A MAC-nak is sokat segíthetnek a Jegesmedvék

   

A miskolci Extraliga-csapatnak elsősorban persze a saját érdekében “kötelező” legyőznie az Érsekújvárt.

Négy elvesztett mérkőzés után az utóbbi hetek legfontosabb csatáját magabiztosan nyerték meg a DVTK Jegesmedvék pénteken. A Dukla Michalovce otthonában már 5 góllal is vezetett a magyar gárda, amely végül 6-3-ra nyert, így maga mögé utasította közvetlen riválisát. A lemaradás a felsőházat érő 6. pozícióhoz képest most 3 pont, a feladat tehát a következő időszakra adott: hozni a meccseket az elvben gyengébbekkel szemben, valamint bravúrokat produkálni az előrébb tartók ellen. A vasárnapi képlet innen nézvést roppant egyszerű: pontot ajándékozni az Érsekújvárnak szigorúan tilos. Nem először írjuk le: noha senki nem léphet ellene jégre elbizakodottan, a Zámky az idén nem az a csapat, ami tavaly volt. Kerete lényegesen szerényebb, mint a riválisok zöméé, és a rendszeres edzőváltások sem segítenek a stabilitás elérésében. A zöldek a legutóbbi 10 mérkőzésükből mindössze 2-t nyertek meg, így nem csoda, hogy a táblázat legalsó régióiban tartózkodnak. Az idény eleji bravúrok már a múltéi, november óta csak a Nyitrát és – sajnos – a MAC-ot tudták legyűrni. A Jegesmedvék más súlycsoportban vannak, amit a felek egymás elleni mérlege is visszaigazol. A mieink idegenben 6-4-re, otthon 4-1-re múlták felül ellenfelüket. Nincs más teendő, mint ott folytatni, ahol abbahagyták. A remélt piros-fehér siker a MAC-nak is sokat segítene, amelyet veszélyesen megközelített a két sereghajtó. A Népkertben a mai napon – mint arról már beszámoltunk – macidobálás is lesz az első DVTK-gól után, így duplán bízunk benne, hogy telt házas hokiünnep bontakozhat ki.

misnza

fotó: Orosz Tamás

DVTK Jegesmedvék–HC Nové Zámky 5-4

   

A sereghajtó Érsekújvár alaposan meglepte a miskolci Extraliga-csapatot, amely büntetőkkel végül győzni tudott.

A mérkőzés miskolci rohamokkal indult, de a 2. percben Jurik nagy lövésénél Adorjánnak kellett beavatkoznia. A következő cserékben a vendégek magukhoz ragadták a kezdeményezést, és nemcsak többet támadtak, mint a miskolciak, hanem a helyzetek kialakításában is jobban jeleskedtek. A 10. percben a hazaiak rendeztek tűzijátékot Kristin ketrece előtt, de a várt eredmény elmaradt. Első emberelőnyüket aztán gólra váltották a Jegesmedvék. A 15. percben Részegh lőtt az üresen maradt kapuba, így repülhettek a plüssállatok a jégre (1-0).

A második harmad elején ismét a vendégek költöztek be a miskolci harmadba, a Jegesmedvék második sora ráadásul percekre a jégen rekedt, mert kétszer is tilos felszabadításra lőtték a korongot. Az újváriak nem tudtak élni ezzel a lehetőséggel, a hazaiak végül kijöttek a szorításból. A 29. percben az Érsekújvár követte a miskolci példát, amikor első emberelőnyüket gólra cserélte: egy kék vonalas lövés oldalra pattant ki Adorjánról, Stupka az üres hálóba passzolt (1-1). Nem sokkal később kimaradt egy újabb újvári létszámfölény. A 36. percben emberhátrányban fordította meg az állást az Érsekújvár. A miskolciak a félpályánál adták el a korongot, amellyel Holovic lépett ki teljesen egyedül, kimozgatta Adorjánt, majd felvarrta a pakkot a felső vas alá (1-2). Gyorsan jött a válasz, 58 másodperc múlva egy lecsorgó korongot St. Pierre lőtt a fekvő kapus fölött a hálóba (2-2).

A harmadik játékrészből még nem telt el egy perc sem, amikor visszavette a vezetést az Érsekújvár: Urban oldalról, a palánk mellől küldött óriási bombát a miskolci kapuba (2-3). A 44. percben hihetetlen kavarodás alakult ki a vendégkapu előtt, de egyik miskolci kísérlet sem jutott túl a gólvonalon. A következő előnyét jól játszotta meg a zöld-fehér csapat, Adorjánnak több nagy védést is be kellett mutatnia. A 47. percben Rodman áttuszkolta a korongot a kapuson, a pakk felpördült Kristinen, majd a gólvonal mögé hullott (3-3). Egymás után kétszer játszhatott előnyben az Újvár, és a másodikat le is zárta a két perc letelte előtt. Ekkor Stupka egy kitűnő keresztpasszt küldött a vas mellől a hálóba (3-4). Az 57. percben Fábry és Rodman kapott páros kiállítást, a miskolci légiós azonban csapkodni kezdett, kapott két fegyelmit, mehetett zuhanyozni. Így 4 a 4 elleni játék következett, majd szűk másfél perccel a vége előtt Marcel Rodman időt kért, levitte a kapusát, és 4 (!) másodperccel a vége előtt Vandane egyenlített (4-4).

A hosszabbításban mindkét kapusnak kellett nagyokat védenie, de gól nem esett. Így a döntés a büntetőkre maradt, és Harrison sikeres lövésével nyertek a miskolciak.

misnza

fotó: Orosz Tamás

Rosszul kezdtünk és utána sem játszottunk jól

   

Vezetőedzők a DVTK Jegesmedvék–Érsekújvár mérkőzésről.

Marcel Rodman, DVTK Jegesmedvék: “Rosszul kezdtünk és később sem játszottunk jól. Csak az utolsó 15 percben találtuk meg, hogy hogyan kellene jégkorongozni. Ekkor már igazi karaktert mutattunk, erre büszke vagyok. Az Érsekújvár végig jól ment, megérdemelték a pontot. Tanulnunk kell ebből, nem elég 15 percig jó teljesítményt nyújtani.”

Miroslav Mosnar, HC Nové Zámky: “Az első harmadunk jól sikerült, mégis az ellenfél vezetett. A második harmadban továbbra is jól játszottunk, de ekkor már eredményesek is voltunk, végén azonban a hibáinkból egyenlített a Miskolc. A büntetőket nulla góllal nem lehet megnyerni.”

Extraliga, 2019. dec. 8., vasárnap.
Adorján: 90,2%
K
Kristín: 82,1%
Ross, Dudas, Beauvillier, Vas, Részegh
1
Ordzovensky, Hatala, Stupka, Hruska, Pospisil
Láda, Vandane, Harrison, St. Pierre, Rodman
2
Fereta, Drtina, Urban, Jurík, Rogon
Gőz, Vojtkó, Miskolczi, Galanisz, Kiss P.
3
Mikus, Hain, Holovic, Andrisík, Fábry
Kiss D., Lövei
4
Smach, Pavúk, Mikula
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 14:06 MIS PP Részegh Rodman St. Pierre
1-1 28:27 NZÁ PP Stupka Ordzovensky
1-2 35:44 NZÁ SH Holovic Fábry
2-2 36:53 MIS Harrison Rodman Vandane
2-3 40:46 NZÁ Urban Stupka Fereta
3-3 46:55 MIS Rodman St. Pierre Láda
3-4 54:20 NZÁ PP Stupka Pospisil Hatala
4-4 59:56 MIS Vandane Beauvillier Vas
5-4 65:00 MIS GWS Harrison
29 Kapura lövések száma 41
42 Kiállításpercek 6

A DVTK Jegesmedvék–Érsekújvár góljai

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 2-5VÉGE
VB 16:20 SWEFRA 3-1VÉGE
VB 20:20 FINDEN 3-1VÉGE
  • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 3-1VÉGE
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 2-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 3-6VÉGE
VB 16:20 CANCZE 4-3 HVÉGE
  • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 3-6VÉGE
VB 20:20 FINSUI 1-3VÉGE
VB 20:20 SWESVK 6-1VÉGE
  • SPORT 1
május 23., csütörtök
VB 16:20 CANSVK 6-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 16:20 SUIGER 3-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:20 SWEFIN 2-1 HVÉGE
  • AMC MIKRO
VB 20:20 USACZE 0-1VÉGE
  • SPORT 2
május 25., szombat
VB 14:20 SWECZE 3-7VÉGE
  • SPORT 2
VB 18:20 CANSUI 2-3 BVÉGE
  • SPORT 2
május 26., vasárnap
VB 15:20 SWECAN 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:20 SUICZE 0-2VÉGE
  • SPORT 2