MAC HKB?Vasas meccsel indul az Erste Liga-szezon

   

A nyitónapon egy mérkőzést rendeznek, az első két hétben hatot, a “koronavírusos” csapatok szeptember-október fordulóján kezdenek.

Elkészült az Erste Liga 2020/21-es szezonjának sorsolása, derül ki a magyar bázisú nemzetközi bajnokság hivatalos honlapjáról. Mint arról már korábban beszámoltunk, a liga múlt csütörtöki rendkívüli ülésén az a döntés született, hogy nem halasztanak, az eredeti terveknek megfelelően szeptember 12-én bedobják az első korongot. A meccsmenetrendre vonatkozó terveket ugyanakkor át kellett dolgozni, hiszen három érdekelt csapatot ? az UTE-t, a DAB-ot és az FTC-Telekomot ? is súlyosan sújtott és sújt a koronavírus-járvány. A korrekciókat az elmúlt napokban átvezették és leegyeztették, így a körülmények figyelembe vételével elkészülhetett az új sorsolás. A tervek szerint az utolsó játéknap 2021. január 24. lennbe, de a tényleges lebonyolítás az aktuális helyzethez igazodva változhat. Egyelőre mindenesetre egy oda-vissza kör beosztása publikus, az utolsó megjelölt játéknap december 13-a. Ez idő alatt mindenki kétszer játszik mindenkivel, azaz 18 meccset abszolvál. A klubok a körülményekre való tekintettel megegyeztek a mérkőzéshalasztás erre a szezonra érvényes szabályaiban ? olvasható a hírben.

Az első hetekben érthető módon kevés mérkőzést rendeznek, egészen pontosan hatot. Az első találkozóra a Tüskecsarnokban kerül sor szombaton, ezen a MAC HKB és a Vasas HC érdekelt. Hétfőn a DEAC?Titánok találkozó következik, ez a két együttes játszotta az előszezon utolsó felkészülési meccsét vasárnap.

A három “koronavírusos” gárda később kapcsolódik be a küzdelmekbe. Az FTC-Telekom szeptember 25-én játszik a DEAC ellen, a Dunaújvárosi Acélbikák október 6-án a Brassót látják vendégül, az UTE a Csíkszeredát fogadja október 9-én.

A három erdélyi csapat, a Csíkszereda, a Brassó és a Gyergyó Magyarországon kezd. Az előző idény két megosztott aranyérmese, az FTC és a Csíkszereda először szeptember 30-án küzd meg egymással a Tüskecsarnokban.

A lighonlapon arra is kitérnek, hogy az M4 Sport vagy az M4 Sport+ az első két hét hat meccséből ötöt közvetíteni fog.

A meccsbeosztást egyelőre ide kattintva tudják végigböngészni.

ftcscc-20190927

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum