Lou Lamoriello az év GM-je az NHL-ben

 

A 77 éves szakembernek csak két év kellett, hogy konferenciadöntőig segítse az Islanderst. A legjobb vezérnek járó trófeát Mark Giordano kapta.

Lou Lamoriello 2018 májusában került a New York-i klub élére, ahol rögtön a dolgok közepébe vágott. Ténykedésének első két hetében kivágta az addigi edzőt, Doug Weightet és a GM Garth Snow-t. Előbbi helyére a friss Stanley Kupa-győztes Barry Trotzot állította, utóbbi feladatkörét magához vonta. Mindkét választás tökéletesnek bizonyult. John Tavares elvesztése után sokan lesajnálták az Islanderst, Lamoriello azonban olyan játékosokat tartott meg és hozott a klubhoz, akikkel Trotz igazi szupersztár nélkül is a liga egyik legkellemetlenebb csapatát tudta felkészíteni. A páros remek együttműködését tökéletesen példázta, hogy az első közös szezon után Trotz kapta az év edzőjének járó Jack Adams-trófeát. A háromszoros bajnok GM legjelentősebb lépései közé tartozott, hogy az Anders Lee, Anthony Beauvillier, Jordan Eberle, Brock Nelson négyest aláíratta, a játékospiacról behúzta a rutinos Derick Brassardot, a Vegasba lelépő Robint Lehnert pedig pótolni tudta Szemjon Varlamovval. Ha ez nem lett volna elég, a cserestop előtt behúzta az Andy Greene, Jean-Gabriel Pageau párost is, ezzel a puzzle utolsó darabjai is a helyükre kerültek. Lamoriello az Isanders történetének első GM-je, aki megkapta a Jim Gregoryról elnevezett díjat.

Mark Giordano kapta a legjobb vezérnek járó Mark Messier-trófeát. Az elismerést minden évben az a játékos kaphatja, aki a pályán és azon kívül is kiváló vezetői képességeket mutat. A Calgary Flames 36 éves bekkje már tavaly is jelölt volt a díjra, ám akkor kiütötte őt a nyeregből Wayne Simmonds, így be kellet érnie a legjobb hátvédnek járó James Norris-trófeával. Jarome Iginla 2009-es győzelme után Giordano a Calgary történetének második játékosa, aki megkapta ezt az elismerést.

giordano - messier

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum