Jóval többet szeretnék kihozni magamból

 

Horváth Bálint a következő évet is a svéd harmadosztályú Tyringe SoSS kötelékében tölti.

Első felnőtt szezonját a Division 1-ben teljesítette a 21 éves Horváth Bálint, és bár csapata a várakozások alatt teljesített, a magyar csatár nem vallott szégyent. A támadó tavaly nyáron még abban bízott, hogy csapata a bajnokság felsőházába kerülhet, ám ez nagyon nem jött össze, a Tyringe az utolsó helyen zárt. ?Amikor tavaly tavasszal aláírtam a szerződésemet, és körülnéztem a klub háza táján, abban a hitben voltunk, hogy simán top 5-ös csapatnak kell lennünk. Mire elkezdődött a szezon, minden felfordult. Nem állt össze a csapat, sok játékos eligazolt, néhányan nagyképűsködtek. Az edzővel sem jöttünk ki jól, a keret is rutintalan volt. Kaptunk olyan ígéretet, hogy a másodosztályú Kristianstaddal lesz játékosátmozgás, ám ők végül egy másik harmadvonalbeli klubbal működtek együtt.?

A Tyringe az alapszakaszt és az alsóházat is az utolsó helyen zárta, így a kiesés elkerülése ellen vívott harcot, amikor a koronavírus félbeszakította az idényt. ?Karácsony után edzőt váltottunk, de akkor már 3 vereséggel álltunk az alsóházban is. Utána elkezdett javulni a csapat, csakhogy sok játékosunk már elment, miközben voltak olyanok is, akik menni akartak, de a vezetőség nem engedte el őket, így kiülték a szezon hátralévő részét. Főleg a fiatalok maradtak, így a csapatszellem jobb lett. Bár úgy készültem, hogy esetleg a másodosztályban is szóhoz juthatok, egy utolsó helyen álló csapatból azért ez nehéz lett volna.?

Horváth végül a kieséses kör lebonyolított részével együtt 39 mérkőzésen 19 pontot termelt, ezzel csapata legjobbjai közé tartozott, a házi kanadai tábla harmadik helyén zárt. ?Az egész szezonban annak a levét ittam, hogy az első meccsen megsérült a bokám. Fiatal vagyok, ég bennem a bizonyítási vágy, így nem foglalkoztam vele. További sérülések jöttek, nem tudtam 100%-ot nyújtani. A körülményekhez képest meg vagyok elégedve a szezonommal, de jóval többet szeretnék kihozni magamból. Még nem tudtam elkezdeni a nyári felkészülést, jelenleg gyógytornászhoz járok. Remélem, júliusban már edzhetek.?

A szezon során magyar csapattársat is kapott a csatár, hiszen Garbacz Máté a negyedvonalból a Tyringéhez igazolt. ?Nagyon jó hatással volt rám Máté érkezése, hiszen korábban sosem volt magyar csapattársam külföldön. Ismerem őt régóta, a korosztályos válogatottakban is szerepeltünk együtt. Kapusproblémáink voltak a szezon első felében, szerintem nagyon jól beilleszkedett, és jól védett annak ellenére is, hogy csak később csatlakozott hozzánk.?

Horváth két válogatott tornára is meghívást kapott Jarmo Tolvanen szövetségi kapitánytól, ott volt novemberben Gdanskban, majd decemberben Káposztásmegyeren. ?Szerintem ezeken a tornákon tudtam a legtöbbet tanulni a szezon során, mind az edzőktől, mind más rutinos játékosoktól. Örülök, hogy Sebők Balázsékkal szerepelhettem egy csapatban, és új dolgokat leshettem el tőlük.?

A 21 esztendős center tavaly két évre írt alá a Tyringével, így marad a Division 1-ben. ?A csapat nem akart elengedni, a vírus miatt nem a legjobb most a játékospiac. A szezon közben érkezett edzőnket jól ismerem, játszottam nála Rögle utánpótlásában, látom a változásokat. Végre nemcsak a duma van, hanem szemmel látható fejlődés is. A harmadvonalon belül nem szeretnék csapatot váltani, csak ha jönne valami kecsegtető lehetőség, akkor mennék tovább. Jelenleg Győrben vagyok, az ETO-hoz járok gyógytornára. Augusztus elején megyek vissza Svédországba, de ez függ attól is, hogy mikor indulhat el a bajnokság.?

horvathb

fotó: Szűcs Attila/MJSZ

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum