DVTK Jegesmedvék?HC Nové Zámky 3-2

   

Tokaji Viktor győzelemmel debütált a miskolci kispadon, Majoross Gergely továbbra is nyeretlen.

A történelmi mérkőzésen ? először állt szemben egymással két magyar vezetőedző az Extraligában ? Tokaji Viktor az első bekkpárba rakta a 2003-as születésű Hadobás Zétényt, Kevin Wehrs mellé, több további fiatalt is nevezett, és visszatért a csapatba Ritó László. Ezzel együtt Hadobás csak néhány percet kapott a mérkőzésen, míg a negyedik sorosok közül senki egyetlen shiftet sem.

A csapatok gyorsan bele is csaptak a közepébe, Adorjánnak 25 másodperc elteltével már védenie kellet az első lövést, de a másik oldalon sem maradtak adósak ezen a téren. Az első kiállításra sem kellett sokat várni, ezt a 4. percben a miskolci oldalon fújták be, a zöld-fehérek kevés veszélyt teremtettek a két perc alatt. A 6. percben megszerezték a vezetést a Jegesmedvék: Flick középtávoli lövését bevédte a vendégek finn hálóőre, Kiviaho, a korong a lepkés kesztyűjéből perdült a kapuba (1-0). Hamar válaszoltak az újváriak, a 9. percben éppen letelt a második emberelőnyük, amikor Seppanen kapu mögüli visszapasszát Majdan lőtte a hosszú sarokba (1-1). A hajrában jöttek egymás után a kiállítások: előbb a miskolciak játszhattak végig egy teljes előnyt, majd fél perc eltolódással mindkét oldalról kiült egy-egy hokis a büntetőpadra, de a szünetig már nem változott az eredmény.

A második harmad eleje leginkább mezőnyjátékkal telt, komolyabb helyzetek nem alakultak ki. A 24. percben megfordította az állást a vendégcsapat: egy kipattanót Zahradnik oldalról a kapunak háttal állva lőtt a hálóba (1-2). Ezúttal a miskolciak válaszoltak visszakézből, miután egy perc elteltével a kapura egyedül törő Galanisz mattolta Kiviahót (2-2). A következő emberelőny a Jegesmedvéké volt, amit Csányi közeli lövésével használtak ki (3-2). A miskolciak több cserét is megnyomtak, voltak is lehetőségeik, de a finn kapus ezúttal a helyén volt. A 33. percben a játékvezetők videón visszanézték Flick lövését, nem volt gól. Kimaradt egy újvári előny, majd teljes létszámban folytatódott az inkább küzdelmes, mint szép játék. A 36. percben egy gyors vendégkontra végén a kipattanó korong másodpercekig feküdt az üres kapu előtt, végül egy miskolci ért oda hamarabb, és felszabadított. Az utolsó két percet emberelőnyben játszhatták a Jegesmedvék, Magosi a levegőből, majd Wehrs a kék vonalról találta telibe a kapuvasat.

A harmadik játékrész első néhány perce vendéghelyzeteket hozott, Adorján azonban magabiztos volt, majd Flick lőtt közelről a kapusba. Hullámzott a játék, a kapuk ritkán forogtak veszélyben. Az 55. percben Adorján bravúrja kellett ahhoz, hogy Seppanen lövése után maradjon az állás. Szűk két perccel a dudaszó előtt emberelőnybe került az Érsekújvár, majd a kapust is levitte Majoross Gergely, így 6 a 4 ellen mentek, nem tudtak egyenlíteni. ÍA két magyar edző közül a debütáló Tokaji Viktor szerezte meg az első győzelmét a szlovák Extraligában, Majoross sorozatban az ötödik vereségét szenvedte el. A Jegesmedvék nemcsak a Zámkyhoz, hanem a Zólyomban vereséget szenvedő Besztercebányához is közelebb kerültek.

A DVTK Jegesmedvék összeállítása: Adorján ? Wehrs, Hadobás, Flick, Vas, Anderson ? Láda, Kiss D., Csányi, Osterberg, Rokaly ? Szirányi, Vojtkó, Miskolczi, Galanisz, Magosi ? Fazakas, Galajda, Ritó, Lövei, Révész.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

misnza

fotó: DVTK Jegesmedvék

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum