Hydro Fehérvár AV19–Innsbruck 3-2

   

Néhány másodperccel a vége előtt egyenlítettek a tiroliak, ezután hosszabbításban sikerült behúzniuk a meccset Háriéknak.

Jól kezdődött a mérkőzés, egy perc sem telt el, máris emberelőnybe került a Fehérvár. Sok volt a pontatlan passz, nehezen sikerült felállni, komoly lehetőség nélkül pergett le a kiállítás. Egyenlő létszámban a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, némi innsbrucki fölénnyel. Mihály és Wetzelberger akadtak össze, négy a négy ellen folytatódott a csata. Bartalis vezethette Swettére a korongot, megcsinálta a cselt, de nem sikerült eltennie a pakkot a kapus mellett. A legnagyobb helyzet a Voláné volt, a több lövés viszont az osztrákoké, akik szombaton kőkemény meccset vívtak Bécsben, mégis frissebbnek tűntek. A 13. percben Hári visszapasszát Hargrove zúdította a kapuba (1-0). A vezető gól megnyugtatta Erdélyéket, egy csapásra kiegyenesedett minden. A 17. percben Petan szép cselek után növelhette volna az előnyt, Swette védett. Jó pörögtek a fehérvári lábak, gördülékenyebbé vált a játék. A harmadot Campbell mellé vágódó bombája zárta.

A szünet után ott folytatta a Volán, ahol abbahagyta: egy Hári–Kuralt-összjáték ígért gólt, majd Erdély közelijét hárította Swette. A lendületet egy kiállítás törte meg. Kornakker repkedett a ketrec előtt, sorra hárította az osztrák lövéseket. Egészen a 25. percig, amikor Porseland távolija Tanseyn irányt változtatva a hálóba vágódott (1-1). Jól reagáltak Háriék, percekig beszorították ellenfelüket, öt az ötben is felálltak az innsbrucki harmadban. A 30. percben ismét Bartalis került helyzetbe, nem sikerült visszavenni a vezetést. A másik oldalon ügyelni kellett a gyors kontrákra, Kornakker állta a sarat, több bravúrt is bemutatott. Kuralt ziccere következett, ezt Girard lövése – a kapusok remeklésének köszönhetően maradt az 1-1. A hajrában a nagy kedvvel játszó Kuralt többször is tesztelte Swettét, majd emberelőnybe kerültek a látogatók, ha nem is könnyen, de sikerült kapott gól nélkül kihúzni ezt az időszakot. A döntés a harmadik harmadra maradt.

Jó tempóban indult a záró felvonás. Az Innsbruck nem akart fáradni, nagy iramot diktáltak Lattnerék. Az első öt perc rohanása után megfontoltabbá váltak a csapatok, érezték, aki a második gólt üti, megnyerheti a mérkőzést. Ehhez a vendégek jártak közelebb, Kornakker továbbra is állta a sarat. Fordult a kocka, egyre jobbá vált a Fehérvár. A 49. percben Campbell elé került a korong, aki elemi erővel kilőtte a hosszú felsőt (2-1). Hazai kiállítás következett, ráadásul Campbell elvesztette az ütőjét, így is önfeláldozóan blokkolt. Sikerült kivédekezni az emberhátrányt, öt az ötben újra hazai ütőkőn járt a korong. Brusztolós hajrá kezdődött, felesleges kockázatot nem vállalva őrizte előnyét a Volán. A végén Kähkönen kiállítása borzolta a kedélyeket, Swette is lekorcsolyázott. Már csak 11 másodperc volt hátra, amikor Ciampini bekotort egy kipattanót, pontot mentve övéinek és hosszabbításra küldve a csapatokat (2-2).

A ráadás egy percig sem tartott. Innsbrucki ziccer után Hári egyedül vezethette a korongot Swettére, szép csellel becsapta, majd a hálóba helyezett (3-2). Közel járt a három ponthoz a Volán, de a kettő sem kevés, győzelmükkel a mieink újabb lépést tettek a felsőház és a biztos rájátszás felé.

A Hydro Fehérvár AV19 összeállítása: Kornakker (Janus) – Stipsicz, Campbell, Hargrove, Hári, Kuralt – Caruso, Szabó B., Erdély, Bartalis, Petan – Geiger, Horváth, Szita, Kähkönen, Mihály – Kovács, Lahti, Sárpátki.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

avshci

fotó: Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
február 21., vasárnap
ICEHL 16:00 RBSAVS 4-1VÉGE
EL 17:30 BRAFTC 2-5VÉGE
EXL 17:30 MISNIT 2-4VÉGE
  • DIGI SPORT 3
EL 18:30 DEBMAC 4-2VÉGE
február 22., hétfő
KHL 17:30 JOKVIT 
  • SPORT 2
EL 18:00 UTEVAS 7-3VÉGE
február 23., kedd
EL 17:30 BRAGYE 7-3VÉGE
ICEHL 20:15 HCBAVS 4-3VÉGE
február 24., szerda
EL 17:30 BRAGYE 4-3 HVÉGE
EL 18:30 TITVAS 2-5VÉGE
február 25., csütörtök
EL 17:00 MACUTE 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
KHL 17:30 AVGSZJ 
  • SPORT 2
február 26., péntek
NHL 01:30 WSHPIT 
  • Arena4
EL 17:30 GYEBRA 
EXL 18:30 SBAMIS 
EL 18:40 VASTIT 
ICEHL 19:15 AVSHCB 
  • DIGI SPORT 2
február 27., szombat
NHL 21:00 NSHCBJ 
  • Arena4
február 28., vasárnap
ICEHL 16:00 VICAVS 
EXL 17:30 MISBBY 
  • DIGI SPORT 3
Partnerünk
Archívum