A Nyitra elleni gólt soha nem fogom elfelejteni

   

Schlekmann Márk a szezon során 6 különböző sorozatban is gólt tudott lőni, az U18-as bajnokságtól az Extraligáig. Interjú.

A 2002-es születésű Schlekmann 4 évesen kezdett jégkorongozni a MAC-ban, eddigi egész pályafutását az újbudai egyesületnél töltötte. Búzás Norbert, Marton Tibor és Kangyal Balázs kezei alatt lett belőle játékos. Tavaly ott volt a hazai rendezésű ifjúsági divízió 1/B csoportos világbajnokságon, idén 28 mérkőzésre nevezték a szlovák Extraligában is. A szezon folyamán 6 különböző sorozatban is feliratkozott a gólszerzők közé, illetve az ifjúsági válogatottban is eredményes volt. Értékelésünket a saját korosztályával kezdjük.

A MAC a harmadik helyen jutott be az EBJL rájátszásába, a negyeddöntőben a Debrecent két sima mérkőzésen búcsúztatta, majd 3-0-s összesesítéssel lépett át a Fehérváron. A döntőben a Klagenfurt várt volna Kangyal Balázs legénységére, ám a koronavírus-járvány miatt a finálé elmaradt. ?Összekovácsolódtunk a playoffra, mindent a csapat alá rendeltünk ? kezdte Schlekmann. ? Kiélezett párharcunk lett volna a Klagenfurttal, különösen sajnálom, hogy ez elmaradt, mert idén egyszer sem tudtam ellenük játszani. Szívünket-lelkünket kitettük volna a jégre. A törlés ellenére azért én bajnoknak tekintem magunkat.?

schlekmann3

A csatár 19 mérkőzésen 62 pontot szerzett a sorozatban, ami a legjobb átlag a mezőnyben. Szembeötlő adat, hogy míg a playoffban a Fehérvár ellen az előző szezonban 2 meccsen 2 pontot ért el a MAC-hokis, addig idén 3 találkozón 9-et. ?A szereplésem a felnőttben hatalmas motivációt jelentett számomra. Nagyon fiatalon kerültem be a keretbe, minden játékpercért meg kellett küzdenem, de sokat dobott rajtam. Amikor az U18-ban játszottam, akkor 100%-osan koncentráltam, hogy a csapat segítségére legyek. Jól jött ki a lépés a Volán ellen, de ez nagyrészt a többieknek is köszönhető.?

A koronavírus-járvány a magyar bajnokságokat is félbeszakította, a szövetség viszont győztest hirdetett: az U21-et a Fehérvár, az U18-at a MAC nyerte. Az újbudaiak nem csupán ezt az egy címet zsebelték be az idén, a juniorcsapat februárban az EBYSL final fourját is megnyerte Salzburgban, ahol mind a 3 meccsét hozni tudta. Az Okanagant hosszabbításban 2-1-re, a Steiermarkot 5-2-re, a döntőnek bizonyuló mérkőzésen a Fehérvárt 5-1-re győzték le. ?Minden meccsre úgy készültünk, hogy aznap 100%-ot nyújtsunk, nem néztük, hogy mi vár ránk másnap. A legnagyobb riválisunk, a Fehérvár ellen játszottuk az utolsó mérkőzést, tudtuk, aki nyer, az viheti haza a trófeát. A csapatunkat még nem láttam így küzdeni, mindenki meghalt a kupáért. Jól jött ki a lépés, de mindent meg is tettünk érte.?

Az EBYSL lebonyolítását forradalmasították az osztrákok, az eddigi hosszú alapszakasz és rájátszás helyett két 3 napos tornát szerveztek. A final fourba a két-két legjobb osztrák és külföldi csapat került. ?Több időnk volt a meccsek között, jobban fel tudtunk készülni , mind taktikailag, mind játékstílusban. A magyar bajnokság folyamatosan ment, de a tornák előtt kaptunk szerencsére egy kis szünetet. A csapatösszhangnak és a hangulatnak jót tettek a hosszabb túrák. Nekem jobban tetszett ez a lebonyolítás, különösen a final four hangulata.?

A rengeteg utánpótlásmeccs ellenére Schlekmann neve szinte folyamatosan ott volt a MAC Újduba felnőttcsapatának összeállításában is. Majoross Gergely vezetőedző már az első Extraliga-mérkőzésen, a Nyitra ellen is nevezte, bár jégre még nem küldte: ?Az újpesti jégcsarnokban csináltuk végig a nyári felkészülést. Az előszezon első meccsén a KHL-es Traktorral játszottunk, amelyre én is utaztam. Bár kikaptunk 3-1-re, jegyeztem egy asszisztot. Innentől folyamatosan a felnőttel edzettem, próbáltam kihozni magamból a maximumot. Több értekezleten is elmondták, hogy mély vízbe dobtak, és sokat kell fejlődnöm mind fizikálisan, mind technikailag. Hál istennek fent tudtam maradni a keretben az egész szezonban, a stáb számított rám.?

Márk SCHLEKMANN (HUN), Toshiki NAKAMURA (JPN), Yuto TANEICHI (JPN)

Egy fiatal játékosnak nehéz lehet megbirkózni azzal a helyzettel, hogy míg az utánpótlásmeccseken rengeteget van jégen, addig felnőttben csupán néhány csere jut neki. Volt időszaka a szezonnak, amikor Schlekmann 4 egymás követő Extraliga-találkozón összesen 8 másodperc lehetőséghez jutott. ?Nagyon nehéz volt ezt megélni, mert az utánpótlásban rengeteg játékidőm van. Mindig csak a következő cseréért küzdöttem, hogy bizonyítani tudjak. A szezon végére értem el annyi játékidőt, amivel már elégedett lehettem. Reméltem, beérik a kemény munka gyümölcse.?

Szezon közben megszerezte első felnőtt gólját a DEAC elleni kupameccsen, majd a félbeszakított idény utolsó összecsapásán, a Nyitra ellen az első Extraliga-találata is összejött. Megkértük, elevenítse fel ennek a részleteit: ?A Nyitra elleni gólt soha nem fogom elfelejteni. Volt fentről egy lövésünk, majd Chris Bodo fordult kapura, én pedig beleraktam a lövésbe az ütőmet, és a korong felcsapódott a sarokba. Még másnap sem tudtam felfogni, hogy gólt lőttem az Extraligában, egy hétre rá hittem el, hogy ez tényleg megtörtént.?

Schlekmann Márk rengeteg mérkőzést játszott, de melyiken nyújtotta a legjobb teljesítményt saját maga szerint? ?Amelyik meccsen a legtöbbet tudtam adni a csapatnak, és vezér lehettem, az a fehérvári EBJL-elődöntő harmadik találkozója volt. Szerintem azon otthagytam a szívemet a jégen. A másik legjobb meccsem is egy fehérvári bajnoki, akkor a juniorokkal 8-3-ra győztünk, és 4 gólt sikerült lőnöm.?

A csatár tavaly részt vett élete első világbajnokságán, a hazai rendezésű ifjúsági divízió 1/B-s tornán, és idén is jó eséllyel pályázott Svasznek Bence válogatottjába, ám a vírushelyzet miatt törölték az asiagói eseményt. Emellett részt vett a juniorválogatott felkészülésén ? a világbajnokságra végül nem vitték el ?, majd decemberben 3 mérkőzéses eltiltást kapott a szövetségtől az U18-as Négy Nemzet Tornán bemutatott verekedése miatt. ?Annak a meccsnek a végén kicsit elszállt a fókuszom. Kihoztak a sodromból, figyelnem kell erre, hogy ne tudjanak provokálni.?

Schlekmann jelenleg otthoni tréningekkel készül a következő szezonra az erőnléti edzők segítségével. Hogy hol fog játszani a következő idényben, arról azt mondja: az még a jövő zenéje.

slekmannmac1

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum