Szlovénia legyőzte Fehéroroszországot

 

Ticarék a Lettország elleni pontszerzést követően kapott gól nélkül verték az A csoportba visszajutott válogatottat.

Pénteken folytatódott a Szlovénia és Franciaország részvételével zajló lettországi felkészülési torna. A szlovénok csütörtökön túlórában maradtak alul a lettekkel szemben, a pontszerzésből Rok Ticar 2 góllal vette ki a részét. A rutinos szlovén csatár másnap győzelemre vezette csapatát: Fehéroroszország ellen 1+1 ponttal zárt, délnyugati szomszédunk 2-0-ra nyert, Pintaric shutoutot ért el. Franciaország a fehéroroszokkal szembeni rendes játékidős vereséget követően megszerezte első pontját. A legutóbbi vb-n még A csoportos franciák a 2. percben Bertrand révén vezettek a lettek ellen, ám a meccs közepén a házigazda emberelőnyben egyenlített, a hosszabbításban pedig Smirnovs belőtte a csapata 2-1-es sikerét jelentő gólt. A tornagyőzelem sorsa nyitott, Lettország és Szlovénia 4-4 ponttal áll, Fehéroroszország 3 pontos, a franciáknak 1 egységük van eddig. A szombati zárónapon lett–fehérorosz és szlovén–francia meccseket rendeznek.

A norvégiai háromcsapatos eseményen Ausztria javított a nyitónapi vereségét követően. Az osztrákok Norvégia ellen pont nélkül maradtak, pénteken Dánia várt rájuk. A 8. percben Ganahl vezetéshez juttatta nyugati szomszédunkat, aztán az első harmad végén From révén egyenlítettek a skandinávok. Az 51. percben Obersteiner jóvoltából újra Ausztriánál volt az előny, amit meg is tartott, a végjátékban Ganahl beállította a 3-1-es végeredményt. Az osztrákok így egy 3-1-es vereséggel és egy 3-1-es győzelemmel utazhatnak haza, amivel aligha lehetnek elégedetlenek.

Románia Lettország B csapatával játszott a a hatcsapatos Baltic Challenge Cup keretein belül. A balti csapat az első két harmadban 1-1 gólt lőtt, aztán a 43. percben Péter Balázs szépített. Egy újabb lett gólt követően a harmadik felvonás közepén Kiricsenko találataival egyenlített Románia. Hiába, a végjátékban kétszer is betalált a lett B, amely így 5-3-ra nyert. Szombaton Kazahsztán U20-as válogatottja vár Romániára.  A torna másik csoportjában Ukrajna 3-2-re legyőzte Észtországot.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk