Veszélyesnek látják az osztrákok idén a Fehérvárt

 

Bernd Freimüller szakíró szezon előtti értékelésében arra hívja fel a figyelmet, hogy hiba lenne lebecsülni a rájátszásra esélyes magyar EBEL-csapatot.

A Hydro Fehérvár AV19 már nem tartozik a liga állandó sereghajtói közé, kezdi az elemzést a szakíró, mondván, a tavalyi negyeddöntőben az EBEL egyik legjobb csapatát, a Salzburgot is alaposan megizzasztották a magyarok. A hatmeccses szériában két találkozó hosszabbításban dőlt el, kétszer egyetlen gól döntött, és csak az utolsó meccsen nem volt esélye a Fehérvárnak, akkor 6-1-re nyert a Red Bull. A Fehérvár előtt most az a legnagyobb kihívás, véli Freimüller, hogy képes lesz-e ezt a mindenkire veszélyes játékot hosszabb távon produkálni.

A legnagyobb pozitívum a cikk szerint, hogy a keret nagy része egyben maradt, az érkező légiósok (Michael Ouzas, Tim Campbell, Mikko Lehtonen, Andrew Yogan és Scott Timmins) nagy része jól ismeri a ligát, tudják, mire számíthatnak. Ugyanígy a fehérvári szakvezetés is tisztában lehet vele, hogy ezek a játékosok mire képesek.

Az elemzés külön kiemeli Stipsicz Bencét: ?Erős védő, aki jól bánik a koronggal, a teljesítménye ugrásszerűen fejlődött tavaly. Ha továbbra is ilyen ütemben javul a védekező munkája, akkor jövő nyáron követheti Hári Jánost egy magasabban jegyzett ligába.? A cikk szintén név szerint említi Szabó Dánielt, akinek a kapu előtti munkáját dicséri elsősorban.

Ha már Hári János szóba került, essen szó a kérdőjelekről is. Freimüller úgy véli, két kulcspozícióban gyengült a Volán. Hári személyében kivételes játékintelligenciával rendelkező centert vesztettek, aki remekül hozta helyzetbe társait. A szerző a jelenlegi keretben nem lát hasonló kvalitású jégkorongozót. Hasonlóan vélekedik a kapusposztról, ahol Mac Carruth-t kellene hatékonyan helyettesítenie Michael Ouzasnak. Őt az osztrák újságíró nem tartja annyira stabil hálóőrnek, mint amilyen elődje volt. Ráadásul az amerikai elnyűhetetlennek bizonyult, a Fehérvár 62 meccséből 49 alkalommal kezdett. Ha beigazolódnak Freimüller várakozásai, akkor idén nagyobb szerep hárulhat Kornakker Dánielre és akár Gyenes Dávidra is.

További érzékeny pont az előttünk álló szezonban a keret mélysége. Kulcsfontosságú lesz, hogy egy-egy sérülés esetén hozzá tudnak-e nyúlni a farmcsapat legjobbjaihoz, különben könnyen háromsorozásra kényszerülhetnek, ami hosszú távon nem fenntartható.

Mindezekkel együtt az elemzés erős magyar csapattal számol, amely az első öt hely valamelyikét ugyan nem éri el, de a rájátszásba mindenképpen bekerülhet.

fehervar

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum