ha nem jön össze annyi ember, akikkel el tudnánk indítani jövőre a felnőtt csapatot, aki megfelel ezeknek a kritériumoknak, akkor jövőre nem fogunk felnőtt csapatot versenyeztetni Dunaújvárosban.?

A DAB a következő évadban a felsőházba jutott, a középszakaszban a második helyen végzett, a negyeddöntőben kiesett.

Természetesen értjük: akkor nem az anyagi helyzet és a város támogatása volt a középpontban, most tehát komplexebb a helyzet. Ám ezzel együtt nem tehetünk mást, szurkolunk, hogy Dunaújvárosban a következő évadban is megtalálják a megfelelő szakembereket, játékosokat, vezetőket, akikkel érdemes és lehet is profi csapatot csinálni a magyar hoki legnagyobb fellegvárainak egyikében, és valamilyen módon összejön ehhez a megfelelő költségvetés is.

Azari MK 2014

fotó: archív

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum