Az év nagyobb részét az EBEL-ben szeretném tölteni

 

Szabad Kevint az alpesi ligás Klagenfurt II-nek adta kölcsön a Vienna, de a játékos be akarja magát verekedni az EBEL-bajnok keretébe.

Újabb kanyart vett a fiatal magyar csatár eddig sem unalmas hokiskarrierje. Szabad Kevin a legutóbbi interjúnkban még arról beszélt, hogy jól érzi magát Villachban, és maradni szeretne a csapatnál. Terveit azonban felülírta a Vienna Capitals döntése. ?A bécsiek utánpótlás-nevelési díjat kértek értem a Villachtól, ám az összegben nem tudtak dűlőre jutni. Azután a Capitals vezetői megegyeztek a Klagenfurt menedzsmentjével, hogy az Alpesi Ligában induló farmcsapatukban folytathatom a pályafutásomat, és én úgy döntöttem, hogy ez a lehetőség kínálja számomra a legjobb esélyeket. A helyzet nem egyszerű, mert csak kölcsönbe kerültem Klagenfurtba, de most már mindegy, innentől kizárólag a játékra koncentrálok.?

A furcsa helyzetről a játékos tehet a legkevésbé. ?A szituáció az osztrák hokiszabályok miatt alakult ki. U15-ös koromtól játszottam Bécsben, és egyetlen mérkőzésen jégre léptem az EBEL-csapatban is. Az előírások szerint nevelési díj kérhető az olyan fiatal hokisokért, akik az utánpótlásban eltöltött évek után legalább egy profi meccsen is szóhoz jutottak ugyanannak a klubnak a színeiben. Ez a szabály 23 éves korig érvényes, azaz a Bécs még egy évig kérhet értem díjat. A jövő nyártól aztán már magam dönthetem el, hogy hová szerződöm.?

Ha kicsit későn is, de végül eldőlt tehát, hogy addig is hol folytathatja Szabad Kevin, most már tényleg rajta múlik, mit hoz ki ebből a szezonból. ?Megmondom őszintén, nekem nem az lesz az elsődleges célom, hogy az Alpesi Ligában játsszam végig az évet. Klagenfurtban tudomásom szerint megszokott, hogy cserélgetik a játékosokat az EBEL és az Alpesi Liga között. Nagyon keményen fogok dolgozni, hogy minél hamarabb felkerülhessek a csapat EBEL-keretébe, és ott olyan teljesítményt nyújtsak, amellyel tartósan megragadhatok ott. Igazság szerint az év nagyobbik részét az EBEL-ben szeretném tölteni, bebizonyítva, hogy azon a szinten is megállom a helyemet.?

Először azonban az Alpesi Ligában kell nagyot játszania Szabadnak, hogy egyáltalán továbbléphessen. ?Néhány napja vagyok Klagenfurtban, igyekszem minél hamarabb formába lendülni. Az edzőkkel már beszélgettem, elmondták, hogy komoly szerepet szánnak nekem, nagyban akarnak támaszkodni rám. Fiatal csapat állt itt össze, és tényleg úgy tűnik, hogy sok felelősség hárulhat rám. Ez nem riaszt meg. Bízom magamban és abban, hogy szintet tudok lépni.?

Az 1997-es születésű támadónak a tavalyi volt a második teljes felnőttszezonja. Elsőre a Vienna Capitals II színeiben az Erste Ligában 36 mérkőzésen 3+5 pontig jutott. A 2018/19-es idényt a MAC Újbudában kezdte, az Extraligában 44 találkozón 4 gólt lőtt és 2 asszitot osztott ki. Innen a Villachhoz igazolt az EBEL-be, ott 10 mérkőzésen 2 gólpassza volt.

macszabad

fotó: MAC

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum