Az ötös volt a nap nyerő száma

 

Az NHL-ben minden győztes csapat öt gólt szerzett. Tkachuk a 200. pontját szerezte, az Ottawa lezárta a Boston elleni rossz szériáját.

Közel sem olyan félelmetes a Tampa idén, mint tavaly, amit jól mutat, hogy utolsó öt hazai mérkőzéséből a negyediket veszítette el. Az Amalie Arenából most az Islanders vitte el a pontokat egy sima meccsen, a duplázó Brock Nelson és a 31 védést bemutató Szemjon Varlamov vezetésével. A csatár és a kapus mellett a védelem is odatette magát, 18 lövést blokkoltak az Islanders bekkjei.

Nem volt meglepetés, hogy a Columbus Washingtonban szakította meg négymeccses nyeretlenségi sorozatát, a Jackets ugyanis az utolsó hat meccséből az ötödiket nyerte a fővárosi alakulat ellen. A vendégek részéről Cam Atkinson kétszer köszönt be, Joonas Korpisalo 37 lövést fogott. A Columbus kispadján John Tortorella karrierje 634. győzelmét szerezte, amivel befogta a 15. helyen álló Darryl Suttert. A vereség ellenére a Capitals szurkolóinak is volt okuk az örömre: a nyolc meccset mulasztó Nicklas Backstrom góllal és gólpasszal tért vissza.

Az Ottawa a papírformát felborítva gond nélkül átrohant az Atlantic-csoportot vezető Bostonon, amivel megszakította a tíz meccset felölelő nyeretlenségi sorozatát a Bruins ellen. Anthony Duclair duplázott és egy találatot előkészített, Chris Tierney győztes gólt lőtt és két gólpasszt adott. Akárcsak az Islanders, az Ottawa játékosai is kiválóan védekeztek, összesen 29 lövésbe álltak bele.

Továbbra is hibátlan mérleggel ál edzőváltása óta a Calgary. A Bill Peters helyére érkezett Geoff Ward vezetésével az ötödik meccsét is behúzta a Flames, ezúttal a Colorado otthonában a hosszabbításban. Az Avs kétszer is vezetést szerzett, de a Flames a második és a harmadik játékrész fordulóján hat perc alatt hármat ütött és 4-2-re módosította az eredményt. A denveriek nem adták fel, szintén hat perc alatt ledolgozták a különbséget. A meccset végül Sean Monahan zárta le, aki karrierje 11. gólját szerezte a hirtelen halálban. Matthew Tkachuk 22. születésnapja előtt megszerezte a 200. pontját, ami korábban csak nyolc amerikai születésű játékosnak sikerült.

tkachuk 200

NHL, 2019. december 9.:

Tampa Bay?NY Islanders 1-5
G.: Stamkos ill. Nelson (2), Johnston, Bailey, Lee

Washington?Columbus 2-5
G.: Ovecskin, Backström ill. Atkinson (2), Murray, Nash, Bjorkstrand

Ottawa?Boston 5-2
G.: Duclair (2), Anyiszimov, Tierney, Pageau ill. Bergeron, DeBrusk

Colorado?Calgary 4-5 h.
G.: Graves, Nyicsuskin, MacKinnon, Donskoi ill. Ryan, Tkachuk, Mangiapane, Frolik, Monahan

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum