Hydro Fehérvár AV19?Bratislava Capitals 3-2

   

A magyar ICEHL-csapat büntetőkkel legyőzte ligaújonc szlovák ellenfelét, és már harmadik a tabellán.

Az első percek ismerkedős hokival teltek, a több mint háromhetes leállás után messze voltak az ideális formától a csapatok. Lapsanskyé lehetett volna az első helyzet, de rosszul vette át a korongot, a másik oldalon Sárpátki ígéretes lövésébe vetődtek bele a bekkek. A 4. percben a Sarauer, Petan, Mihály trió felpörgette a játékot, szép passzok után utóbbi kísérletét Baros védte. Sárpátkié volt az első kiállítást érő szabálytalanság, Erdély emberhátrányban is meglódult, értékes másodperceket nyerve csapatának. Janus sem unatkozott, a frissen igazolt szlovák hálóőrt honfitársai alaposan megdolgoztatták. A 9. percben közel került a gólhoz a Fehérvár. A szólóban kiugró Hargrove ellen ziccerben szabálytalankodtak, a büntetőlövés azonban kimaradt. Az iram nem idézte a korábbiakat, lassan csordogált a mérkőzés. Sok volt a rontott átadás, különösen a védőharmadban eladott korongok okoztak riadalmat, szerencsére ezeket a lehetőségeket eltékozolták a látogatók. A hajrára felpörgött a mérkőzés, Caruso távolról próbálkozott, Kuralt közelről, előbbi lövése elzúgott a kapuvas mellett, utóbbiét Baros hárította. A 18. percben sikerült megszerezni a vezető gólt, Sarauer kétszer is próbálkozhatott, másodjára a korong már átjutott a gólvonalon (1-0).

A szünetről sokkal jobb ritmusban érkeztek vissza a szlovákok. A harmad első öt-hat percében főként Janus kapuja előtt folyt a játék. Cajkovic szólózott, az újonnan szerződtetett Volán-kapus védett, majd már fekve, hatalmas bravúrral az ismétlésre is odaért. Tovább fokozták a nyomást a vendégek, Bubela takarásból eleresztett bombája is Janusban akadt el, aki remek védéseket bemutatva őrizte az előnyt. Geiger kulcsfontosságú blokkja következett, a pozsonyiak 10 perc alatt egy meccsre elegendő helyzetet dolgoztak és hagytak ki. A 32. percben jött az első hazai emberelőny, kis szerencsével a másodikat is belőhette volna a Fehérvár. Nem sikerült megduplázni a fórt, a vendégek köszönték szépen és a 36. percben egyenlítettek: Ahl egyedül lépett ki, ezt a szólót már Janus sem védhette (1-1). Próbált ritmust váltani a Volán, de ebben a játékrészben a szlovák lábak jobban pörögtek. A hajrában Erdély becselezte magát a kapu elé, Baros ismét résen volt. A döntés a harmadik játékrészre maradt.

Motiváltabban kezdték a záró harmadot a hazaiak, de elég volt egyetlen hiba, és máris a vendégek vezettek. A 41. percben Cajkovic kontrázott, lekészített korongját Hults vágta a hosszú felsőbe (1-2). Ez már tényleg ébresztőleg hatott, Sarauer, majd Hargrove is helyzetbe került, mindkétszer Baros volt a végállomás. A lendületet Stipsicz kiállítása törte meg, amit sikerült kivédekezni, de két percig nem támadhattak Erdélyék. Öt az ötben jobban ment, ezúttal a magyar csapat szorította be ellenfelét. Remek utolsó tíz perc következett. Az igen aktív Sarauer lövése gólt ígért, majd gyors és szemre tetszetős passzok után Stipsicz került ziccerbe, Baros válláról a kapu fölé perdült a korong. Nagy elánnal támadtak Kuralték, a szlovén lövése kívülről csípte a kapuvasat. Az idő fogyott, az utolsó öt percen belül még mindig a szlovákok vezettek. Egészen az 57. percig, amikor Sarauer átadását Petan a hálóba vágta (2-2). Újabb gól nem esett, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás elején nagyon vigyáztak a pakkra a játékosok, sok helyzet nem volt. A 64. percben Bartalis húzott a kapu elé, kimaradt, a kontrából Ahl lépett ki, csak szabálytalanul sikerült megállítani. A játékvezetők ezúttal is büntetőt ítéltek, amit Janus hárított. A hosszabbítás nem hozott gólt, következett a büntetőpárbaj. Bubela góllal nyitott, Petan azonnal egalizált. A második sorozatban Hults hibázott, Sarauer köténye sem sikerült. Miklik és Kähkönen sem ért célt. Végül a hatodik körben dőlt el a bónuszpont sorsa: Bartalis okos lövése a vasról befele pattant, Lapsansky rávezetését Janus kivédte (3-2). A magyar gárda hosszú kihagyás után folytatta nyerő sorozatát, és már a harmadik a tabellán.

A Hydro Fehérvár AV19 így állt fel a mérkőzésen: Janus (Kornakker) ? Stipsicz, Campbell, Hargrove, Bartalis, Kuralt ? Caruso, Horváth, Mihály, Sarauer, Petan ? Geiger, Szabó D., Erdély, Kähkönen, Reisz ? Szabó B., Sárpátki, Péter.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

avsbrc

fotó: Hydro Fehérvár AV19 facebook

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum