Murray Ottawában, Andersson Los Angelesben

 

Jesse Puljujärvi visszatér Edmontonba, Kyle Turrist kivásárolta a Nashville. Még nem pörög, de már zajlik az élet az NHL-ben.

Mint arról már beszámoltunk, a draft második napja alatt nem születtek nagy földrengést előidéző cserék és üzletek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a GM-ek tétlenül ültek volna, hiszen néhány tranzakciót így is nyélbe ütöttek. Összegyűjtöttük a legfontosabbakat.

Matt Murray fantasztikus tehetségként rúgta rá az ajtót Pittsburghre és az NHL-re. Az első két szezonjában (2016, 2017) két bajnoki aranygyűrűt zsebelt be, nem volt véletlen, hogy benne látták a klubikon Marc-Andre Fleury utódját. Édesapja halálát követően azonban alaposan visszaesett Murray teljesítménye az elmúlt másfél esztendőben, aminek egyenes következményeként Tristan Jarry egyre több lehetőséget kapott, és végérvényesen kiszorította őt a vasak közül. Jim Rutherford, a csapat GM-je most csak Jarryval hosszabbított, vele nem. Furcsa leírni, de a még mindig csak 26 éves Murray a rengeteg rutinjával vezére lehet a teljesen átalakuló és megfiatalodó Ottawának, ahol egyértelműen első számú kapusként tekintenek rá.

Lias Anderssonak mentőövet dobott a Los Angeles. A Rangers által 2017-ben az 1/7-es helyen draftolt svédnek óriási jövőt jósoltak, ám kiderült, hogy a fejében gondok vannak. A legnagyobb balhéja akkor volt, amikor a 2019-es junior-világbajnokság elveszített döntője után csapatkapitányként a nézők közé dobta az ezüstérmét. Ilyen mentális kondíciókkal nem tudott gyökeret verni az NHL-ben, három év alatt mindössze 3 gólig jutott 66 találkozón. Tavaly otthagyta a Rangerst, és visszatért Svédországba, a HV71 csapatába, amit nyáron azzal tetézett, hogy kijelentette: nem kér többet a New York-i csapatból. Mindezek után a Los Angeles még látott benne potenciált, és adott érte egy második körös választást. A Kings döntése nem véletlen, a center édesapja, Niklas Andersson itt dolgozik játékosmegfigyelőként.

lias andersson

Jesse Puljujärvi hasonló kálvárián ment keresztül, mint svéd társa. A finn szélső 2016-ban az 1/4-es helyen kelt el az Edmonton jóvoltából, de ugyanúgy nem tudott megmaradni a tengerentúlon. A három év alatt az NHL-ben 17 gólig jutó jobbszélső után több klub is érdeklődött, de nem tudták őt elcserélni, ezért visszatért a szülőhazájába, a Kärpät csapatába, ahol majdnem pont/meccs (56/53) átlaggal zárta a Liiga-szezont. Ezt követően kijelentette, hogy szívesen visszatérne az NHL-be, de semmi esetre sem az Oilersbe, amellyel teljesen megromlott a viszonya. Ehhez képest bombaként robbant a hír, hogy Ken Holland kétéves szerződést kínált a játékosnak, szezononként 1,175 millió dollár értékben, és azt Puljujärvi már szignózta is.

Chandler Stephenson hosszabbított a Vegasszal. A 26 éves csatár október 9-én korlátozott szabadügynökké vált volna, erre azonban nem kerül sor, mert elfogadta a klub négyéves ajánlatát. Az új kontraktus értelmében a tavaly 26 pontot szerző játékos kereken 11 millió dollár kap, ami évi 2,75-öt milliót jelent 2024-ig. Stephenson 2018-ban tagja volt a Stanley Kupát nyerő Washingtonnak. Teljes karrierje során 209 meccsen 22 gólt lőtt és 55 pontot szerzett.

Kyle Turrist kivásárolta szerződése utolsó négy évéből a Nashville. A most 31 éves csatárral még 2017-ben kötött 6 éves, 36 millió dolláros megállapodást a Predators, amely azonban csak 2018-ban lépett életbe. Azóta bebizonyosodott, hogy a centert alaposan túlértékelték: a Nashville-ben 117 mérkőzésen csak 16-szor volt eredményes. David Poile, a csapat GM-je a kivásárlás bejelentése után elmondta, három éve nagyon nagy reményeket fűztek a Turris?Ryan Johanssen pároshoz, amelyek nem váltak be. A 726 mérkőzésen 415 pontot szerző center korlátlan szabadügynök lett, így bármelyik csapathoz aláírhat.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum