Kőkemény erőpróba vár a Fehérvárra Bécsben

   

Nem akármilyen formában lévő ellenfél otthonában kezdi az új naptári évet a magyar EBEL-csapat.

A Vienna Capitals jelenleg a második helyen áll az osztrák bázisú nemzetközi bajnokságban, lemaradása az éllovas Red Bull Salzburghoz képest 3 pont, de ahogyan a karácsony és szilveszter közötti időszakot abszolválta, arra nincsenek szavak. Azzal kezdődött, hogy a Raktár utcában 6-1-re legyőzték a Hydro Fehérvár AV19-et, majd 8-0-val küldték haza a Linzet, végül 5-0-ra verték otthonában a Znojmót. Ez annyi, mint 3 meccs, 3 győzelem, 19-1-es gólkülönbség. Ami egyszersmind mindent elárul a mieink előtt álló első 2020-as erőpróba keménységéről. A másik oldalon persze az is igaz, hogy a Bécs nem verhetetlen hazai pályán. December hónapban például nem kevesebb, mint 3 zakót gyűjtöttek arénájukban, a Klagenfurtnak és a Graznak gólt sem tudtak lőni, végül a Salzburgtól is kikaptak 3-2-re. Ezzel szemben a Fehérvár 4 meccses győzelmi szériában van idegenben, ebből a kontrasztból tehát erőt meríthet Hannu Järvenpää együttese, akkor is, ha a január 1-jei összecsapás nyilvánvaló esélyese mindent egybevetve a Vienna. A két gárda utoljára találkozik ebben az alapszakaszban, a bécsiek eddig kétszer nyertek, a fehérváriak egyszer. A klub előzetesében a vezetőedző mellett Kóger Dániel és a hónap fiatalja címmel kitüntetett Mihály Ákos is beszélt várakozásairól.

Vienna Capitals–Hydro Fehérvár AV19 8-2

   

Nagyon gyorsan eldőlt a mérkőzés, a magyar EBEL-csapat nem találta meg hat nap alatt a bécsiek játékának az ellenszerét.

Az utóbbi fordulókban bombaformában hokizó bécsiek az új évben sem lassítottak. Mindössze 26 másodperc után Wukovits átadásából Loney vezetést szerzett övéinek (1-0). Felocsúdni se volt idő, a 4. perc elején Zalewski passza találta üresen Wukovitsot, aki betuszkolta a pakkot Kornakker kapujába (2-0). A Capitals komoly iramot diktált, a 8. percben már három volt közte, ismét Wukovits volt eredményes (3-0). A Volán gondjait tetézte, hogy Szitát kiállították a játékvezetők. Emberelőnyből még az első 10 percen belül a negyedik bécsi gól is megszületett: Zalewski passzolt, a fehérvári védők ismét kiszolgáltatott helyzetbe hozták kapusukat, Loney közvetlen közelről fonákkal emelt a hálóba (4-0). Ekkor Kornakkert Mike Ouzas váltotta a ketrec előtt. Visszavett a tempóból a hazai csapat, de továbbra is uralta az összecsapást. A 13. percben Caruso is kiült a büntetőpadra, ezt az emberhátrányt Ouzas vezérletével sikerült kibekkelni. A hátralevő időben kiegyenlítettebbé vált a játék. Sarauer kapott ajándék korongot a támadóharmadban, Starkbaumot azonban nem tudta becsapni. Ez volt a magyar EBEL-csapat egyetlen ziccere az első játékrészben.

A szünet után a Voláné volt az első kapura lövés, majd Erdély Csanád kiharcolta az első fehérvári emberelőnyt is. Kuralt ziccerig cselezte magát, Starkbaum azonban a helyén volt. Nem ez volt a szezon leggördülékenyebb előnyös játéka, ráadásul elég volt egy semleges harmadban elkövetett hiba, és Kichton gólig szólózott az eladott koronggal (5-0). Rotter is kiült két percre, ebből a fórból sem sikerült kozmetikázni az eredményen. Maradtak a jégen speciális egységek, ezúttal fordított szereposztásban. A hazaiak továbbra is könnyedén alakítottak ki helyzeteket, szerencsére a befejezéseknél már nem voltak olyan élesek. Amikor kellett, Ouzas segítette ki csapattársait. A meccs felénél Szita sérült meg, de rövid ápolás után visszatért. A 33. percben éppen ő húzott el a szélen, a lövése utáni kipattanót Girard lőtte a hálóba (5-1). Nem sokáig örülhettünk a szépítő gólnak, ugyanebben a percben Kichton visszaállította az ötgólos különbséget, így már három bécsi állt két lőtt góllal (6-1). A hátralevő időben újabb találat nem esett. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a házigazda közelebb állt a hetedikhez, mint a Fehérvár a másodikhoz.

A záró harmadot nagy kedvvel kezdte a Capitals, ismét záporoztak a lövések Ouzas kapujára. Az első néhány percet sikerült túlélni, egyszer a gólvonalon csúszott keresztbe a korong. A 43. percben már nem volt pardon, Zalewski bevágta a hetediket (7-1). A hazai örömhokit csak ritkán sikerült megakasztani. Sarauer lövéssel fejezett be egy kettő-egyes kontrát, ezen az estén ennek kellett örülni. Az 50. percben Campbell meglőtte a második fehérvári gólt, a csapatuk mellett végig kitartó vendégszurkolók boldogságára (7-2). Az utolsó tíz perc a bécsi csatárok és Ouzas párbajáról szólt. A kapus sokáig állta a sarat, ám a Holzapfelen megpattanó korongot nem háríthatta (8-2). A végére egy hazai emberelőny jutott, ezt sikerült kivédekezni. Bár a sérültek közül többen visszatértek – köztük a házi pontkirály Andrew Yogan –, helyettük újabb játékosok hiányoztak kényszerből. A tartalékos Fehérvár nem tudott komoly ellenfele lenni a csúcsformában játszó és 48-szor kapura lövő osztrákoknak, így megszakadt négymeccses idegenbeli győzelmi sorozata. A Vienna az utolsó 4 mérkőzését 12 ponttal és 27-4-es gólkülönbséggel abszolválta.

vicavs

Biztosan lehetne néhány sablonmagyarázatom

   

Hannu Järvenpää vezetőedző mellett Kiss Roland értékelte a magyar EBEL-csapat 2-8-as bécsi vendégjátékát.

EBEL, 4950 néző. Játékvezetők: Fichtner, Smetana, Gatol, Kaspar.
Starkbaum: 88,2% (Zapolski)
K
Kornakker: 60,0% (Ouzas: 89,5%)
Flood, Wall, Baun, Holzapfel, Olden
1
Campbell, Kiss, Kuralt, Timmins, Lehtonen
Kichton, Fischer, Loney, Zalewski, Wukovits
2
Tikkanen, Caruso, Sárpátki, Sarauer, Erdély
Dorion, Hackl, Hartl, Grosslercher, Aslin
3
Stipsicz, Busenius, Szita, Girard, Yogan
Birnbaum, Rotter, Winkler
4
Szabó B., Reisz, Szabó K.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:26 VIC Loney Wukovits Fischer
2-0 03:03 VIC Wukovits Zalewski Birnbaum
3-0 07:27 VIC Wukovits Loney
4-0 09:11 VIC PP Loney Zalewski Aslin
5-0 23:16 VIC SH Kichton
5-1 32:18 FHA Girard Szita Yogan
6-1 32:53 VIC Kichton Holzapfel Olden
7-1 42:56 VIC Zalewski Loney Fischer
7-2 49:41 FHA Campbell Girard
8-2 56:10 VIC Holzapfel Flood Baun
48 Kapura lövések száma 17
4 Kiállításpercek 10

A Vienna Capitals–Hydro Fehérvár AV19 góljai

   
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum