Ezekkel a sorokkal játszunk a fehéroroszok ellen

   

A volt A csoportos válogatott ellen Vay Ádám kezd a magyar kapuban. Szirányi Bence sérülés miatt kimarad.

Majoross Gergelyék az első csatársor összeállításán nem változtattak, ám Nagy Gergő és Bartalis István helyet cseréltek a második, illetve a harmadik sorban. A védelemben kényszerű változtatás történt: Szirányi Bence sérülés miatt nem áll a csapat rendelkezésére, így Wehrs bekkpárja Varga lesz. A kapuban ezúttal Vay Ádám kap lehetőséget. A magyar idő szerint 15:30-től kezdődő Magyarország?Fehéroroszország mérkőzést élőben közvetíti a Sport 1. Előzetesünket a találkozóról ide kattintva olvashatják.

Majoross Gergely megbízott szövetségi kapitány így nyilatkozott a szövetség honlapján: “Mindkét csapat hasonló nyitómeccsen van túl, mindketten tragikus hibákat követtünk el, hasonló gólokat kaptunk. Nagy különbség, hogy ők ennek ellenére nyerni tudtak, mi viszont nem. Ma más mérkőzésre számítunk, nem lesz annyit nálunk a korong, és a lövések számában sem lesz akkora különbség. Azt is láthattuk, hogy a hoki nem csak erről szól, hanem a megfelelő döntések meghozataláról és a helyzetek kontrollálásáról, amit Korea ellen nem tettünk meg, meg is lett a következménye. Nem gondolom, hogy semmilyen következtetést ne lehetne levonni a fehéroroszok ellen a szezonban lejátszott két meccsből, de a Bledben jégre lépő csapatuk nem is hasonlít a mostanira. A norvégiai már inkább, de a mostani sokkal erősebb. Több világbajnokságon is játszottunk már velük, kevés sikerrel, de azért vagyunk itt, hogy ezen változtassunk. A mai jégkorongban nincsenek élesen elkülönülő stílusok, erre jó példa a fehérorosz válogatott, amely nem klasszikus orosz stílusban játszik. Mindenki próbál innen-onnan összeszedegetni különböző dolgokat, az így létrejövő kevert stílus aztán vagy működik, vagy nem. Ez a fehérorosz válogatott sok területen agresszív, ami inkább az észak-amerikai stílus jellemzője, ugyanakkor nagyon technikásak is, ami viszont inkább orosz hatást mutat.”

Kapusok: Vay Ádám (Bálizs Bence)
Védőpárok: Kevin Wehrs, Varga Arnold ? Pozsgai Tamás, Scott Macaulay ? Stipsicz Bence, Szabó Dániel
Támadótriók: Erdély Csanád, Hári János, Galló Vilmos ? Bartalis István, Andrew Sarauer, Sofron István ? Nagy Gergő, Vas János, Chris Bodó ? Terbócs István, Benk András, Magosi Bálint, Nagy Krisztián

Fotó: Mudra László - MJSZ

Fotó: Mudra László/MJSZ

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum