Elhatároztuk, hogy most nyitunk egy új lapot

   

A Hydro Fehérvár AV19-nek le kell győznie a Linzet ahhoz, hogy felzárkózzon az EBEL-alsóház legjobbjaihoz.

Talán legkeményebb középszakasz-ellenfél érkezik a Raktár utcába vasárnap. A Linz az alapszakasz legvégéig versenyben volt a felsőházért, de január közepét nagyon elrontotta: 12. és 24. között 4 vereséget szenvedett egymás után, kikapott a közvetlen rivális Bolzanótól és Graztól, valamint a ligautolsó Dornbirntól is, így a Klagenfurt lenullázása már kevésnek bizonyult. Ez azt jelentette, hogy a második legjobb pozícióból folytathatta a Black Wings, és kezdésként azonmód hatot vágott az Innsbrucknak. Ebből persze még korai lenne messzemenő következtetéseket levonni, hiszen ebben a naptári évben a tiroliak nem mutatnak jó formát. Hogy kitől mire számíthatunk, arról épppen Fehérvár–Linz összecsapás után lesz majd több információnk. Ne feledjük, Sarauerék is győzelemmel kezdtek, a Znojmo elleni túlórás siker kiváló alapot adott a folytatáshoz. Az tény, hogy az ellenfél kiemelkedő csatárokra – Umicevic dobogós a kanadai táblán, Schofield is ott van a közelben, Lebler vezeti a góllövőlistát, Fejes 16 meccsen 10-et vágott – és rendkívül hatékony emberelőnyös hokira támaszkodhat, igen összeszedett védekezésre lesz tehát szükségük a mieinknek. Ez legutóbb nem igazán ment a Linz ellen, január elején 8 gólt kapott a Volán idegenben. A másik véglet: a szezon legelső meccsén az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban 1-0-s magyar siker született. Ez az eredmény most is jól jönne. A Fehérvár videós előzetesében Antti Karhula vezetőedző mellett Tim Campbell és Stipsicz Bence beszélt várakozásairól.

Hydro Fehérvár AV19–EHC Linz 3-1

   

Hatalmas csatában nyert a magyar EBEL-csapat, és ennek köszönhetően playoffos pozícióba emelkedett.

A játéknap első mérkőzésén a Dornbirn hosszabbításban legyűrte a Znojmót, ami azt jelentette, hogy egy rendes játékidős sikerrel a Fehérvár rájátszást érő helyre ugorhat. Ennek megfelelő energiával álltak bele a meccsbe a hazaiak, és a 4. percben közel kerültek a vezető gólhoz. Óriási tűzijáték alakult ki a linzi kapunál, az akciót Kaijomaa kapuvasa zárta. A folytatásban sem csökkent az intenzitás, a Kickert előtt zavaró Mihály Ákost többször is megtalálták az osztrák bekkek, a fiatal csatár bírta a gyűrődést. A 7. percben Stipsicz gyönyörű csellel fűzte át magát Roachon, Kickert ezúttal is résen volt. A Volán fölénye emberelőnyt kamatozott. Egy Kuralt, Timmins összjáték ígért gólt, majd Kóger közelijét védte a linzi kapus. Egyenlő létszámban megérkeztek a meccsbe a vendégek is, kiegyenlítetté vált a játék, főként a mezőnyben gyűrték egymást a felek. A kapuk is kevesebbszer forogtak veszélyben. A 16. percben Girard előtt adódott a következő lehetőség, szépen maga elé tette a korongot, kilépett, ismét Kickert jelentette a végállomást. Az ellentámadásnál Erdély szabálytalankodott, Ouzas vezérletével sikerült kivédekezni a hátrányt. Gól nélküli állásnál mehettek szünetre a csapatok.

A középső harmad első helyzete is a Fehérváré volt, Yogan és Girard játszottak össze, a lövés nem sikerült. Nem lassított a magyar EBEL-csapat, másodszor csilingelt a korong a kapuvason. Gyorsan repültek a percek, alig volt játékmegszakítás. A játék hasonlóan alakult az első harmadhoz, tíz perc után egyenlő erők küzdöttek a jégen. Kuralt ült ki két percre, gyors háromszögelés után Finn ziccerét Ouzas hárította. Több helyzetük nem is volt a vendégeknek, remekül védekeztek Szitáék. A harcosságra egyik oldalon sem lehetett panasz. A 32. percben Girard mehetett a büntetőpadra, nem Smetanáék voltak a legnépszerűbbek a Raktár utcában. Egy percre rá Lebler kiállítása kiegyenlítette a létszámot, majd hazai fór következett. Ezúttal a kapuvas is segített, Yogan keresztpasszát Campbell tűzte rá, a korong harmadszorra befelé pattant (1-0). A játékvezetők visszanézték, majd szabályosnak ítélték a találatot. Még mindig a 35. percben jártunk, amikor sikerült megduplázni az előnyt. Sarauer kevergetett Kickert kapuja előtt, a korong a gólvonal mögé csúszott (2-0), 30 másodperc alatt két gólt lőtt a Fehérvár! Megzavarodtak a vendégek, a hajrában Stipsicz háromra növelhette volna a különbséget, ismét szerencséjük volt a vendégeknek.

A záró harmad elején jönnie kellett volna a Linznek az egyenlítésért, de továbbra is Kickert kapuja előtt zajlott a játék. A 45. percben Harty eldönthette volna a meccset, távoli lövése kifelé pattant a kapusról. Peregtek a percek, a Volán esélyt sem adott ellenfelének a felzárkózáshoz. A 46. percben Sarauer tüzelt, a korong harmadszor is kifelé jött a kapuvasról. A játékvezetők ezt is visszanézték, majd megerősítették, hogy nem volt bent a lövés. Jó volt látni, hogy az osztrákok nem tudnak kibontakozni, Erdélyék uralták az összecsapást, ha a Linz mégis eljutott lövésig, Ouzas magabiztosan hárított. Az 54. percben a semmiből szépítettek a vendégek. Gyors kontra végén Lebler lőtte ki a rövidet (2-1). Azonnal megváltozott a meccs képe, linzi helyzet után újabb videózás következett, maradt a 2-1. Magukhoz tértek az osztrákok, beszorították Tikkanenéket, a blokkok azonban rendben voltak, és Ouzas is megtette a magáét. Az utolsó két percben Kickert is lekorcsolyázott, 6 az 5 ellen támadott a Linz. Hiába, 12 másodperccel a vége előtt Kuralt a saját harmadából emelt az üres kapuba (3-1). A Fehérvár a szezon egyik legjobb játékával legyőzte ellenfelét és két középszakasz-forduló után playoffhelyen áll.

avsbhl

fotó: Hydro Fehérvár AV19

A harmadik játékrészben nagyon erősek voltunk

   

A két vezetőedző mellett Erdély Csanád is nyilatkozott a Fehérvár–Linz mérkőzésről.

EBEL, 3120 néző. Játékvezetők: Baluska, Smetana, Gatol, Kaspar.
Ouzas: 97,1% (Kornakker)
K
Kickert: 93,8% (Glass)
Campbell, Szabó B., Erdély, Sarauer, Kóger
1
Roach, Kragl, Umicevic, Schofield, Lebler
Tikkanen, Stipsicz, Kuralt, Timmins, Sárpátki
2
Rutkowski, Wolf, Leiler, Florek, Kristler
Harty, Kaijomaa, Szita, Girard, Yogan
3
Valach, Finn, DaSilva, Brucker, Cijan
Szabó D., Busenius, Mihály, Reisz, Szabó K.
4
Matzka, Koudelka, Gaffal, Ober
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 34:21 FHA PP Campbell Yogan Girard
2-0 34:49 FHA Sarauer Kóger
2-1 53:55 EHL Lebler Umicevic
3-1 59:48 FHA Kuralt Harty
33 Kapura lövések száma 34
6 Kiállításpercek 4

Így győzte le a Fehérvár a Linzet

 
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum