28 év telt el a St. Patrick-napi mészárlás óta

   

A Chicago és a St. Louis mérkőzésén 17 játékos kapott véglegest, és összesen 278 perc büntetést osztottak ki.

Az 1990/91-es szezonban óriási versenyfutás zajlott a Chicago és a St. Louis között az alapszakasz-elsőségért. Három héttel a zárás előtt a két csapat az utolsó meccsét vívta egymással március 17-én, ami igazi playoffhangulatot és óriási tömegverekedéseket hozott. A találkozó a St. Patrick-napi mészárlás néven vonult be az NHL történetébe. Az első bunyó már a hatodik percben kirobbant, ami után mind a 10 jégen lévő játékost kiállították, közülük hatot véglegessel. A Hawksból Trent Yawney és Michel Goulet, a Bluesból Kelly Chase, Harold Snepsts, Darin Kimble és Rod Brind’Amour mehetett zuhanyozni. Az első harmad ezután folyamatos szabálytalanságokkal telt, és a durvulást a dudaszó után sem fejezték be a játékosok, ekkor öt embert ültettek a büntetőpadra.

A viszonylagos nyugalom a második játékrész hetedik percéig tartott. Ekkor ismét vérfürdőt rendeztek a felek, melynek eredményeképpen heten kaptak véglegest. Alig maradt játékos a kispadokon, ennek ellenére folytatták a mérkőzést. A két-két sorral küzdő csapatok a mérkőzés második felében már a játékkal foglalkoztak, nem egymással, így gólok is születtek. A meccset végül 6-4-re nyerte a Chicago, miközben a jegyzőkönyvbe bekerült még 24 kisbüntetés, 12 nagybüntetés és 17 végleges, ami összesen 278 percnek felelt meg.

Az alapszakaszt a Chicago nyerte, egyetlen ponttal megelőzve a 105-ig jutó St. Louist. A rájátszás ezután egyik klubnak sem tartott sokáig, mindkét csapatot a Minnesota búcsúztatta: a Hawkst az első körben, a Bluest a másodikban.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL   MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk