A péntekinél is erősebb ellenféllel küzdhet a Fradi

   

Az Erste Liga-címvédő második ellenfele a brit alapszakasz-harmadik Nottingham Panthers lesz a Kontinentális Kupa vojensi selejtezőcsoportjában.

Az FTC-Telekom hatalmas csatában veszítette el 3-1-re az első meccset a házigazda SönderjyskE ellenében, miközben a nyitónap másik találkozóján a Nottingham Panthers 4-2-re legyőzte a francia Amiens Gothiques csapatát. Ez majdhogynem azt jelenti, hogy bár matematikailag még nem, de lényegében a döntőbe jutásért játszanak a britek Fodor Szabolcs csapatával. Erről ugyanakkor még a mieinknek sem kellett lemondaniuk – lévén, hogy a második helyezett is kvalifikál –, így igazán parázs csatára van kilátás szombat délután. Nincs abban semmi rossz, ha kimondjuk, a 2017-ben Kontinentális Kupa-győztes britek esélyesebbeknek tűnnek, de mielőtt részletesen kielemezzük őket, hallgassuk meg, hogy miként értékelte a dán bajnok elleni helytállást a vezetőedző és Arany Gergely, a zöld-fehérek legjobbja:

A nem hivatalos európai klubranglistán az EIHL-elődöntős és alapszakasz-harmadik Nottingham a 179. helyen áll – valamivel a SönderjyskE mögött –, de ne legyünk annyira biztosak abban, hogy ez a top 250-es lista a valóság. A Panthers ugyanis nagyon tapasztalt és légiósoktól hemzsegő csapattal érkezett Dániába. A 24 fős játékoskeretből mindössze nyolcan rendelkeznek brit útlevéllel is, ideértve az egyaránt Kanadában született Whistle kapust és a csatár Brett Perlinit. Azonban nincs közülük itt mindenki, a 2 kapust és 20 mezőnyjátékost tartalmazó listáról hiányzik Sam Gospel kapus, személyes okok miatt az utolsó pillanatban otthon kellett maradjon a fiatal védő, Joseph Hazeldine, és sérülés miatt a lett Georgs Goloskovs. Így került a rajtlistára az aktív játékos-pályafutásától a nyáron visszavonult Guillaume Doucet, aki amúgy a klub sportigazgatójaként dolgozik, valamint személyesen Tim Wallace vezetőedző.

Azonban a hiányzók nélkül sem néz ki rosszul a keret. Bulmer és Rheault személyében két NHL-t is megjárt hokisuk van, Matheson, Connelly, Talbot, Rheault, DeSantis, Bulmer, Herr, Lepine és Hansen fejenként külön-külön több mint 100, együtt közel 2200 AHL-meccsen vitézkedett. A svédek közül Jakobs több mint százszor játszott a svéd élvonalban, Deutsch az SHL mellett a KHL-be is eljutott. A britek közül Perlini, Lachowicz, Betteridge és Whistle kapus ott volt Budapesten a válogatott bravúros feljutásakor, és legutóbb Szlovákiában a még nagyobb bravúrt hozó A-csoportos világbajnokságon is, amelyen kivívták a bent maradást a franciák legyőzésével.

Mindezek mellett a nottinghamiek azt is tudják, hogyan kell nemzetközi szinten is versenyképes csapatot összerakni. A 2016/17-es idényben ugyanis a magyar bajnok DVTK Jegesmedvékkel egy szintről, a második körből indulva bejutottak a Kontinentális Kupa négyes döntőjébe, és ha már ott voltak, meg is nyerték azt. Abból a csapatból Betteridge és Lachowicz képviselik a folytonosságot. Érdekes párhuzam a három évvel ezelőtti történésekkel, hogy a harmadik kört akkor is Dániában, közelebbről Odensében játszották, és a Nottingham a dán mellett francia ellenfelet is kapott – csak a HK Donbasz helyére érkezett az FTC-Telekom harmadik ellenfélként –, és akkor sem tudtak négy teljes sort kiállítani a meccseikre. A dánokat és a franciákat legyőzték, az ukránok viszont a torna harmadik napján megverték őket.

A mostani tornát az Amiens 4-2-es legyőzésével kezdte a Nottingham, és a jó hangulatot az sem tudja elrontani, hogy tovább fogyatkozott a csapat. A svéd légiós, Adam Deutsch sérülten fejezte be a meccset, esetleges játékáról szombat délelőtt születhet döntés. “Örülünk a győzelemnek, mindig jó más országok ismeretlen csapatai ellen játszani – mondta a csapat honlapján Jason DeSantis, a britek 33 éves hátvédje. – Azt kell továbbra is csinálnunk, amit eddig. Nem szabad cifráznunk a játékot, mert akkor elbukhatunk. Ezentúl is egyszerűen kell hokiznunk.”

“Első nap volt, elvégeztük a feladatunkat. Még bennünk volt az utazás az elején, nem igazán tetszett, amit az első harmadban játszottunk – értékelte a franciák elleni győzelmet Wallace vezetőedző. – A második harmad viszont nagyon jól sikerült. Több játékos is feljavult, Quist remekül játszott, Carr ismét nagyon jól védett. Van még hátra két nap, fontos volt, hogy behúzzuk az első meccset. A franciáknak nagyon jól korcsolyázó játékosaik vannak, agresszív játékot tettek a jégre. Kockázatos taktikánk volt, de a letámadásaink nem hagytak nyugtot nekik, örülök, hogy tudtunk alkalmazkodni a stílusukhoz. Hasonló szellemben szeretnénk folytatni, szeretnénk megőrizni az agresszivitásunkat.”

A Fradinak azért sem lesz könnyű dolga, mert három és fél órával kevesebbet pihenhetett ellenfelénél. Ennek megfelelően hasonló erényeket kell csillogtatniuk ismét, mint a házigazdák ellen. Hogy ez mire lehet elég, az szombat délután kiderül.

A torna programja:

November 15., 16:00 Amiens Gothiques–Nottingham Panthers 2-4
November 15., 19:30 SönderjyskE–FTC-Telekom 3-1

November 16., 16:00 Nottingham Panthers–FTC-Telekom
November 16., 19:30 SönderjyskE–Amiens Gothiques

November 17., 15:00 FTC-Telekom–Amiens Gothiques
November 17., 18:30 Nottingham Panthers–SönderjyskE

A linkekre kattintva a mérkőzések élő streamjét érhetik el.

fradika

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk