Meg kell találni a Red Bull-stílus ellenszerét

   

Ez három alkalommal sikerült ebben a szezonban, és nagyon fontos lenne, hogy negyedszerre is összejöjjön.

2-1-es meccshátrányba került a Fehérvár AV19 a Red Bull Salzburg elleni EBEL-negyeddöntőben vasárnap. Ezen a harmadik mérkőzésen is úgy tűnt – szurkolói szemmel –: két fontos kulcsa van annak, hogy a magyar gárda nagynevű és nagy tudású ellenfele fölé kerekedjen. Az egyik, hogy muszáj megállítani és kevés gólon tartani a kiemelkedő képességű salzburgi csatárokat. A másik, hogy nem szabad belemenni a Red Bull-féle durvulásba, adok-kapokba, provokációkba. Noha egyáltalán nem szokásunk ilyen módon minősíteni, a sokszoros bajnok aktuális játékstílusát mégis kénytelenek vagyunk most rendkívül ellenszenvesnek titulálni. Ezzel együtt az igazsághoz tartozik, hogy a győzelmeiket mégsem elsősorban ennek, hanem potens és hatékony támadójátéknak köszönhetik. Gondoljunk bele: vasárnap 6-ot lőttek, a Volán elleni további szezonbeli sikereik alkalmával pedig 9-et, 7-et és 8-at, valamint kétszer 3-at. Amikor tehát Hannu Järvenpää legénysége meg tudta akadályozni, hogy Duncanék villogjanak, akkor el is érte a célját. Példa értékű volt ebből a szempontból a negyeddöntő első összecsapása, amikor egyetlen gólt sem engedélyeztek az ellenfélnek. A másik két győzelem alkalmából 6-3 és 4-1 volt a végeredmény.

A Fehérvár dolgát nehezíti, hogy a mai napon idegenben kellene visszaszerezni a pályaelőnyt. Természetesen ez sem számít lehetetlennek, a középszakaszban például sikerült nyerniük Háriéknak Salzburgban, majd a második playoff-összecsapáson is csak két percen múlott a történet. “Ha vesztésre is állsz, ha harcolsz, visszajöhetsz a meccsbe” – mondta a legutóbbi találkozó második harmadáról a vezetőedző. Ez természetesen a párharc egészére is igaz, és nincs kétségünk afelől, hogy a fehérváriak harcolni fognak este. Az összecsapás 19:15-kor kezdődik Salzburgban.

avsrbs

Red Bull Salzburg–Fehérvár 5-4

   

Két harmad után fantasztikus teljesítményt nyújtva két góllal vezetett a magyar EBEL-csapat, mégis a favorit húzta be a meccset végül.

Feszülten kezdődött, Carruth-védéssel és Stipsicz-lövéssel folytatódott a második salzburgi negyeddöntő. Bár az első vendégelőny kimaradt, a hazaiak kiegészülése után röviddel Vänttinen átlőtte a pakkot Michalek lábai között, Sarauer pedig betette, 0-1. A következő perceket a Volán uralta, ám újabb gól nem született, Erdély és Sárpátki is hagyott ki lehetőségeket. A 14. percben egyenlítettek a hazaiak, Hughes passzából Regner volt eredményes, 1-1. A hátralévő időben mindkét csapat vezetést szerezhetett volna, egyiknek sem jött össze.

A második játékrész elején két bravúrt kellett bemutatnia Carruthnak, aki harmadjára tehetetlen volt, VandeVelde egy védelmi hiba nyomán szerzett vezetést, 2-1 a 24. percben. Szerencsére alig fél perc múltán Vänttinen egyenlített, Meland kipattanójával Sarauer találta meg a finnt, 2-2. A salzburgiak nyomtak, hasztalanul, Koskiranta a 32. percben átkígyózott a védelmen, ügyesen fejezte be, 2-3. Ezzel sem volt vége a mi időnknek, a magyar csapat kivédekezett egy hátrányt, majd egy Wishart bomba után Hári bekotorta a kipattanót, 2-4 a 38. percben. Kisvártatva Erdély növelhette volna a különbséget, maradt a közte kettő.

Az utolsó felvonásban mindent egy lapra feltéve kezdett rohamozni a Red Bull, és ez gyorsan eredményt hozott. Előbb Herburger hozta közelebb csapatát röviddel a kezdés után, majd Huber a 47. percben egyenlített, máris 4-4 állt a táblán. A folytatásban hiába tett meg mindent Hannu Järvenpää csapata a sikerért, Trattnig az 55. percben belőtte a győztes gólt, innen már nem sikerült visszajönni, 5-4-re nyertek a hazaiak, akik ezzel 3-1-re vezetnek a párharcban.

avsrbs2

Úgy érzem, sokkal többet érdemeltünk volna

   

Hannu Järvenpää vezetőedző és Erdély Csanád csatár értékelte a negyedik Salzburg–Fehérvár EBEL-negyeddöntőt.

EBEL, 2514 néző. Játékvezetők: Garon, Stolc, Nothegger, Sparer.
Michalek: 87,1% (Herzog)
K
Carruth: 81,5% (Kornakker)
Regner, Viveiros, Herburger, Schiechl, Baltram
1
Szabó D., Harty, Sárpátki, Hári, Erdély
O'Neill, Raymond, Cijan, Rauchenwald, Huber
2
Wishart, Caruso, Sofron, Koskiranta, Luttinen
Trattnig, Jakubitzka, Harris, Duncan, Hughes
3
Tikkanen, Stipsicz, Vanttinen, Sarauer, Meland
Schreier, Raffl, VandeVelde, Gazley
4
Phillips, Beukeboom, Szita, Reisz, Szabó K.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:48 AVS Sarauer Vanttinen Wishart
1-1 13:49 RBS Regner Hughes
2-1 23:28 RBS VandeVelde Gazley
2-2 24:00 AVS Vanttinen Meland Sarauer
2-3 31:56 AVS Koskiranta Luttinen Caruso
2-4 37:35 AVS Hári Caruso Wishart
3-4 40:47 RBS Herburger Raymond Duncan
4-4 46:54 RBS Huber Baltram Viveiros
5-4 54:37 RBS Trattnig Hughes
27 Kapura lövések száma 31
4 Kiállításpercek 8

A Salzburg–Fehérvár góljai

 
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL   MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk