Az év legnagyobb hibájáról írnak a tengerentúlon

 

Hudobin kapus eldobta a bárdot, mégsem ítéltek gólt. Két hete hasonló szituációban fordított döntés született.

Március 4-én a Rangers–Capitals meccsen a szétlövések során Georgiev úgy akadályozta meg Alekszandr Ovecskint a gólszerzésben, hogy a lövés pillanata előtt a korongra dobta a bárdot. Hasonló jelenet játszódott le most a Dallas–Vancouver mérkőzésen. 2-0-s vendégvezetésénél Elias Pettersson végezhetett el büntetőt, de a Dallas kapusa a bárdja eldobásával megakadályozta ezt. Ha Hudobin kiszúrás közben, a pakkot elérve veszíti el a botját, nincs gond, a mozdulat szabályos. Csakhogy a felvételek alapján úgy tűnik, nem ez történt, a dobás szándékos volt. Ilyen esetben akkor is gólt kell ítélni, ha nem volt lövés, és a korong közel sem került a gólvonalhoz.

Két hete Ovecskin esetében a bírók elsőre nem ítéltek gólt, de a War Room beavatkozása után megváltoztatták a döntést, ami a Washington győzelmét jelentette. Alighanem most is így lett volna helyes, de Torontóban nem látták indokoltnak, hogy szóljanak a játékvezetőknek.

Több sportportál is azt boncolgatja, hogy vajon mi lehetett ennek az oka. A Score finoman fogalmazva csak nagy hibának nevezi történteket, utalva egyúttal a két héttel korábbi esetre. A Sportsnet és a Hockeyfeed azonban tovább megy, és a szezon legnagyobb hibájaként értékeli az ítéletet, ami a rájátszást is befolyásolhatja. Hiszen ha gól van, a Vancouver 3-0-s vezetésre tesz szert, a Stars nem tud egyenlíteni, nem szerez pontot. Ennek a pontnak még óriási jelentősége lehet a rájátszásért folytatott harcban. A Dallas 2-2-es rendes játékidő után büntetőkkel kapott ki, és a bezsebelt egységgel együtt 3 pontos előnnyel áll Wild Card-helyen Nyugaton.

A két említett portál egyébként gyártott egy összeesküvés-elméletet is. Ha gólt ítélnek, ez lett volna a svéd újonc, Elias Pettersson 61. pontja a szezonban, amivel megdönti Pavel Bure és Ivan Hlinka újoncokra vonatkozó klubrekordját. Az elmélet szerint nem szerették volna, ha fantomgóllal születik meg az új csúcs.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL   MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk