Csergő: A playoffban már teher nélkül játszhatnánk

 

A hazai játékosok közül is egyre többen nyújtanak markáns teljesítményt a Gyergyói HK-ban. A 23 éves Csergő Hunor a legjobbak egyike.

Az Erste Ligához idén csatlakozott csapatok közül a DEAC mellett a Gyergyói HK rázódott bele a leginkább a nemzetközi bajnokság ritmusába. Ezen nem is lehet csodálkozni, hiszen egyrészt KHL-t megjárt légiósokat is igazoltak ? volt, aki bevált közülük, és volt, aki nem ?, másrészt menet közben a hazai hokisok is egyre inkább felvették a kesztyűt. A rutinos csapatkapitány, Góga Attila mellett ? akivel még október közepén interjúztunk ? a legjobb teljesítményt Csergő Hunor nyújtja, aki 43 mérkőzésen 27 pontot, 17 gólt és 10 asszisztot szedett össze. Góljainak száma már most több, mint tavaly a román bajnokságban ? ott 12-t hozott össze az alapszakaszban, amihez 3-at tett hozzá a playoffban ?, ami a két versenysorozat közötti színvonalkülönbséget figyelembe véve komoly előrelépést jelent. ?Korábban csak a román bajnokságban játszottam, így időre volt szükségem, hogy alkalmazkodni tudjak a nagyobb sebességhez, a nívósabb hokihoz. Az Erste Ligában nagyobb a terhelés, többet kell utazni, sok minden másmilyen, és ezt meg kellett szokni. A korábbi években persze játszottunk a Csíkszeredával és a Brassóval, volt némi tapasztalatunk, hogy mire számíthatunk, de folyamatosan ezen a szinten pörögni azért nem ugyanaz.?

A 23 éves támadó teljesítménygörbéje decembertől kezdett igazán felfelé ívelni, majd januárban a DEAC elleni hazai meccsen már mesterhármasig jutott. ?Én is úgy éreztem, hogy az alapszakasz utolsó harmadában kezdtem végre kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani. Az őszi edzőváltás nekem és a csapatnak is segített lendületet venni, onnantól az eredményeink is jobbak lettek. Kezdtünk összeállni, a játékunk gördülékenyebb és hatékonyabb lett. Az én teljesítményemre rányomja a bélyegét, hogy mennyire vagyok kipihent, koncentrált, miként tudom kizárni a zavaró tényezőket. Az orosz játékosok ebben is sokat segítenek, tanácsokat adnak, hogyan kell készülni a meccsre, mire van szükség a jégen és azon kívül is.?

csergo2

A KHL-es múlttal rendelkező légiósok közül azok, akik maradtak, húzóemberek lettek a Gyergyóban ? Pesztunov például sortársa és “állandó” asszisztosa is Csergőnek ?, de nem csak a pontgyártásban jeleskednek. ?Rengeteget lehet tőlük tanulni. Igazán profi hokiéletet élnek, és a tapasztalataikat tényleg átadják nekünk. Mérkőzések alatt is nagyon sokat segítenek, biztatnak, ha mondjuk hiába megyünk előre, nem sikerül gólt lőnünk. Nemegyszer ők lendítettek át bennünket meccs közben a holtponton. Igazi csapatjátékosok, a vezető szerepük nemcsak abban nyilvánul meg, hogy hozzák a gólokat vagy az asszisztokat, hanem bennünket is jobb teljesítményre ösztönöznek.?

Az alapszakaszban a Gyergyói HK nagy kilengéseket produkált, ám az utóbbi hetekben stabilizálni tudta a formáját, és immár jó esélye van a rájátszáshelyek valamelyikének elcsípésére. ?Valóban hullámzóan játszottunk a szezon elején, ami sokat javult a már említett edzőváltással. Kellett néhány hónap, amíg megtanultunk ezen a szinten játszani, de mostanra elég jól összeszedtük magunkat. Szükség is volt erre, hiszen nagyon sok szurkoló jár a meccseinkre, idegenben is biztatnak bennünket, nem hagyhatjuk őket cserben. Úgy érzem, jó irányba haladunk, bőven a saját kezünkben van a sorsunk. Nekünk ez az első évünk az Erste Ligában, a minimális célunk az, hogy bekerüljünk a playoffba. Ott már teher nélkül játszhatnánk, és bízom benne, hogy sikerülhetne akár igazán nagy meglepetést is okoznunk.?

csergo3

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum