Schlekmann Márkot eltiltották 3 válogatott meccsről

   

A MAC Újbuda hokisa a múlt heti U18-as Négy Nemzet Tornán két alkalommal is 5+20-at kapott.

Schlekmann Márkot a történtek után az MJSZ fegyelmi bizottsága eltiltotta a szerepléstől a magyar ifjúsági válogatottban. A játékos konkrétan a februárban esedékes szlovéniai felkészülési tornán nem vehet részt. Az U18-as nemzeti csapat áprilisban a divízió 1/B csoportos világbajnokságon szerepel majd.

Idézzük a lényeget a határozatból:

“A Fegyelmi Bizottság tagjainak egységes álláspontja, hogy a játékos által tanúsított magatartás nem egyeztethető össze a Magyar Válogatott szellemiségével és a jégkorongsport értékeivel. A Fegyelmi Bizottság ezúton hívja fel az utánpótláskorú játékosok és a velük dolgozó szakemberek figyelmét arra, hogy a Magyar Válogatottban való szereplés kiváltság, és az annak megfelelő tiszteletteljes magatartást követel a játékostársakkal, ellenfelekkel és hivatalos személyekkel szemben. A Fegyelmi Bizottság ahogy eddig, a továbbiakban is kiemelt figyelemmel követi az utánpótláskorú válogatott események mérkőzéseit, legyen az hazai vagy külföldi rendezésű mérkőzés, és az arra nem méltó, sportszerűtlen és fegyelmezetlen magatartásokat visszatartó erejű szankcióval fogja sújtani.”

A részletek:

Az MJSZ Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a 2019. december 13. napján rendezett U18 NNT 4-es sorszámú Magyarország? Norvégia és a 2019. december 14. napján lejátszott NNT 6-os sorszámú Magyarország?Szlovákia számú mérkőzéseken történt szabálytalanságokat. A Magyarország?Norvégia mérkőzés 24. percében történt verekedést a mérkőzést követően a Fegyelmi Bizottság megvizsgálta, az érintett játékosokkal szemben szankciót nem alkalmazott. A Fegyelmi Bizottság jelezte a Magyar Válogatott stábjának, hogy a 21-es számú játékos az eset során tanúsított sportszerűtlen magatartása kerülendő, és erre hívják fel a játékosok figyelmét.

Az ezt követő napon lejátszott Magyarország?Szlovákia mérkőzés 60. percében kialakult dulakodásos jelenetekben a magyar csapat 21-es számú játékosa, Schlekmann Márk a játékvezetők által már szétválasztott dulakodásba akart beavatkozni. A játékvezető ezt megakadályozta. Ezt követően odakorcsolyázott egy már folyamatban lévő dulakodáshoz és harmadik beavatkozó emberként ellenfele nyakát hátulról elkapva fojtogatta őt.

A februári tornáról történő eltiltást az fb a fentiek alapján látta indokoltnak. A fegyelmi büntetés kizárólag a megjelölt válogatott mérkőzéseket érinti, a klub- és más versenyrendszerben szervezett mérkőzéseken a játékos nevezhető.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum