A lányok megmutatták, hogy mi az a Fradi-szív

 

A hét végi budapesti DEBL-győzelem után Dörök Rudolfot, az FTC-Telekom női csapatának vezetőedzőjét kértük értékelésre.

A történelem ismételte önmagát Dörök Rudolf számára. Az edző tavaly a Gepárdokkal, idén az FTC-Telekom csapatával nyerte meg az osztrák női jégkorongbajnokság, a Damen Eishockey Bundesliga (DEBL) négyes döntőjét úgy, hogy a fináléban 1-0-ra verte a KMH II-es együttesét. “Hasonló volt a forgatókönyv mindkét évben. A két alapszakaszmeccsbe kevesebb energiát fektettünk, megfigyeltük, hogy az ellenfél milyen játékerőt képvisel, és a final fouron visszavágtunk. A játékosokat erre fel kell építeni a szezon folyamán, meg kell velük értetni, hogy van, amit el kell engedni, és akkor kell nyerni, amikor az a legfontosabb. Bár ennek persze megvannak a veszélyei is.”

Az alapszakaszt a KMH II hibátlan teljesítménnyel nyerte a DEBL-ben, ennek során 12-0-ra és 5-0-ra verte a Fradit is. Igaz, az első meccsen nem a legerősebb csapattal tudtak kiállni a zöld-fehérek, mert aznap hajnalban értek haza az EWHL-találkozóról ? ebben a sorozatban az FTC és a MAC közös csapattal indult Budapest U25 Select néven ?, és a halasztáshoz az ellenfél nem járult hozzá. A fináléban ez is pluszmotivációt adott a ferencvárosiaknak az edző szerint.

“A taktika az volt a döntőben, hogy a védelemben maximálisan koncentráljunk, és kontrákból megpróbáljunk gólt szerezni. Tisztában voltunk vele, hogy a KMH jó erőt képvisel, négy sorral játszik, mi pedig igazából három sort cseréltünk, az első kettő után egyszer a harmadik, egyszer a negyedik jött be. Sokszor beszorultunk, de amikor az első két sorunk volt bent, ki tudtunk támadni. Egy ilyen helyzetből született a gól is: Söléd Orsi korongszerzéséből Pavuk Petra szólóból volt eredményes. Utána is maradt ez a taktika, remekül védekeztünk, és a kapuban Varga Panna fenomenális teljesítményt nyújtott. Bravúr ez az eredmény, de erre készültünk? ? mondta a tréner az 1-0-s sikerről.

ftc-debl2

Dörök Rudolf szerint a legjobbkor nyújtotta a legjobb teljesítményt a csapat, mentálisan és fizikálisan is jó állapotban érkeztek el a budapesti négyes döntőhöz. Ez látszott már a Kitzbühel elleni elődöntőben is, amikor az ellenfél egyenlítése után a hajrában szerzett két góllal diadalmaskodott az FTC. Az edző beszélt arról is, hogy jó kezdeményezés volt, hogy az erősebb EWHL-ben is indulhatott a csapat a MAC-cal közösen.

“Nagyon erős együttesekkel, remek félprofi vagy profi játékosokkal találkozhattunk, akik egész évben erre készültek. Mi 16-18 éves lányokat vittünk a sorozatba, akik először megdöbbentek a sebességkülönbségtől, de aztán időnként felvették a tempót. A hetedik helyezésünk szép eredmény. Sokszor nehéz volt kezelni, hogy az EWHL és a DEBL egyszerre zajlik, így nagy szervezést igényelt, hogy mikor melyik csapat milyen összeállításban utazzon. Erőltetett menet volt, de jól vették a lányok a kihívásokat” ? mondta a szintén osztrák bázisú sorozatról.

Az FTC-re a héten újabb nagy feladatok várnak. Csütörtökön a felnőtt bajnokságban a KMH I-es csapatával találkoznak. Dörök Rudolf szerint az a cél, hogy minél közelebb kerüljenek a magyar válogatott gerincét adó, a hétvégén az EWHL-t a Vienna Sabres elleni döntőben meg is nyerő alakulathoz. A hét végén pedig az U25-ös bajnokságban a dunaújvárosi Angels következik az elődöntőben, és az edző bízik abban, hogy két meccsen kivívják a továbbjutást.

Dörök Rudolf azt is reméli, hogy a mostani DEBL-siker esetleg többek érdeklődését felkelti a Ferencváros iránt. “Aki jelentkezik, azt szívesen fogadjuk. Ahhoz, hogy valaki itt meg tudja vetni a lábát, meg kell tanulnia, mi az a Fradi-szív, mert ezt most a hétvégén megmutatták a lányok, be kell tudnia illeszkedni, és ugyanazokkal a célokkal azonosulni. Remélem, hogy nagyobb lesz a merítés, és akkor akár bontani is lehet a csapatokat a különböző sorozatokra.”

ftc-debl

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum