David Pastrnak is ott lesz Torontóban

 

A Boston Bruins sztárjával ellentétben Andrej Kase talán, Ilja Szamszonov pedig biztosan nem szerepelhet az NHL-playoffban.

Bő egy hete derült ki, hogy David Pastrnak megszegte a visszatérés harmadik fázisának a feltételeit. A cseh játékost, aki koronavírusos személlyel érintkezett, karanténba küldte a csapata. Ez eleve problémának tűnt, de még nagyobb gondot jelentett, hogy a liga belengette: minden szabályszegést eltiltással fog szankcionálni. Ez végül elmaradt, így a játékos elutazhat csapattársaival Torontóba, ahol augusztus 2-án kezd a rájátszásban a Philadelphia ellen. Nem ilyen egyértelmű csapattársa, Ondrej Kase helyzete. Az Anaheimtől a cserestop idején megszerzett csatár az elmúlt három nap minden edzését elmulasztotta, így nincs megfelelő formában. Bruce Cassidy vezetőedző ezt meg is erősítette: “Pastrnak velünk jön, Kase hiányzásának az okáról ellenben nem beszélhetek. Nem tudom, mi lesz, holnap eldől a helyzete.”

Egy nagy hiányzója biztosan lesz a folytatásnak. Nem lesz ott a Washington Capitals tehetséges hálóőre, Ilja Szamszonov. A 23 éves újonc, aki a szezonban többször kiszorította a vasak közül Braden Holtbyt, és esélyes volt arra is, hogy a rájátszásban kezdővé lépjen elő, sérülés miatt marad távol. Todd Reirden, a fővárosiak mestere csalódottságának adott hangot a helyzet miatt, annyit ugyanakkor jelzett, hogy Szamszonov problémája nincs összefüggésben a koronavírus-járvánnyal. Azt is elmondta, az orosz tévollétében Holtby lesz az első számú kapus, aki mögött Pheonix Copley vagy Vitek Vanecek kaphat szerepet. Copley az idén nem védett az NHL-ben, egy évvel korábban 16-7-3-es mérleggel zárt, 2,9 volt a gólátlaga, 90,5%-kal fogott. Vanecek abszolút újonc, még sosem lépett jégre a világ legjobb bajnokságában. A Washington augusztus 3-án kezdi a rájátszást a Tampa Bay ellen.

szamszonov

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum