John Carlson volt október legjobbja az NHL-ben

 

A Washington hátvédje a David Pastrnak, Leon Draisaitl kettőst utasította maga mögé.

John Carlson bekk létére olyan elképesztő tempóban termelte a pontokat októberben, hogy a hónap végén a kanadai táblázatot is vezette néhány napig. A 29 éves játékos 14 mérkőzésen 7 góllal és 23 ponttal zárta a hónapot, ami minden idők második legjobb októberi teljesítménye a hátvédek között. Többet csak Al MacInnis szerzett 1990-ben, amikor 25 egységgel zárt. Carlson nyolcszor szerzett legalább két pontot, három alkalommal, a Leafs, Predators, Rangers trió ellen pedig hármat gyűjtött. 23 pontjával megdöntötte az egy hónapra vetített franchise-rekordot is, amit Szergej Goncsar állított fel 22-vel 2000 januárjában.

David Pastrnak 12 meccsen 12 góllal és 24 ponttal kerek kettes átlagot ért el, a gólokat tekintve pedig holtversenyben az NHL legjobbja volt. A cseh egymás után tíz mérkőzésen szerzett pontot, amiből kiemelkedett az Anaheim Ducks és a New York Rangers elleni mérkőzés. Előbbi ellenfelet mesternégyessel terhelte meg, utóbbi ellen öt gólpasszt adott. Pastrnak Phil Esposito és Charlie Simmer után a harmadik bostoni, aki egy tucat gólt lőtt októberben, és a második, aki legalább 24 pontot szerzett.

Leon Draisaitl ugyanúgy 12 találattal végzett, mint Pastrnak, de eggyel több gólpasszt adott, így 25 pontjával az NHL legtermékenyebb hokisa volt októberben. Az Oilers németje 14 találkozón lépett jégre, és volt egy nyolcmeccses pontszerző sorozata. Nyolc alkalommal szerzett legalább két pontot, a Rangers, a Flyers és Capitals ellen pedig hármat is. 12 góljánál csak egy játékos lőtt többet októberben az Edmonton történetében. Ő nem más, mint Wayne Gretzky, aki 1981-ben és 1983-ban is 13-szor púpozta ki az ellenfelek hálóját.

3 stars october

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk