Hegedüs Levente aranyérmes az olimpián!

 

Nagyon jó napjuk volt a magyaroknak a lausanne-i ifjúsági olimpián: jégkorongosaink négy érmet szereztek.

Először a bronzmérkőzéseket bonyolították le a 3×3-as jégkorongtornán, amelyeken egy-egy lány és fiú sportolóval képviseltettük magunkat. Nagyon jól kezdett Metzler Reginával a soraiban a kék csapat a lányok bronzmeccsén. Az első harmad végén 4-0 volt a javukra, a második szünetben 6-1, innen biztonságosan hazavitték a meccset, 6-4-es győzelmükkel megszerezték a bronzérmet.

Metzler-bronz-900

Sokkal küzdelmesebb meccs jutott a fiúknál Ivády Milánnak, aki a barna csapatot erősítette. A felek váltott vezetéssel jutottak el a végjátékig, Ivádyék a 40. shiftben egyenlítettek 5-5-re. Sokáig nem mozdult az eredmény innen, pedig jutott emberelőny a fekete  és barna csapatnak is. Végül a hivatalos játékidő utolsó percében, az utolsó cserében a barna csapat gólt szerzett, ezzel a maga javára fordította a mérkőzést. A 6-5-ös győzelem bronzérmet jelentett Ivády Milán számára is.

Ivády-bronz-900

A lányok döntőjében Márton Luca a fekete csapat tagjaként volt érdekelt. Egyértelmű esélyesnek számítottak, hiszen a csoportkörben biztos 7-2-es győzelmet arattal döntőbeli ellenfelük, a sárga csapat ellen, és összességében is 6 ponttal többet gyűjtöttek, ráadásul az elődöntőben is magabiztosabb győzelmet arattak. Esélyeshez méltón is kezdtek, a 3. cserében megzerezték a vezetést. Aligha gondolta bárki, hoy ezen a napon ez lesz a fekete csapat egyetlen gólja. Pedig így történt: a sárgák az első harmadban kiegyenlítettek, a másodikban 4 gólt szerezve elhúztak, az utolsó 16 percben még eggyel megtoldották góljaik számát. Összességében 6-1-re nyert a sárga csapat, Márton Lucának így ezüstérem jutott.

Márton-900

A fiúk döntőjében a zöld csapattal Hegedüs Levente volt érintett. A keddi magabiztos elődöntőt követően ezúttal az a piros csapat várt rájuk, amelyet a csoportkörben csak büntetőkkel tudtak felülmúlni. Ezúttal ennél nagyobb volt a különbség a két csapat között, a zöldek rögtön a meccs elején magukhoz ragadták a kezdeményezést és a vezetést. Hamar elmentek 3 góllal, és bár az első szünetre feljött az ellenfél 3-2-re, ezt követően egyre nyílt az olló a két csapat között. Végül a zöldek 10-4-es győzelmet aratva olimpiai aranyérmet szereztek.

Hegedus2-900

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum