Jövő szombaton elindulhat az Erste Liga-szezon

   

A liga klubjai rendkívüli ülésen döntöttek erről csütörtökön. A sorsolást jövő hét elején véglegesítik.

Az Erste Liga 2020/21-es szezonja szeptember 12-én kezdődik, olvasható a magyar bázisú nemzetközi bajnokság hivatalos honlapjának hírében. A részt vevő csapatok a következők lesznek: FTC-Telekom, Csíkszeredai Sportklub, Gyergyói HK, UTE, Corona Brassó, DEAC, Dunaújvárosi Acélbikák, Fehérvári Titánok, Vasas HC, MAC HKB.

A rendkívüli ligaülésre azért volt szükség, mert mint köztudomású, jó néhány csapat játékosai érintettek a koronavírus-fertőzés által. A legtöbben az UTE és a Dunaújvárosi Acélbikák soraiból dőltek ki, emellett két eset van az FTC-Telekomnál, és volt egy a DEAC-nál is. A történtekből adódóan az elmúlt napokban és hetekben felkészülési mérkőzések sorát voltak kénytelenek törölni a csapatok. Mindezek nyomán felmerült, hogy a startot halasszák el, a klubok azonban másként döntöttek.

A ligahonlap híre szerint a bajnokságot azok a csapatok kezdik jövő héten, amelyeknél nem volt pozitív eset, a többiek később kapcsolódnak be. Az erdélyi csapatok előreláthatólag Magyarországon kezdenek. A cél az, hogy a szezont a “normálishoz” közelítő módon lehessen megtartani, ez a sportág összes szereplőjének érdeke, “ám a körülmények napról napra változnak”.

A cikkben kiemelik: fontos, hogy vegye mindenki komolyan a szabályokat. “A játékosok és a stábtagok felelőssége a legnagyobb, hiszen nélkülük nincs bajnokság, így nekik kell a legjobban vigyázniuk egészségükre és környezetükre.”

A jégkorongszövetség központi szinten – a magyar és a nemzetközi előírásokhoz igazítva – megfogalmazta a biztonsági előírásokat, amelyek betartása a klubok felelőssége. Az egészségügyi szabályok és ajánlások ide kattintva olvashatók.

A versenyiroda jövő hét elejére állítja össze a pontvadászat menetrendjét, átdolgozva a korábban már elkészült és véleményeztetett tervezetet.

ftc-scc2

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
október 18., vasárnap
EXL 16:00 NITMIS TÖRÖLVE
ICEHL 17:30 AVSHCB 5-4VÉGE
    • DIGI SPORT 2
EL 18:30 DEBMAC 1-5VÉGE
EL 18:30 UTETIT 6-3VÉGE
október 20., kedd
EXL 18:00 KOSMIS 4-1VÉGE
október 22., csütörtök
EL 18:00 UTEDAB 3-4 BVÉGE
EL 18:30 DEBVAS TÖRÖLVE
EL 18:30 TITMAC 0-3VÉGE
október 23., péntek
EXL 18:00 NZÁMIS TÖRÖLVE
október 24., szombat
EL 17:00 DABMAC 4-5VÉGE
EL 17:30 TITFTC 3-5VÉGE
ICEHL 17:30 HCIAVS TÖRÖLVE
október 25., vasárnap
ICEHL 16:30 RBSAVS TÖRÖLVE
október 27., kedd
EL 18:00 DABUTE 
EL 18:00 MACFTC 
Partnerünk
Archívum