Lafreniere-t választotta a Rangers az 1/1-es helyen

   

A második Quinton Byfield történelmet írt, a legjobb 10-be 4 európai hokis került, köztük két német és egy osztrák is.

A draftlottó második körében nyertes Rangers nem okozott meglepetést a rendhagyó módon online megrendezett NHL-es játékosbörze első körében: a mindenki által legmagasabban rangsorolt Alexis Lafreniere-t választotta. A Rimouski Oceanic balszélsőjének megszerzésével befejezettnek tekinthető az a fiatalítási-átszervezési folyamat, amit a New York-i klub két és fél évvel ezelőtt indított. A Rangers ebben az időszakban megvált nagynevű sztárjaitól, akik helyére több mint fél tucat tehetséges fiatalt kíván beépíteni.

Az 1/2-es helyen szoros versenyfutásra lehetett számítani Quinton Byfield és a német Tim Stützle között. A versenyt a kanadai center nyerte, akit a Los Angeles rendelt magához. Byfield ezzel minden idők legmagasabban választott fekete játékosa lett. A harmadik helyen pickelő Ottawa a német mellett tette le a voksát. Stützle így felzárkózott az Edmonton klasszisa, Leon Draisaitl mellé, aki szintén 1/3-as volt.

A negyedikként sorra kerülő Detroit a svéd Frölunda balszélsőjének, Lucas Raymondnak a nevét mondta be. Ötödikként ismét a Senators választhatott, és Jake Sanderson személyében az első amerikait és az első hátvédet húzta be a drafton. A hatodik helyen az Anaheim Jamie Drysdale-t, a hetediken a New Jersey Alexander Holtzot, a nyolcadikon a Buffalo Jack Quinnt választotta.

A kilencedikként sorra kerülő Minnesota csapott le az előzetesen előkelőbb pozícióba várt osztrák Marco Rossira. Az előbb Svájcban, majd az OHL-ben pallérozódó tehetség a legutóbbi szezonban a három nagy kanadai juniorliga (OHL, WHL, QMJHL) összesített ponttáblázatának élén végzett, amire európai játékos még soha nem volt képes. Ehhez képest az OHL-ből és csapattársai közül is vittek el játékosokat korábban. Rossi így nem tudta megdönteni Thomas Vanek rekordját, aki 1/5-ösként kelt el 2003-ban, viszont 2006 óta ő az első osztrák, akit kiválasztottak a drafton. A top 10-et a Winnipeg zárta Cole Perfetti megszerzésével.

A legjobb tíz után érdemes kitérni Jaroszlav Aszkarovra, aki a legmagasabb jegyzett kapus lett, és ő az első orosz is a listán. A szentpétervári hálóőr játékjogát a Nashville foglalta le, ahol összeállhat egy előzetesen bombaerősnek tűnő Jusse Saros, Jaroslav Aszkarov tandem. A 12. pozícióban kelt el az első finn Anton Lundell személyében, akit a Florida Panthers rendelt magához. A 17. pozícióban az a Chicago választott, amelynek nem volt első körös lehetősége 2015 óta, és most a német Lukas Reichelbe tette a bizalmát. A német hoki előretörését Leon Draisaitl idei teljesítménye mellett az is mutatja, hogy zsinórban ez a harmadik év, amikor első körben választ közülük valamelyik csapat, és nem ezúttal nem is csak egyet A 19. helyen a Calgary lett volna a soros, ám helyette a felfelé cserélő Rangers választhatott, és Braden Schneiderben látta meg a jövőt. Meg kell említeni mindezek mellett Jegor Csinahovot is, aki az előzetes listákon sokáig sehol sem volt ? tavaly sem, amikor már szintén szerepelhetett volna a drafton ?, ám az idén valósággal berobbant a KHL-be, legutóbbi 5 meccsén 5 gólt lőtt az Omszk színeiben. Az egyetlen európai GM, a columbusi Jarmo Kekalainen döntött úgy a 21. helyen, hogy érdemes kockáztatnia. Az első kört a San José zárta Ozzy Wiesblatt kiválasztásával.

Az első körben kiválasztott 31 játékosból 19 kanadai volt, majd az oroszok jöttek 4-gyel. A maradék 8 helyen 2-2 amerikai, német és svéd mellett 1-1 finn és osztrák osztozott. A NHL-draft további hat körét közép-európai idő szerinte szerda estétől rendezik meg. Ha minden jól megy, ezúttal Papp Kristófért is izgulhatunk.

2020 draft rd1

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum