Hayes elmegy a Flyerstől, cserélt a Pens és a Hawks

 

A kétszeres bajnok Hagelin viszont hosszabbított Washingtonban. Beindultak a játékosmozgások az NHL-ben.

Alig néhány nappal a Stanley Kupa-döntő hetedik mérkőzése után a csapatok máris elkezdték kialakítani keretüket a 2019/20-as idényre. Ennek apropóján összeszedtük a hétvége legfontosabb eseményeit.

A sort a kétszeres bajnok Carl Hagelinnel kell kezdeni, aki hosszabbított a fővárosi csapattal. Az elmúlt idényt a Pittsburghben kezdő, majd Los Angelesben folytató, végül Washingtonban befejező svéd szélső négy évre kötelezte el magát a Capitalshez. Hagelin 2023-ig összesen 11 millió dollárt kap, ami éves szinten 2,75 milliót jelent a számára. Ezzel a szerződéssel a Washingtonnak 17 szerződtetett játékosa van a következő évadra, viszont csak bő 10 milliós helye maradt a bérkeretben, így lesz még munkája Brian MacLellannak, a csapat GM-jének.

A Chicago megszerezte a Pittsburgh hátvédjét, Olli Maattát, akiért Dominik Kahun mellett egy idei ötödik körös választási jogot is adott. A Penguins a cserével valamivel több mint 3 millió dollárt spórolt, aminek köszönhetően 6 millióra nőtt a szabad helye. Erre a pluszra nagy szüksége lesz Jim Rutherford GM-nek, mert a csatársorba és a védelembe is igazolnia kell legalább 4-5 kiegészítő játékost.

hayes

A következő szezonban biztosan nem lesz a Philadelphia játékosa Kevin Hayes és Andrew MacDonald. Hayest a Flyers néhány napja szerezte meg a Winnipegtől egy ötödik körös választásért, abban a reményben, hogy meg tud vele egyezni július 1-je előtt, amikor a játékos korlátlan szabadügynökké válik. Hayes azonban kijelentette, hogy nem akar a Philly játékosa lenni, inkább tesztelné a piacot. Meg nem erősített hírek szerint a stabilan 50-60 pontot szállító 27 éves center Bostonban köthet ki, ahol a 33 éves David Krejci utódjának szánják. MacDonald helyzete más: a veterán hátvédet kivásárolta a klub az utolsó évéből, 5 millió dollárt felszabadítva. A Flyersnek majdnem 34 milliós helye maradt, így várható, hogy Chuck Fletcher igen aktív lesz a draft idején és az UFA-piacon.

A Los Angeles ugyanúgy járt el mint a Philly: kivásárolta szerződése utolsó két évéből az egyre kevésbé masszív jégkorongot mutató korábbi klasszist, a 34 éves Dion Phaneuföt, amivel összesen 14 millió dollárt spórolt meg.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL 17:00 LVCGYE 
FEL 19:00 MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
FEL   VCSTIT 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 17:00 MACVSV 
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk