Ovecskin semmit sem kopott a karantén alatt

 

A Washington orosz szupersztárja 2 gólt lőtt a Carolinának, miközben a chicagói Kubalik 3 ponttal jelezte, hogy érdekli a Calder-trófea.

Hat mérkőzéssel folytatódott a felkészülés az NHL-ben az augusztus 1-jei folytatásra. Az első találkozón a Panthers képtelen volt tartani a Lightning tempóját, Brayden Point és Nyikita Kucserov is duplázott. A tampaiak egyik legfontosabb embere, a kapitány Steven Stamkos sérülés miatt kihagyta a mérkőzést, helyére a cseh Ondrej Palat került az első sorba, a Kucserovval és Pointtal teljes trió tíz pontot ért el. A kapuban Andrej Vasziljevszkij hibátlanul tette a dolgát, mind a 26 lövést megfogta, a végeredmény 5-0 lett.

Keményebb meccset játszott a Minnesota és a Colorado. A keménység szó szerint is értendő, összesen 36 percnyi büntetést szedtek össze a játékosok, pedig csak kétperceseket osztottak ki a bírók. A csapkodó hokiban a Colorado volt a jobb, a meccs hőse a denveriek kapitánya, Gabriel Landeskog volt, aki adott egy asszisztot, majd a mérkőzést eldöntő gólt is ő szerezte. Utóbbihoz a szezont márciusban sérüléssel befejező Mikko Rantanen és a legjobb újonc címére pályázó Cale Makar adta a gólpasszt. A túloldalon a 35 éves Eric Staal volt a legjobb, de gólja és gólpassza kevés volt, hogy ne az Avalanche nyerjen 3-2-re.

Ha már az idei szezon legjobb újoncának járó díj szóba került, érdemes felelevenítenünk a Chicago és a St. Louis összecsapásán történteket. Ott a Calder-trófeáért versengő Quinn Hughes és Makar párbajába beleszólni készülő Dominik Kubalik 2 gólt lőtt és 1 asszisztot is szerzett, mindezt az aktuális címvédő ellen, ami markáns kezdésnek mondható. A túloldalon annak örülhettek, hogy az október 24-e óta sérült Vlagyimir Taraszenko pályára léphetett, és 15 perces jégidejének második felében egyre jobban játszott. Gólt azonban nem szerzett, ahogy csapattársai sem, így a Blackhawks nyert 4-0-ra.

Hogy Alekszandr Ovecskin csak azt tette, amit NHL-es pályafutásának 2005 óta íródó történetében mindig, már sokkal kevésbé volt meglepő, mint Kubalik teljesítménye. Az orosz szupersztárnak 8 és fél percnyi játékra volt szüksége ahhoz, hogy a bal oldali bedobókör tetejéről vágjon be egy korongot védhetetlenül. Két perccel később honfitársa, Jevgenyij Kuznyecov találatánál volt első asszisztos, a második harmad derekán pedig Tom Wilsonnal ugrottak ki, ekkor újfent az orosz fejezte be az akciót. Csapata nem is lőtt több gólt, ám a Carolina Hurricanes részéről csak Vincent Trochek és Teuvo Teravainen volt eredményes, így a Caps nyert 3-2-re. A legjobb hátvédnek járó Norris-trófeára is esélyes John Carlson a harmadik harmadban megsérült, az utolsó tíz percben már nem játszott.

Fontos veszteséget a Winnipeg is elkönyvelt az első felkészülési meccsen, ahol a második harmadban gólt szerző Nikolaj Ehlers sérült meg később. Ekkor már 3-0-ra vezetett a Jets a Vancouver ellen, amelyből később Antoine Roussel révén egyet faragni tudott a hátrányából, azonban a kapuslehozatal megbosszulta magát, és a meccs legjobbjának választott Blake Wheeler megadta a kegyelemdöfést, 4-1-re nyert a Jets.

29 percen keresztül nem találták az utat a hálóba a csapatok a New York-i rangadón, aztán a gólcsendet Anthony Beauvillier törte meg az Islanders részéről. Az előnyt a hajrában kettőre növelték, így a végén hiába talált be a Rangers fiatal cseh csatárzsenije, Filip Chytil, ez csak szépségtapasz volt a 2-1-re elveszített összecsapáson.

Csütörtökön folytatódnak a felkészülési mérkőzések, a programban három találkozó szerepel:

Dallas Stars?Nashville Predators (22:00)
Columbus Blue Jackets?Boston Bruins (01:00)
Arizona Coyotes?Vegas Golden Knights (04:00)

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum