A KMH Budapest megnyerte az EWHL-t

   

A kapfenbergi döntőben a Vienna Sabrest győzte le a legjobb magyar női csapat. A szintén osztrák bázisú DEBL final fourját az FTC nyerte.

EWHL

Kapfenbergben rendezték az EWHL négyes döntőjét a Vienna Sabres, a Südtirol Eagles, az Ajszulu Almati és a KMH Budapest részvételével. A szombati elődöntőben a magyar együttes a kazahokkal került szembe, akiket kiváló védekezéssel és Jókai Szilágyi Kinga 44. percben szerzett góljával 1-0-ra legyőzött. A KMH kapujában Stephanie Nehring hibátlan teljesítményt nyújtott.

A fináléban a nagy rivális bécsi együttes várt a KMH-ra. A magyar alakulat kapuját ezen a meccsen Németh Anikó védte. A KMH többet próbálkozott az első harmadban, és Huszák Alexandra góljával vezetést szerzett a 10. percben, de a Vienna Sabres egyenlíteni tudott. A második harmadban sokáig nem született gól, a KMH egy kettős hátrányt is kibekkelt, de aztán a 35. percben a bécsiek egy sima fórból megszerezték a vezetést. Az utolsó harmad a KMH-é volt. Bő két perc után sikerült egyenlíteni Amie Varano révén, majd egy perccel később Huszák a vezetést is megszerezte. Lendületben maradt a budapesti csapat, és fél perccel később Huszák már a harmadik gólját ütötte, másfél perc alatt sikerült tehát fordítani. Az 54. percben a Sabres emberhátrányból közelebb zárkózott, de a hajrában Stacey Scott találatára már nem érkezett válasz, 5-3-as magyar győzelem született.

A KMH Budapest története során először nyerte meg a rendkívül színvonalas osztrák bázisú ligát.

hkb-ewhl-final

fotó: KMH

DEBL

A szintén osztrák központú DEBL négyes fináléját Budapesten, az FTC sátras jégpályáján rendezték két magyar résztvevővel. Az alapszakaszt hibátlan mérleggel megnyerő KMH II az elődöntőben 2-0-ra verte az SPG Caps Flyers/Highlanders csapatát. A gólokat az utolsó harmadban szerezte Kerekes Kármen és Horváth Dominika.

A másik ágon az FTC a SPG Kitzbühel/Kufstein csapatával találkozott. Papacsek Réka a 7. percben megszerezte a vezetést emberelőnyből, majd a fővárosik a második harmadot is jól kezdték, és Józsa Orsolya megduplázta az előnyt. Az osztrákok játéka feljavult, a harmad vége előtt szépítettek, majd az utolsó játékrész felénél egyenlítettek is. A hajrá azonban a Ferencvárosé volt: Józsa az 57. percben betalált, majd 25 másodperccel a vége előtt fórból is eredményes volt, így a házigazda került a döntőbe.

A magyar–magyar fináléban a KMH II játszott fölényben, jóval többet próbálkozott (41:17 volt a lövési arány), de a döntő gólt a Fradi szerezte: a 13. percben Pavuk Petra szóló végén talált be. A folytatásban a zöld-fehérek kapujában Varga Panna parádésan védett, így az FTC megőrizte előnyét, és 1-0-s győzelmével elhódította a bajnoki címet.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk