Huszák: Nagy eseményre készülünk, jók az esélyeink

 

Az EWHL-győzelemmel a KMH teljesítette a szezon előtt kitűzött célt ? mondja Huszák Alexandra. A döntő legjobbjával a válogatottról is beszélgettünk.

Huszák Alexandra mesterhármassal segítette diadalhoz a KMH Budapestet a Sabres Vienna elleni EWHL-döntőben. A válogatott csatárt az osztrák bázisú liga All-Star csapatába is beválasztották. “Tavaly csalódásként éltük meg a harmadik helyet, és most mindenki meg akarta mutatni, hogy jobb teljesítményre képes. A döntőbe akartunk jutni. Mindenki nagyon boldog volt a finálé után, hogy sikerült győznünk is. Nagy ünneplésre még nem volt lehetőség, sokat buszoztunk haza, mindenki fáradt volt, de bepótoljuk” ? kezdte értékelését a 23 éves játékos.

Huszák Alexandra azt mondta, az Ajszulu Almati elleni elődöntőben nagy fölényben játszott a magyar csapat, de a helyzetkihasználással hadilábon álltak. “Mi diktáltuk a tempót, rengeteg helyzetünk volt, ám az ellenfél kapusa bravúrosan védett, sokáig nem tudtunk túljárni az eszén. Aztán szerencsére egyszer becsúszott a korong” ? emlékezett vissza a szombati meccsre, amelyet Jókai Szilágyi Kinga találatával nyert meg a KMH. Aztán jöhetett a Sabres elleni finálé, amely már keményebb meccs volt. “Mellénk állt a sors, és ami szombaton nem ment be, az vasárnap igen. Sőt: ami nekem az egész szezonban nem ment be, az a legjobbkor, a döntőben igen” ? mondta a mesterhármasáról. Két harmad után még a bécsiek vezettek, de bő másfél perc alatt három gólt szerezve fordított a KMH. “Úgy mentünk ki az utolsó húsz percre, hogy meg kell törni a jeget, minél hamarabb gólt kell lőnünk. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű, de sikerült.”

huszak-ewhl

Fotó: Somogyi Viktor

Huszák Alexandra négy Oroszországban töltött év után 2017 nyarán tért haza és igazolt a KMH-hoz. Első szezonjában az EWHL alapszakaszában 33 pontig jutott, idén eggyel meg tudta ezt toldani, ezzel az egész sorozat ötödik legeredményesebb játékosa volt. Ehhez jött a fináléban lőtt mesterhármas. Adódik a kérdés, hogy ez volt-e az eddigi legjobb hétvégéje és szezonja. “A tavalyi év sem volt rossz, de mindig a csapatot kell nézni, és nagyon örülök, hogy összejött a történelmi siker az EWHL megnyerésével. Ez volt a célunk már az idény kezdetekor.”

Márciusban véget ér a magyar bajnokság, aztán kezdődik a válogatott felkészülése a hazai rendezésű divízió 1/A csoportos világbajnokságra. A csatár szerint az EWHL megnyerése nagy lökést adhat a folytatáshoz. “Eddig az egész szezonban lépésről lépésre haladtunk. Még a bajnokságból hátravan három meccs, utána mindenki a világbajnokságra koncentrál, de már most is bennünk van, hogy nagy eseményre készülünk, ahol jók az esélyeink. Mindenki azért dolgozik az edzéseken, hogy egyre jobb legyen, és a teljesítmény a vb-n is kijöjjön” ? nyilatkozta Huszák Alexandra blogunknak, aki szerint előnyös, hogy a KMH-ban egész évben együtt szerepel a válogatott játékosainak többsége, jól ismerik egymást, összeszokottak lesznek a sorok.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum