Magyar hokis ritkán játszik bajnoki címért külföldön

 

Hári János visszatér az EBEL-be: a szezon végéig a Salzburg csatára lesz. Kifaggattuk a történtek hátteréről.

Némileg váratlanul érkezett a hír: Hári János a finn élvonalbeli Pelicans Lahtitól az EBEL listavezetőjéhez, a Red Bull Salzburghoz ment kölcsönbe. Az események Lahtiban is gyorsan peregtek. ?A múlt héten ültem le a vezetőkkel, akik elmondták: takarékoskodniuk kellene, és megkérdezték, elmennék-e kölcsönbe valahova. Először nemet mondtam, hiszen jól berendezkedtünk itt, várjuk a babát, és én úgy éreztem, a játék is jól megy. Aztán tovább beszélgettünk a témáról, ám abban biztos voltam, hogy ligán belül nem akarok csapatot váltani. Ekkor jött a Salzburg ajánlata, amely több szempontból is vonzó volt. Magyar játékosnak külföldön ritkán adatik meg, hogy bajnoki címért játszhasson, ráadásul egy erős bajnokságban, így ez szakmailag tetszett. Ráadásul az ajánlat előnyös is volt, ezért végül rábólintottam.?

A magyar szurkolókban biztosan azonnal felvetődik a kérdés: és a Fehérvár? ?Először csak a Salzburg ajánlata volt az asztalon. Természetesen szerettem voltam korrekt lenni a fehérvári vezetőkkel, és felhívtam őket, hogy elmondjam nekik a fejleményeket, ne a sajtóból tudják meg, hogy mi történik. Legnagyobb meglepetésemre a fehérvári menedzsment is tett egy ajánlatott, őszintén szólva nagyon kitettek magukért. Végül csak amiatt döntöttem a Salzburg mellett, mert ott mindenképpen a bajnoki címért játszhatok.?

Hári János szezonja kitűnően indult Lahtiban, pont/meccses átlagot hozott, de aztán egy betegség fordított az események menetén. ?Az idei szezonom valóban hullámzó volt eddifg. Az elején jól ment a játék, a sortársaimmal remekül megértettük egymást, a pontok is jöttek. Aztán betegség miatt kihagytam két meccset, utána egy másik sorba kerültem, amely már nem volt annyira eredményes. Érdekes módon mégis azt éreztem, hogy a játék jobban megy, annak ellenére, hogy kevesebb pontot értem el. Kívülről persze csak a statisztika látszik, pedig a jégen sok minden más is történik.?

A válogatott alapembere már vasárnap bemutatkozhat új csapatában, ahol sokat várnak tőle. ?Amikor a Salzburg általános igazgatójával beszélgettem, elmondta, hogy szeretnék, ha a keret többi sora is jobban teljesítene. Eddig meglehetősen egysoros volt a csapat, ami hosszú távon nem tartható. Ebben szánnak nekem is szerepet. Ha minden jól megy, a Vienna Capitals ellen léphetek először jégre a Salzburg mezében vasárnap.?

huncan_hari

fotó: Mudra László/MJSZ

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum