Robin Lehner nem lát esélyt a folytatásra

 

A Vegas kapusa a jövőre koncentrál, és közben lelki segítséget nyújt a barátainak.

Robin Lehner a napokban szülőhazájában, Svédországban nyilatkozott az Expressen című lapnak. A korábban mentális betegséggel és alkoholizmussal is harcoló kapus nagyon mélyről jutott fel ismét a csúcsra. Legyőzte a démonait és a betegségét, így egészen másképp látja a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetet: “Mindannyiunknak van valamiféle mentális betegségünk, amiről nem is tudunk. Stressz, kapcsolati problémák, válások, pénzügyi terhek, bármelyik érinthet minket. Sokan szorongástól szenvednek, mert nem tudják, mit nyújthat a holnap, és reggel nem bírnak kikelni az ágyból az aggodalmak miatt. A járvány miatt a világ még inkább megtudja, mi az a szorongás, a depresszió, a bezártság. Én hozzászoktam ehhez az állapothoz, ennek legyőzésén dolgoztam és dolgozom nagyon hosszú ideje. Felkészültem arra, hogy jó életet éljek, mert megtanultam élni rossz környezetben. Számomra ez nem annyira félelmetes. De sokak számára az.

Ennek az egésznek majd vége lesz, ám idő kell hozzá. Évente 8 millió ember hal meg mentális betegségek miatt, és ugyanúgy segítenünk kell őket, mint azokat, akik a koronavírus-járvány miatt kerülnek nehéz helyzetbe. Segítenünk kell az embereknek, hogy átvészeljék ezt az időszakot. Sokan tudják, hogy milyen nehézségeim voltak, ezért sokan kerestek meg az elmúlt napokban. Tanácsot kértek tőlem, én pedig próbáltam elmondani nekik, hogy mit tegyenek. De nem vagyok terapeuta, csak azt tudom elmondani nekik, hogy nekem hogyan sikerült kijönnöm a gödörből.

A legfontosabb a családom, elsősorban velük foglalkozom, nekik nyújtom a legnagyobb segítséget. Las Vegasban vagyunk, és itt is maradunk, ameddig csak lehet. Sajnálom, hogy megszakadt a szezon, mert jól ment a védés, nagyon jól érezem magam itt. Jöhetett volna egy jó playoff, de erre már aligha lesz lehetőségünk. Nem hiszem, hogy lehet még 180 fokos fordulatot tenni és újrakezdeni. A biztonság és az egészség az első. Nulla százalék az esély arra, hogy megmenthető ez a szezon. Csak abban bízom, hogy a következő a szokásos módon elkezdődik októberben, remélhetőleg velem és itt.”

A 28 éves svéd hálóőr 2019-ben megkapta a Bill Masterton-emléktrófeát és a legjobb gólátlaggal védő kapusnak járó Jennings-díjat. A szerződése a Vegasszal az idény végén lejár, így korlátlan szabadügynök lesz.

lehner 2

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum