Veszélyes lehet a Gyergyóra a Schiller-Vasas

   

Ha a székelyek véletlenü főpróbának tekintenék a pénteki meccset az FTC-Telekom elleni szombati rangadó előtt, arra biztosan ráfáznának.

A Gyergyói HK mintha kezdene belerázódni az idei Erste Liga-szezonba. Azok után, hogy első magyarországi túrájukon, majd a második első meccsén is pont nélkül maradtak, az ötödik és a hatodik találkozót megnyerték a Titánok és az UTE ellen. Érdekesség, hogy ezen alkalmakkor egyszer sem vendégeskedtek Káposztásmegyeren, mit ahogy a piros-kékek sem vizitáltak még náluk. Azok a piros-kékek, akik első idegenbeli győzelmükre hajthatnak, miközben az övék az egyetlen csapat, amely még nem büszkélkedhet ilyennel. (Igaz, a ligautolsó Hokiklubnak meg hazai sikere nincs.) Hogy ez a győzelem előbb-utóbb megszületik, arra az is utal, hogy a pontszerzés már összejött a Megyeri úton, de ahhoz, hogy a 2 vagy 3 egység épp Gyergyószentmiklóson legyen meg, emberfeletti munkára lesz szükség.

A GYHK 10 meccsen szerzett 14 pontjával ötödik a tabellán, de egyelőre inkább hátra kell figyelnie, mint előre. Egy ponttal előzik az egy meccsel kevesebbet játszott DEAC-ot, miközben a fehérvári fiatalok és a lilák sincsenek beláthatatlan távolságra tőlük. Óvatosságra intheti a szurkolókat az a tény, hogy kedvenceik egyszer sem döngölték földbe gyengébb ellenfelüket, sőt, a Hokiklub Budapest csapatát mindkétszer csak 2-1-re tudták legyőzni, hazai pályán ráadásul hosszabbításban. Ezzel szemben a bátrabb támadójátékot mutató ellenfelekkel szemben gyakran közel álltak a sikerhez, miközben az UTE-t oda-vissza legyőzték.

A Schiller-Vasas HC 5 pontot gyűjtött 9 mérkőzésén, ebből négyszer játszottak idegenben, ami 1 pontot hozott, valamint a 9. helyet. Komoly különbség a 4 pontos HKB-val szemben, hogy gólzáporosabb mérkőzéseket játszanak. Gröschl Tamás csapata 10 lőtt gólnál jár, Ladányi Balázsé már 23-nál. Kapott gólokban a Vasas 47-tel a legrosszabb, ám ez annak is köszönhető, hogy első számú kapusuk, Tóth Balázs megsérült. Segíthet ebben, hogy az egyedül maradt Sági Máté mellé hét közben érkezett Szeles Martin, akivel egy ígéretes tehetségű hálóőrrel lett gazdagabb átmenetileg a klub.

A GYHK–Schiller-Vasas HC mérkőzésnek ugyanakkor fontos kontextusa van. Szombaton a ligaelső-címvédő FTC-Telekom látogat Gyergyószentmiklósra azok után, hogy csúcsrangadót vívott Csíkszeredában. Megvan tehát a veszélye annak, hogy a hazai játékosok már a holnapi kihívásban gondolkodjanak, azaz szép edzői feladat megakadályozni, hogy a Vasas elleni találkozót főpróbának tekintsék.

vasgyer2

Gyergyói HK–Schiller-Vasas HC 2-4

   

Ladányi Balázs csapata Sági Máté vezetésével megszerezte idei első idegenbeli győzelmét.

A Schiller-Vasas HC kapujában Sági Máté kapott lehetőséget – a Fehérvári Titánoktól kölcsönvett Szeles Martin a cserepadon ült –, míg a hazaiaknál Ruczuj Gellért védett. A Gyergyói HK másfél perc után megszerezte a vezetést, miután Ferencz Csibi Róbert közelről betalált. A vendégek a nyitó harmad két emberelőnyt is kihagytak, ám a középső játékrész első fórjával éltek: Rafaj keresztpasszából Turbucz Martin egyenlített. Ezt követően a Schiller-Vasas HC kibekkelt egy hátrányt, majd a 32. percben Inglis Ákos egy kék vonalas lövéssel megfordította a meccset, Ruczuj semmit sem láthatott az előtte álló játékosoktól. Sokáig nem született újabb gól, aztán az 54. percben Bukor Rajmund megszerezte a korongot egy rossz gyergyói indítást követően, az üresen érkező Csiki Attilának passzolt, aki belőtte a vendégek harmadik találatát. A Gyergyói HK harcolt a hosszabbításért, két és fél perccel a vége előtt időt kért és lehozta a kapusát. Rafaj betalált az üresen maradt kapuba, aztán a végjátékban Sára Tibor János csökkentett a különbségen, beállította a 4-2-es végeredményt.

Mindkét csapat jégre lép szombaton: a Schiller-Vasas HC a Sportklubhoz utazik, míg a Gyergyói HK-hoz az FTC-Telekom érkezik.

gyhk-vas

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 750 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csomortani, Andre, Péter.
Ruczuj: 88,5% (Szakács)
K
Sági: 95,2% (Szeles)
Góga, Raszulov, Elekes Darabont, Vorobjov, Pesztunov
1
Bukor, Gáspár, Bödök, Schmál, Szlama
Bobcek, Lescovs, Antal, Zagidullin, Valdix
2
Surányi, Tornyai, Rafaj, Székely-Mádai, Turbucz
Ferencz Csibi, Nagy Cs., Csergő, Constantin, Sára
3
Farkas, Inglis, Fliszár, Páterka, Szalma
Barabás, Kozma, Benedek, Daradics, Péter
4
Hetényi, Kováts, Czakó, Csiki, Márton
Hamell Christopher, Hamell Christopher
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:35 GYE Ferencz Csibi Constantin
1-1 23:16 VAS PP Turbucz Rafaj
1-2 31:10 VAS Inglis Páterka Turbucz
1-3 53:52 VAS Csiki Bukor
1-4 57:44 VAS EN Rafaj Turbucz
2-4 59:45 GYE Sára Vorobjov Góga
42 Kapura lövések száma 27
6 Kiállításpercek 16

Így szerezte meg első idegenbeli sikerét a Vasas

 

A Gyergyói HK–Schiller-Vasas HC mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum