Lou Lamoriello az év GM-je az NHL-ben

 

A 77 éves szakembernek csak két év kellett, hogy konferenciadöntőig segítse az Islanderst. A legjobb vezérnek járó trófeát Mark Giordano kapta.

Lou Lamoriello 2018 májusában került a New York-i klub élére, ahol rögtön a dolgok közepébe vágott. Ténykedésének első két hetében kivágta az addigi edzőt, Doug Weightet és a GM Garth Snow-t. Előbbi helyére a friss Stanley Kupa-győztes Barry Trotzot állította, utóbbi feladatkörét magához vonta. Mindkét választás tökéletesnek bizonyult. John Tavares elvesztése után sokan lesajnálták az Islanderst, Lamoriello azonban olyan játékosokat tartott meg és hozott a klubhoz, akikkel Trotz igazi szupersztár nélkül is a liga egyik legkellemetlenebb csapatát tudta felkészíteni. A páros remek együttműködését tökéletesen példázta, hogy az első közös szezon után Trotz kapta az év edzőjének járó Jack Adams-trófeát. A háromszoros bajnok GM legjelentősebb lépései közé tartozott, hogy az Anders Lee, Anthony Beauvillier, Jordan Eberle, Brock Nelson négyest aláíratta, a játékospiacról behúzta a rutinos Derick Brassardot, a Vegasba lelépő Robint Lehnert pedig pótolni tudta Szemjon Varlamovval. Ha ez nem lett volna elég, a cserestop előtt behúzta az Andy Greene, Jean-Gabriel Pageau párost is, ezzel a puzzle utolsó darabjai is a helyükre kerültek. Lamoriello az Isanders történetének első GM-je, aki megkapta a Jim Gregoryról elnevezett díjat.

Mark Giordano kapta a legjobb vezérnek járó Mark Messier-trófeát. Az elismerést minden évben az a játékos kaphatja, aki a pályán és azon kívül is kiváló vezetői képességeket mutat. A Calgary Flames 36 éves bekkje már tavaly is jelölt volt a díjra, ám akkor kiütötte őt a nyeregből Wayne Simmonds, így be kellet érnie a legjobb hátvédnek járó James Norris-trófeával. Jarome Iginla 2009-es győzelme után Giordano a Calgary történetének második játékosa, aki megkapta ezt az elismerést.

giordano - messier

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 20., vasárnap
EL 19:15 MACDEB 5-4 HVÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 25., péntek
FELK 09:45 UTEVAS 3-3VÉGE
FELK 18:00 MISKOS 2-1 HVÉGE
EL 18:30 DEBFTC 4-3 HVÉGE
ICEHL 19:15 G99AVS 6-4VÉGE
szeptember 26., szombat
EWHL 13:20 KMHMAC 3-1VÉGE
szeptember 27., vasárnap
EL 16:30 FTCMAC 5-4 HVÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 28., hétfő
KHL 18:30 DMOSZP 
    • SPORT 2
szeptember 29., kedd
KHL 18:00 AVGJOK 
    • SPORT 2
EL 18:30 DEBBRA 
szeptember 30., szerda
EL 18:30 FTCSCC 
október 1., csütörtök
KHL 18:30 DMOTRK 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum