Szabad: Én nagyon szívesen maradnék Villachban

 

A fiatal magyar csatár 2 asszisztig jutott az EBEL-ben, a csapata pedig sokkal jobb teljesítményt nyújtott a középszakaszban, mint azelőtt.

Szabad Kevin január második felében döntött úgy a több jégidő reményében, hogy távozik a szlovák extraligás MAC Újbudától ? ahol gólokkal és pontokkal kezdődött a szezonja, ám idővel lényegesen kevesebb lehetőséget kapott ?, és az EBEL-be, egészen pontosan Villachba szerződik. Az osztrák bázisú bajnokság akkor már az alapszakasz végén járt, így a fiatal csatárnak a középszakasszal együtt összesen 10 meccs jutott új állomáshelyén, amelyeken 2 gólpasszt adott.

?Úgy érzem, nagyon gyorsan megtaláltam a helyemet Villachban ? kezdte a 21 éves játékos. ? Ebben sokat segítettek azok a srácok, akiket még Bécsből, az utánpótlásból ismertem. Nagyon sok jégidőt kaptam, meccsenként 15-18 percet, bőven volt lehetőségem emberhátrányban játszani, sőt szerepeltem az előnyös sorokban is. Jól ment a játék, ezt a visszajelzést kaptam az edzőnktől és a szurkolóktól is, akik mindig megvárják a csapatot a meccsek után. A szakmai stáb kedvező véleményt mondott a teljesítményemről, örültek, hogy sok szerepben bevethető vagyok, és én is nagyon jól éreztem magam itt.?

A Villach a középszakaszban klasszisokkal jobb teljesítményt nyújtott, mint azt megelőzően, hiszen 8 mérkőzéséből 4-et sikerült megnyernie, ez azonban bónuszpontok hiányában kevés volt ahhoz, hogy elérje a negyeddöntőt. ?Azt mondták a szakemberek, hogy a csapat utolsó hat-hét mérkőzésén produkálta a legjobb hokit a szezonban ? mindta erről Szabad Kevin. ? Jobb ritmusban játszottunk, mint korábban, több meccsen is dominálni tudtunk, ezeket megnyertük, míg a vereségeink szorosak voltak. Ez a teljesítmény igazán biztató lehet a jövőre nézve.?

A következő kulcskérdés éppen a jövő, vagyis az, hogy Szabad hol folytatja a pályafutását. ?Én nagyon szívesen maradnék Villachban. Most azonban csak a várakozás biztos, hiszen még le sem zárult a bajnoki szezon, utána pedig következik a világbajnokság. Az én esetemben van egy kisebb nehézség is, mégpedig a Vienna Capitalsnak fizetendő nevelési térítés ügye. Bízom benne, hogy ezt megnyugtatóan tudják rendezni, mert nagy örömmel játszanék jövőre is ebben a városban és ebben a klubban.?

szabad

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum