9 meccs után nyeretlenek a kínaiak Csehországban

 

A 2022-es olimpiára készülő ország nemcsak az orosz ligákba küldött csapatokat, hanem a cseh harmadosztályba is.

Mint arról már többbször is írtunk, a 2022-es olimpia házigazdája, Kína a KHL-es Kunlun mellett 3 orosz másodosztályú, azaz VHL-csapattal is büszkélkedhet. Ezeknek a projekteknek nem titkolt célja, hogy a távol-keleti állam valamennyire fel tudjon készülni a két és fél év múlva esedékes ötkarikás játékokra. Az oroszok közt vitézkedő klubokban ugyanakkor nagyon kevés a született kínai, ezen a vonalon elsősorban a honosításokon keresztül történő erősítés jöhet szóba.

Az ázsiaiak ugyanakkor az orosz ligákon kívül máshol is indítanak csapatot: a cseh harmadosztályban, a 2. Ligában szerepel a China Golden Dragons. Az együttes korábbi és jelenlegi kínai válogatott játékosokra épít, 1-1 kapus, valamint 3 csatár volt ott a legutóbbi divízió 2/A csoportos világbajnokságon 5. helyezett válogatottban, de az összes itteni kínai jégkorongozó volt már tagja utánpótlás vagy felnőtt nemzeti csapatnak. Három cseh játékost is foglalkoztatnak, Michal KuceraJakub Kucera és Pavel Husarik egyaránt a húszas éveik legelején járnak, de nem játszottak a harmadosztálynál magasabb szinten.

A China Golden Dragons eredményei nem túl fényesek: 9 meccs után 1 ponttal állnak az utolsó helyen, a 14-93-as gólkülönbségük pedig azt jelenti, hogy meccsenként átlagban 1,5 gólt szereznek, miközben több mint 10-et kapnak. Egyetlen pontjukat a Králové Písek elleni, büntetőkkel elért 6-5-ös vereségük során szerezték.

chinareddragons

fotó: radekvelebilfotografie

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk