Hydro Fehérvár AV19?Innsbruck 3-2

   

Néhány másodperccel a vége előtt egyenlítettek a tiroliak, ezután hosszabbításban sikerült behúzniuk a meccset Háriéknak.

Jól kezdődött a mérkőzés, egy perc sem telt el, máris emberelőnybe került a Fehérvár. Sok volt a pontatlan passz, nehezen sikerült felállni, komoly lehetőség nélkül pergett le a kiállítás. Egyenlő létszámban a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, némi innsbrucki fölénnyel. Mihály és Wetzelberger akadtak össze, négy a négy ellen folytatódott a csata. Bartalis vezethette Swettére a korongot, megcsinálta a cselt, de nem sikerült eltennie a pakkot a kapus mellett. A legnagyobb helyzet a Voláné volt, a több lövés viszont az osztrákoké, akik szombaton kőkemény meccset vívtak Bécsben, mégis frissebbnek tűntek. A 13. percben Hári visszapasszát Hargrove zúdította a kapuba (1-0). A vezető gól megnyugtatta Erdélyéket, egy csapásra kiegyenesedett minden. A 17. percben Petan szép cselek után növelhette volna az előnyt, Swette védett. Jó pörögtek a fehérvári lábak, gördülékenyebbé vált a játék. A harmadot Campbell mellé vágódó bombája zárta.

A szünet után ott folytatta a Volán, ahol abbahagyta: egy Hári?Kuralt-összjáték ígért gólt, majd Erdély közelijét hárította Swette. A lendületet egy kiállítás törte meg. Kornakker repkedett a ketrec előtt, sorra hárította az osztrák lövéseket. Egészen a 25. percig, amikor Porseland távolija Tanseyn irányt változtatva a hálóba vágódott (1-1). Jól reagáltak Háriék, percekig beszorították ellenfelüket, öt az ötben is felálltak az innsbrucki harmadban. A 30. percben ismét Bartalis került helyzetbe, nem sikerült visszavenni a vezetést. A másik oldalon ügyelni kellett a gyors kontrákra, Kornakker állta a sarat, több bravúrt is bemutatott. Kuralt ziccere következett, ezt Girard lövése ? a kapusok remeklésének köszönhetően maradt az 1-1. A hajrában a nagy kedvvel játszó Kuralt többször is tesztelte Swettét, majd emberelőnybe kerültek a látogatók, ha nem is könnyen, de sikerült kapott gól nélkül kihúzni ezt az időszakot. A döntés a harmadik harmadra maradt.

Jó tempóban indult a záró felvonás. Az Innsbruck nem akart fáradni, nagy iramot diktáltak Lattnerék. Az első öt perc rohanása után megfontoltabbá váltak a csapatok, érezték, aki a második gólt üti, megnyerheti a mérkőzést. Ehhez a vendégek jártak közelebb, Kornakker továbbra is állta a sarat. Fordult a kocka, egyre jobbá vált a Fehérvár. A 49. percben Campbell elé került a korong, aki elemi erővel kilőtte a hosszú felsőt (2-1). Hazai kiállítás következett, ráadásul Campbell elvesztette az ütőjét, így is önfeláldozóan blokkolt. Sikerült kivédekezni az emberhátrányt, öt az ötben újra hazai ütőkőn járt a korong. Brusztolós hajrá kezdődött, felesleges kockázatot nem vállalva őrizte előnyét a Volán. A végén Kähkönen kiállítása borzolta a kedélyeket, Swette is lekorcsolyázott. Már csak 11 másodperc volt hátra, amikor Ciampini bekotort egy kipattanót, pontot mentve övéinek és hosszabbításra küldve a csapatokat (2-2).

A ráadás egy percig sem tartott. Innsbrucki ziccer után Hári egyedül vezethette a korongot Swettére, szép csellel becsapta, majd a hálóba helyezett (3-2). Közel járt a három ponthoz a Volán, de a kettő sem kevés, győzelmükkel a mieink újabb lépést tettek a felsőház és a biztos rájátszás felé.

A Hydro Fehérvár AV19 összeállítása: Kornakker (Janus) ? Stipsicz, Campbell, Hargrove, Hári, Kuralt ? Caruso, Szabó B., Erdély, Bartalis, Petan ? Geiger, Horváth, Szita, Kähkönen, Mihály ? Kovács, Lahti, Sárpátki.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

avshci

fotó: Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum