Szlovénia büntetőkre kényszerítette Lettországot

 

Világbajnoki ellenfelünk Rok Ticar vezetésével elvett 1 pontot a torna házigazdájától.

Több nemzetközi torna is elkezdődött. Szlovénia és Franciaország csütörtöktől szombatig Lettországban játszik körmérkőzéseket, közülük előbbi játszott szorosabb meccset A csoportos ellenfelével. A szlovénok kétszer is Rok Ticar révén egyenlítettek Lettországgal szemben, a hosszabbítást érő találatot 8 másodperccel a rendes játékidő vége előtt lőtte a csatár. Büntetőkre került sor, Ticar kihagyta a saját rávezetését, a délnyugati szomszédunktól csak Cimzar talált be, ellenben a baltiaktól Indrasis és Smirnovs ist, így Szlovénia 3-2-es vereséget szenvedett. A másik mérkőzésen Franciaország hiába szerezte meg a vezetést Treille révén a 4. percben, Fehéroroszország a második harmadban háromszor is betalált Hardynak. A harmadik játékrész 13. másodpercében Leclerc szépített, de egyenlíteni nem tudtak a franciák, üres kapus gólt kapva 4-2-re vesztettek.

Ausztria a háromcsapatos eseményen a házigazda Norvégiával gyakorolt. A 10. percben Ganahl góljával az osztrákok megszerezték a vezetést, ám több gólt már nem lőttek, miközben a norvégok mindegyik harmadban 1-1 alkalommal betaláltak Kickertnek. Ausztria 3-1-re alulmaradt.

Világbajnoki ellenfeleink közül Románia nem játszott még csütörtökön a hatcsapatos Baltic Challenge Cup keretein belül, ellenben két csoportellenfele igen: Lettország B válogatottja 5-2-re verte Kazahsztán U20-as csapatát. A másik ágon Litvánia hosszabbításban 2-1-re legyűrte Ukrajnát.

A Deutschland Cupon két izgalmas mérkőzést vívtak. A gól nélküli első harmadot követően a középső játékrész második felében 3-szor is betalált Svájc Kosaristannak, aztán a meccs véghajrájában 28 másodperc alatt 1 gólra zárkózott Szlovákia. Hiába, alig fél perc múlva betaláltak a svájciak, akik végül üres kapus góllal állították be az 5-2-es végeredményt. A házigazda Németország fordulatos meccsen Schütz 54. percben lőtt góljával 4-3-ra győzött Oroszország B csapata ellen.

Karjala Kupán Csehország és Svédország Leksandban csapott össze. Az érdemi események a mérkőzés közepén zajlottak: a 25. percben Jaskin góljával a csehek megszerezték a vezetést, 6 percre rá Wikstrand egyenlített, de alig 4 perccel később Jan Kovár emberelőnyös találatával újra a közép-európaiaknál volt az előny. A 3-1-es végeredményt Repík állította be üres kapus góllal. A torna házigazdája, Finnország Oroszországgal indította az eseményt. A fordulatos összecsapáson az oroszok és a finnek is 2-2 alkalommal vezettek, viszont Pesonen 51. percben lőtt gólját követően már nem tudtak egyenlíteni az oroszok. Finnország 4-3-ra győzött, Pesonen 2 góllal, Manninen 1+1 ponttal emelkedett ki a hazaiaktól.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum