Huszák: Nagy eseményre készülünk, jók az esélyeink

 

Az EWHL-győzelemmel a KMH teljesítette a szezon előtt kitűzött célt – mondja Huszák Alexandra. A döntő legjobbjával a válogatottról is beszélgettünk.

Huszák Alexandra mesterhármassal segítette diadalhoz a KMH Budapestet a Sabres Vienna elleni EWHL-döntőben. A válogatott csatárt az osztrák bázisú liga All-Star csapatába is beválasztották. “Tavaly csalódásként éltük meg a harmadik helyet, és most mindenki meg akarta mutatni, hogy jobb teljesítményre képes. A döntőbe akartunk jutni. Mindenki nagyon boldog volt a finálé után, hogy sikerült győznünk is. Nagy ünneplésre még nem volt lehetőség, sokat buszoztunk haza, mindenki fáradt volt, de bepótoljuk” – kezdte értékelését a 23 éves játékos.

Huszák Alexandra azt mondta, az Ajszulu Almati elleni elődöntőben nagy fölényben játszott a magyar csapat, de a helyzetkihasználással hadilábon álltak. “Mi diktáltuk a tempót, rengeteg helyzetünk volt, ám az ellenfél kapusa bravúrosan védett, sokáig nem tudtunk túljárni az eszén. Aztán szerencsére egyszer becsúszott a korong” – emlékezett vissza a szombati meccsre, amelyet Jókai Szilágyi Kinga találatával nyert meg a KMH. Aztán jöhetett a Sabres elleni finálé, amely már keményebb meccs volt. “Mellénk állt a sors, és ami szombaton nem ment be, az vasárnap igen. Sőt: ami nekem az egész szezonban nem ment be, az a legjobbkor, a döntőben igen” – mondta a mesterhármasáról. Két harmad után még a bécsiek vezettek, de bő másfél perc alatt három gólt szerezve fordított a KMH. “Úgy mentünk ki az utolsó húsz percre, hogy meg kell törni a jeget, minél hamarabb gólt kell lőnünk. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű, de sikerült.”

huszak-ewhl

Fotó: Somogyi Viktor

Huszák Alexandra négy Oroszországban töltött év után 2017 nyarán tért haza és igazolt a KMH-hoz. Első szezonjában az EWHL alapszakaszában 33 pontig jutott, idén eggyel meg tudta ezt toldani, ezzel az egész sorozat ötödik legeredményesebb játékosa volt. Ehhez jött a fináléban lőtt mesterhármas. Adódik a kérdés, hogy ez volt-e az eddigi legjobb hétvégéje és szezonja. “A tavalyi év sem volt rossz, de mindig a csapatot kell nézni, és nagyon örülök, hogy összejött a történelmi siker az EWHL megnyerésével. Ez volt a célunk már az idény kezdetekor.”

Márciusban véget ér a magyar bajnokság, aztán kezdődik a válogatott felkészülése a hazai rendezésű divízió 1/A csoportos világbajnokságra. A csatár szerint az EWHL megnyerése nagy lökést adhat a folytatáshoz. “Eddig az egész szezonban lépésről lépésre haladtunk. Még a bajnokságból hátravan három meccs, utána mindenki a világbajnokságra koncentrál, de már most is bennünk van, hogy nagy eseményre készülünk, ahol jók az esélyeink. Mindenki azért dolgozik az edzéseken, hogy egyre jobb legyen, és a teljesítmény a vb-n is kijöjjön” – nyilatkozta Huszák Alexandra blogunknak, aki szerint előnyös, hogy a KMH-ban egész évben együtt szerepel a válogatott játékosainak többsége, jól ismerik egymást, összeszokottak lesznek a sorok.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk