Galló Vilmos csapattársa az NHL-be tart

 

Anton Wedin 32 meccsen 27 pontot ért el az SHL-ben, majd a kiesési körben hozzátett még 9-et, ezzel számos klub érdeklődését felkeltette.

A Timra saját nevelésű 26 éves játékosának eddig nem sikerült megváltania a világot, ifjúsági világbajnokságra még eljutott, de a juniorok között már nem sikerült beverekednie magát a legjobbak közé. Mivel nevelőegyesülete a másodosztályban szerepelt, így ő is maradt az Allsvenskanban, ahol 204 meccsen 78 pontot ért el. Láttunk már ennél meggyőzőbb statisztikákat is, de az idei év különösen jól sikerült számára. Az SHL-be frissen feljutott, majd onnan rögtön ki is esett Timrában 32 meccsen 14 gólt lőtt és 13 asszisztott tett hozzá, majd az Oskarshamn elleni 7 meccses osztályozón 2+7-et ért el. Ez elég volt arra, hogy felkeltse a svéd bajnokságot szép számban vizslató játékosmegfigyelők érdeklődését, a hírek szerint a Chicago, az Arizona, a Toronto és a Colorado is ajánlatot tett neki.

A The Athletic értesülései szerint a jelentkezők közül a Chicago lehet a befutó, több okból is. Egyrészt a klub előszeretettel vásárol be az európai piacról: az elmúlt években olyan játékosokat vittek át a tengerentúlra, mint Artyemij Panarin, Erik Gustafsson, David Kampf, Jan Rutta, Michal Kempny és Dominik Kahun. Január 25-én egy ötödik körös draftjogért cserébe megszerezték a Los Angeles Kingstől Dominik Kubalikot is. A 187 centis, 23 éves cseh csatár az Ambri-Piotta játékosaként 50 meccsen 57 pontot szerzett a svájci első osztályban, nemcsak pont-, de gólkirály is lett. Egyszóval Chicagóban az átlagnál aktívabban figyelik az európai bajnokságokat. A másik ok, ami miatt a Blackhawks nagyobb esélyekkel indul Wedinért, hogy a szezon közben Joel Quenneville-t váltó Jeremy Colliton három szezonon keresztül volt a Mora edzője, éppen azokban az években, amikor Wedin a Timrával szintén az Allsvenskanban játszott.

Ha összejön a tengerentúli ajánlat, Wedin dolga nem elsősorban a pontszerzés lesz, hanem sokkal inkább a harmadik-negyedik sorban játszhat szerepet. Felelősségteljes játékát, sebességét és koritechnikáját emelik ki legtöbbször, amelyek kivételessé tehetik ezen a poszton.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum