Csehországon át vezethet a lányok útja Pekingbe

 

2021 elején nagy feladatok várnak a női válogatottra, előbb olimpiai selejtezőtornán, majd két hónapon belül A csoportos vb-n küzdhetnek.

Az M4 Sport készített egy karantént-különkiadást a szezon közben rendszeresen megjelenő jégkorongmagazinból, melyben a női válogatott tagjait szólaltatták meg. A lányok arról meséltek, hogy mivel töltik az idejüket a karantén során, illetve hogyan viselték, amikor megtudták, hogy elmarad a 2020-as A csoportos világbajnokság.

Ennél érdekesebb és fontosabb, hogy szóba került az olimpiai selejtezőtorna is. Mint arról már írtunk, Magyarország tovább javuló világranglista-helyezésének köszönhetően 12. kiemeltként várhatóan Csehországban harcolhat a pekingi résztvételért, ahol is a házigazda mellett Norvégia és egy előző selejtezőkörből továbbjutó együttes lehet az ellenfele. Jelen állás szerint 2021. február 11. és 14. között tartják meg az eseményt, ahol a magyar női hoki újabb történelmi sikert érhetne el. Természetesen a csehek és a norvégok legyőzése sem magától értetődő, de lehetetlennek sem nevezhető.

Ez azt is jelenti, hogy a selejtezőt követően – ha nem változik jelentősen a kanadai A csoportos vb időpontja – két hónapon belül Kanadában is  összecsapnak a lányok a csehekkel. Mint az említett műsorból kiderült, női nemzeti együttesünk tagjai megpróbálják pozitívan szemlélni az elit-vb-t érintő egyéves csúszást.

Photo: Laszlo Mudra - HIIHF

fotó: Mudra László/MJSZ

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 11., péntek
FELK 18:00 MISAVS 2-4VÉGE
szeptember 12., szombat
EL 19:15 MACVAS 6-3VÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 14., hétfő
EL 20:00 DEBTIT TÖRÖLVE
    • M4 SPORT
szeptember 18., péntek
FELK 19:15 AVSMIS 8-5VÉGE
szeptember 19., szombat
EL 19:15 TITVAS TÖRÖLVE
    • M4 SPORT+
szeptember 20., vasárnap
EL 19:15 MACDEB 5-4 HVÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 25., péntek
EL 16:30 DEBFTC 
    • M4 SPORT+
ICEHL 19:15 G99AVS 
Partnerünk
Archívum