Lafreniere-t választotta a Rangers az 1/1-es helyen

   

A második Quinton Byfield történelmet írt, a legjobb 10-be 4 európai hokis került, köztük két német és egy osztrák is.

A draftlottó második körében nyertes Rangers nem okozott meglepetést a rendhagyó módon online megrendezett NHL-es játékosbörze első körében: a mindenki által legmagasabban rangsorolt Alexis Lafreniere-t választotta. A Rimouski Oceanic balszélsőjének megszerzésével befejezettnek tekinthető az a fiatalítási-átszervezési folyamat, amit a New York-i klub két és fél évvel ezelőtt indított. A Rangers ebben az időszakban megvált nagynevű sztárjaitól, akik helyére több mint fél tucat tehetséges fiatalt kíván beépíteni.

Az 1/2-es helyen szoros versenyfutásra lehetett számítani Quinton Byfield és a német Tim Stützle között. A versenyt a kanadai center nyerte, akit a Los Angeles rendelt magához. Byfield ezzel minden idők legmagasabban választott fekete játékosa lett. A harmadik helyen pickelő Ottawa a német mellett tette le a voksát. Stützle így felzárkózott az Edmonton klasszisa, Leon Draisaitl mellé, aki szintén 1/3-as volt.

A negyedikként sorra kerülő Detroit a svéd Frölunda balszélsőjének, Lucas Raymondnak a nevét mondta be. Ötödikként ismét a Senators választhatott, és Jake Sanderson személyében az első amerikait és az első hátvédet húzta be a drafton. A hatodik helyen az Anaheim Jamie Drysdale-t, a hetediken a New Jersey Alexander Holtzot, a nyolcadikon a Buffalo Jack Quinnt választotta.

A kilencedikként sorra kerülő Minnesota csapott le az előzetesen előkelőbb pozícióba várt osztrák Marco Rossira. Az előbb Svájcban, majd az OHL-ben pallérozódó tehetség a legutóbbi szezonban a három nagy kanadai juniorliga (OHL, WHL, QMJHL) összesített ponttáblázatának élén végzett, amire európai játékos még soha nem volt képes. Ehhez képest az OHL-ből és csapattársai közül is vittek el játékosokat korábban. Rossi így nem tudta megdönteni Thomas Vanek rekordját, aki 1/5-ösként kelt el 2003-ban, viszont 2006 óta ő az első osztrák, akit kiválasztottak a drafton. A top 10-et a Winnipeg zárta Cole Perfetti megszerzésével.

A legjobb tíz után érdemes kitérni Jaroszlav Aszkarovra, aki a legmagasabb jegyzett kapus lett, és ő az első orosz is a listán. A szentpétervári hálóőr játékjogát a Nashville foglalta le, ahol összeállhat egy előzetesen bombaerősnek tűnő Jusse Saros, Jaroslav Aszkarov tandem. A 12. pozícióban kelt el az első finn Anton Lundell személyében, akit a Florida Panthers rendelt magához. A 17. pozícióban az a Chicago választott, amelynek nem volt első körös lehetősége 2015 óta, és most a német Lukas Reichelbe tette a bizalmát. A német hoki előretörését Leon Draisaitl idei teljesítménye mellett az is mutatja, hogy zsinórban ez a harmadik év, amikor első körben választ közülük valamelyik csapat, és nem ezúttal nem is csak egyet A 19. helyen a Calgary lett volna a soros, ám helyette a felfelé cserélő Rangers választhatott, és Braden Schneiderben látta meg a jövőt. Meg kell említeni mindezek mellett Jegor Csinahovot is, aki az előzetes listákon sokáig sehol sem volt – tavaly sem, amikor már szintén szerepelhetett volna a drafton –, ám az idén valósággal berobbant a KHL-be, legutóbbi 5 meccsén 5 gólt lőtt az Omszk színeiben. Az egyetlen európai GM, a columbusi Jarmo Kekalainen döntött úgy a 21. helyen, hogy érdemes kockáztatnia. Az első kört a San José zárta Ozzy Wiesblatt kiválasztásával.

Az első körben kiválasztott 31 játékosból 19 kanadai volt, majd az oroszok jöttek 4-gyel. A maradék 8 helyen 2-2 amerikai, német és svéd mellett 1-1 finn és osztrák osztozott. A NHL-draft további hat körét közép-európai idő szerinte szerda estétől rendezik meg. Ha minden jól megy, ezúttal Papp Kristófért is izgulhatunk.

2020 draft rd1

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 21., csütörtök
EL 14:30 FTCVAS 5-3VÉGE
EL 18:00 MACGYE 5-4 HVÉGE
EL 18:00 UTESCC 2-7VÉGE
EL 20:00 DEBBRA 1-2 BVÉGE
január 22., péntek
EXL 18:00 MISDUM 0-4VÉGE
január 23., szombat
EL 17:00 DABVAS 2-7VÉGE
EL 17:30 TITUTE 5-10VÉGE
EL 18:30 DEBSCC 4-3VÉGE
január 24., vasárnap
EXL 17:00 POPMIS 5-3VÉGE
január 25., hétfő
KHL 17:30 JOKAVG 
    • SPORT 2
EL 20:00 DEBFTC 3-6VÉGE
január 27., szerda
EL 17:30 SCCVAS 
január 28., csütörtök
EL 17:30 BRADEB 
EL 17:30 GYEMAC 
EL 17:30 SCCVAS 
EL 18:00 DABTIT 
EL 18:30 UTEFTC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum