Hydro Fehérvár AV19?Black Wings Linz 5-4

   

Hosszabbításos sikerrel kezdte a 2021-es évet a magyar ICEHL-csapat, és továbbra is a Bolzanóval azonos pontszámmal áll az élen.

Az első cserét nagyon megnyomta a Linz, Pelletier helyzetbe is került, korongja éppcsak elkerülte a kaput. Kornakker elvesztette a bárdját, szerencsére nagyobb baj ebből sem lett. A folytatásban már a magyar csapat akarata érvényesült, a sorozatos támadások kiállítást kamatoztak. Számos lövés szállt a vendégkapura, Gracnar állta a sarat. Egyenlő létszámnál is lendületben maradt a Fehérvár, Bartalis betett korongjára Petan érkezett, az osztrákok kapusa zárta a szöget. A harmad első felét uralta a Volán, sokszor öt az ötben is sikerült felállni, csak a gól hiányzott. Erre a 14. percig kellett várni. Egy kivédekezett emberhátrány után fordult a kocka, Bretshneider kiállításakor Hári kipattanójára Szabó Dániel érkezett, őt még eltakarították a bekkek, Kuralt viszont üresen maradt (1-0). Az utolsó öt percre feljebb kapcsoltak a vendégek, jött a kettő-egyes kontra és az újabb gól: Petan benézett középre, ezzel elmozdította védőjét, majd a hálóba lőtt (2-0). Az első játékrész után megérdemelten vezettek Erdélyék.

A szünet után jobban pörögtek a linzi lábak, kiegyenlítettebbé vált a játék, ez jót tett a mérkőzésnek. Jó öt perc után a nagyobb tempó mellé megérkeztek a helyzetek is: Lebler közelijét Kornakker védte, a másik oldalon Erdély durrantott mellé. Pelletier és Umicevic is tesztelte a fehérvári 1-est, aki állta a rohamokat. A vendégfölényt egy kiállítás akasztotta meg, kiment Bartalis is, 4 a 4 ellen folytatódott a csata. Ez jót tett a hazaiaknak, ismét az ő akaratuk érvényesült. A 31. percben közel járt a szépítéshez a vendégcsapat. Bretshneider passzára Brucker érkezett, Kornakker sokadik bravúrját is bemutatta. Pár perc szünet következett, Gracnar fejvédőjével volt probléma. A kapust nem viselte meg a közjáték, Petan közeli fonákját és Hargrove életerős lövését is hárította. A 38. percben szépített a Linz, szép passzok után Umicevic talált be (2-1). Egy percig sem örülhettek, Erdély visszaállította a kétgólos különbséget (3-1). A középső harmadot Pelletier kiállítása zárta. Az osztrákok nehezményezték az ítéletet, ahogy egy korábban befújt leshelyzetet is.

Hiába kezdte emberelőnyben a záró felvonást a Fehérvár, nem tudta lezárni a meccset. Öt az ötben a jóval agresszívebben hokizó vendégek domináltak. A 44. percben Hytonen hátulról megkerülte a kaput, majd a gólvonal mögé csúsztatta a pakkot (3-2). A gól ébresztőleg hatott, cserékként változott, melyik csapat került fölénybe, élvezetes volt a csata. Újra linzi percek következtek, ez előbb egy emberelőnyt hozott, majd összejött az egyenlítés is: az 52. percben Bartulis használta ki a fórt (3-3). Egy perccel később Horváth Milán lopta a távolságot, majd kilőtte a rövidet, újra vezetéshez juttatva a Volánt (4-3). Ez volt a 19 éves bekk első gólja az ICEHL-ben. Győzelmet sajnos nem ért, az 54. percben Hytonen érkezett tökéletesen egy kipattanóra, újra egyenlő volt az állás (4-4). A hajrára Lebler kiállítása jutott, ezt nem sikerült kihasználni, következhetett a hosszabbítás.

A 61. percben dőlt el végleg minden. Campbell a palánkot is használva szép csellel két embert is magára húzott, Hári és Kuralt kettő az egyben kontrázhatott, előbbi passzát utóbbi a hálóba bombázta (5-4). A Hydro Fehérvár AV19 győzelemmel nyitotta a 2021-es esztendőt, amivel a büntetőkkel győztes Bolzanóval párban továbbra is a tabella élén áll.

A Hydro Fehérvár AV19 összeállítása: Kornakker (Janus) ? Stipsicz, Campbell, Hargrove, Hári, Kuralt ? Caruso, Horváth, Erdély, Bartalis, Petan ? Geiger, Szabó D., Szita, Kähkönen, Mihály ? Szabó B., Kovács, Sárpátki.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

avsbwl

fotó: Szűcs Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum