Sokkal jobban kell figyelnünk az ütőinkre

   

Másodszor is legyőzné a Hydro Fehérvár AV19 a Salzburgot, ehhez mindenekelőtt fegyelmezett játékra lesz szükség.

Erre hívta fel a figyelmet a magyar EBEL-csapat meccsbeharangozó videójában Hannu Järvenpää vezetőedző is, aki szerint az elmúlt időszakban túl sok kiállítást kapott a csapata, mert a sok korcsolyázás helyett felelőtlenül használták az ütőiket a játékosok. A szakember ugyanakkor két hokist pozitív példaként emelt ki: az egyikük a szezon közben érkezett légiós, Felix Girard, a másik a fiatal Mihály Ákos, aki támadásban és védekezésben is összeszedett teljesítményt nyújt.

A kilencedik helyezett Fehérvár és a listavezető Salzburg közös történetének felidézésétől most eltekintünk – a kulcsmomentumokat mindenki ismeri –, legyen elég annyi, hogy az előző szezon végén nagyon komoly negyeddöntőt vívtak a felek. Az akkori csaták intenzitása áttevődött az idei alapszakasz első egymás elleni mérkőzésére is, amikor 0-2-es hátrányból nyertek a mieink 3-2-re, megszakítva 6 meccses ponttalan sorozatukat. A Red Bull legyőzése egyben egy pozitív széria kezdetét jelentette, 4 diadal következett egymás után. Az is véget ért, mostanában hektikusabban megy a Volán, amely legutóbbi 4 találkozójából csak 1-et nyert meg – büntetőkkel a ligautolsó Dornbirn otthonában –, illetve szerzett még egy pontot a Villach ellen. Az bizonyos, hogy most már ideje lenne az élmezőny nyomába eredni – az 5. Vienna 8 pontra van –, miként az sem kétséges, hogy ehhez bravúrokra van szükség. A Salzburg legyűrése feltétlenül az lenne. Hogy sikerül-e, azt nemcsak a helyszínen, hanem a Digi Tv élő közvetítésében is nyomon követhetik.

Hydro Fehérvár AV19–Salzburg 3-5

   

A magyar EBEL-csapat izgalmas mérkőzést játszott az osztrák ligát vezető együttessel.

A Hydro Fehérvár AV19 az elejétől jó tempójú játékot nyújtott a Red Bull Salzburggal szemben, az 1. percben mindkét csapat veszélyeztette a másik kapuját. A gyors jégkorongból a Salzburg jött ki jobban: az 5. percben egy ellentámadás során Herburger a jégen fekve passzolt Rafflnak, aki pontos kapáslövéssel vezetéshez juttatta a vendégeket (0-1). A mérkőzés első kiállítása a nyitó harmad közepén jött el, amikor Lehtonent kiküldték gáncsolásért. A fehérváriak Ouzas vezetésével kibekkelték a hátrányt, sőt Erdély Csanád lövésig jutott a 4 az 5 elleni játék során. Hiába a kivédekezett büntetés, két oda-vissza keresztpasszt követően Kolarik éles szögből becsúsztatta a korongot a kapuvas mellé (0-2). A játékrész végén előnybe került a Fehérvár, de nem használta ki.

A második felvonás hazai szépítéssel indult: Yogan fonákpasszát Girard váltotta gólra közelről (1-2). Két perc sem telt el, amikor az egyenlítés is összejött, Busenius keresztpasszából Mihály Ákos volt eredményes (2-2). Nem sokra rá Girard büntetését kellett kibekkelnie Hannu Järvenpää csapatának, aztán a meccs felénél emberelőnybe került a Volán. A fór rosszul sült el: a Salzburg egy hátrányos góllal visszavette a vezetést, Baltram finom passzát Pilloni húzta be közelről (2-3). A gólig nagyon jól játszott a Fehérvár, de a bekapott találatot követően is izgalmassá tette a meccset, a 36. percben például a vendégek kapujának tetején landolt egy korong.

A záró húsz perc nagyon rosszul indult magyar szempontból. A 42. percben Herburger takarásból érkező lövésével szemben tehetetlen volt Ouzas, alig másfél percre rá pedig Heinrich váltotta gólra Caruso büntetését, így 5-2-re vezetett a Salzburg. Az 53. percben egy osztrák kiállítás nyomán Järvenpää lehozta Ouzast, 6 a 4 ellen támadhatott a Fehérvár, a húzás bejött: Mihály Ákos egy bekotort koronggal kétgólosra csökkentette a hátrányt (3-5), a mindössze a hatodik EBEL-meccsére nevezett fiatal jégkorongozó már a harmadik találatát érte el a duplázás révén. Az utolsó percben újra lekorcsolyázott a hazai kapus, ám ennél közelebb már nem került ellenfeléhez a hazai csapat.

A Hydro Fehérvár AV19 5-3-ra alulmaradt a Salzburggal szemben, vasárnap a Znojmo otthonába utaznak Mihály Ákosék.

avsrbs-191122

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

A salzburgiak egyszerűen szétkorcsolyáztak minket

 

A Hydro Fehérvár AV19 és a Red Bull Salzburg vezetőedzője a két csapat mérkőzéséről.

EBEL, 3300 néző. Játékvezetők: Smetana, Fichtner, Bedynek, Gatol.
Ouzas: 85,7% (Kornakker)
K
Herzog: 87,5% (Lamoureux)
Harty, Campbell, Erdély, Girard, Yogan
1
Regner, Heinrich, Hughes, Herburger, Raffl
Tikkanen, Caruso, Kuralt, Sarauer, Sárpátki
2
Mikkelson, Joslin, Kolarik, Brickley, Holloway
Stipsicz, Szabó D., Lehtonen, Reisz, Szita
3
Pallestrang, Viveiros, Baltram, Schiechl, Huber M.
Mihály, Kóger, Busenius
4
Feldner, Jakubitzka, Hochkofler, Pilloni, Witting
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:31 RBS Raffl Herburger Hughes
0-2 12:02 RBS Kolarik Holloway Brickley
1-2 20:16 FHA Girard Yogan Erdély
2-2 21:52 FHA Mihály Busenius
2-3 29:59 RBS SH Pilloni Baltram Mikkelson
2-4 41:02 RBS Herburger Heinrich Raffl
2-5 42:41 RBS PP Heinrich Herburger Hughes
3-5 53:21 FHA PP Mihály Harty
24 Kapura lövések száma 35
12 Kiállításpercek 10

Megmutatjuk Mihály Ákos első EBEL-dupláját

 

Valamint a Hydro Fehérvár AV19–Red Bull Salzburg mérkőzés további találatait is.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum