HK Nitra–DVTK Jegesmedvék 2-3

   

A miskolci Extraliga-csapat másodszor is legyőzte a dobogós Nyitrát, Rauhauser gólja döntött a hosszabbításban.

A mérkőzés mezőnyjátékkal indult, az első veszélyes helyzetre egészen az 5. percig kellett várni, igaz, ezt azonnal kihasználta a Nyitra. Holesinsky vitte be a korongot a miskolci harmadba, lövése nagyot csattant a hátsó palánkon, de éppen hozzá pattant vissza a korong, és közelről fonákkal már a kapuba emelt (1-0). Gyorsan jöhetett volna a válasz, hiszen egy perc múlva emberelőnybe kerültek a Jegesmedvék, de Cowley minden lövést hatástalanított. A következő szakasz inkább küzdelmes volt, és mivel a csapatok a védekező feladataikat meglehetősen jól látták el, a kapusoknak nem volt igazán nehéz dolguk. A hajrában a Nyitra több mint egy percig játszott késleltetett kiállításban, Rajnának kétszer is védenie kellett, mire megkezdhették első fórjukat a vendéglátók. Ezt a miskolciak elég simán kivédekezték.

A második játékrész áthúzódó hazai emberelőnnyel indult, amely ráadásul 2+2 perc volt, ám a Jegesmedvék kihúzták. A 25. percben egyenlítettek a miskolciak, Galanisz a szólója végén a jobb felső sarokba lőtt (1-1). Beleerősített a Nyitra, fölénybe is került, Rajna folyamatosan kapta a lövéseket. A vendégek a kontráikban bíztak, a 31. percben Révész lőhetett zavartalanul, Cowley azonban magához ölelte a korongot. Később kiegyenlítettebb lett a játék, a miskolciak is számos helyzetet dolgoztak ki, különösen az utolsó percekben, Cowley több nagy védést is bemutatott.

A harmadik harmad elején megfordították az állást a vendégek: egy kipattanót a fiatal Lövei emelt közelről a kapuvas alá (1-2). Hamar egalizáltak a házigazdák: két perc múlva Hrnka oldalról, csaknem az alapvonalról vette be Rajna kapuját (2-2). Felpörgött meccs, mindkét csapat komoly energiákat mozgósított a következő gól megszerzéséért, amely döntőnek bizonyulhatott volna. Ennek megfelelően futószalagon követték egymást a helyzetek mindkét oldalon. Az 54. percben komoly esélyt kaptak a Jegesmedvék, hiszen emberelőnybe kerültek, de nem tudták eredményesen befejezni azt. Három perccel a vége előtt Vas már csak a kapussal állt szemben, lövését védte Cowley.

A hosszabbítás két perccel a lefújás előtt ért véget, ekkor Rauhauser talált be oldalról (2-3). A DVTK Jegesmedvék másodszor is legyőzték az eddig 9 győzelemmel és mindössze 2 vereséggel álló Nyitrát, és ott vannak a rendkívül sűrű középmezőnyben.

A DVTK Jegesmedvék így álltak fel: Rajna – Wehrs, Szirányi, Révész, Vas, Rokaly – Kiss D., Wolff, Lövei, Galanisz, Magosi – Láda, Rauhauser, Csányi, Osterberg, Jordan – Ritó, Miskolczi, Vojtkó.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

misnit

fotó: archív

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 17., vasárnap
EXL 17:00 BBYMIS 3-2VÉGE
ICEHL 17:30 AVSHCI 3-2 HVÉGE
    • DIGI SPORT 2
EL 18:30 DEBGYE 0-1VÉGE
január 18., hétfő
EL 17:30 MACVAS 6-2VÉGE
EL 18:30 TITBRA 1-4VÉGE
január 19., kedd
EL 18:00 DABGYE 5-4 BVÉGE
EXL 18:00 MISZVO 2-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 7-3VÉGE
EL 18:30 TITBRA 2-5VÉGE
január 21., csütörtök
EL 14:30 FTCVAS 1-0ÉLŐ
EL 18:00 MACGYE INFO
EL 18:00 UTESCC INFO
EL 20:00 DEBBRA INFO
január 22., péntek
NHL 01:00 CARFLA 
    • Arena4
EXL 18:00 MISDUM 
január 23., szombat
EL 17:00 DABVAS 
EL 17:30 TITUTE 
EL 18:30 DEBSCC 
január 24., vasárnap
EXL 17:00 POPMIS 
Partnerünk
Archívum