Közel járt a Gordie Howe-mesterhármashoz Wilson

   

A Washington eltiltásból visszatérő csatára a gólt meglőtte, a verekedés is megvolt, de az assziszt nem jött össze neki.

Az eredetileg húsz meccsre kiiktatott játékos ügyében a döntőbíróság kedden hozta meg az ítéletét, 14 találkozóra csökkentve a felfüggesztést. Brian McLellan általános igazgató azonnal közölte is, hogy már a Minnesota elleni aznapi mérkőzésen bevetik őt. Tom Wilson ugyanoda tért vissza, ahol júniusban a bajnokságot is megnyerték vele, vagyis az első sorba, Jevgenyij Kuznyecov és Alekszandr Ovecskin mellé. Nem maradt észrevétlen a jelenléte, 28 másodperccel az első harmad vége előtt beköszönt a liga egyik legjobb kapusának, Devan Dubnyknak. A gól nem nélkülözte a darálós elemeket, hiszen bár megadták, Wilsont is kiküldték két percre a kapus akadályozásáért.

Ezzel még nem volt vége a Wilson-show-nak, a második harmad derekán összeakaszkodott Marcus Folignóval, aminek az lett a vége, hogy mindketten ledobták a kesztyűt.

A bunyó és az ötperces büntetés letelte után 23 perce maradt Wilsonnak, hogy összehozza a Gordie Howe-mesterhármast, de nem jött össze neki. A liga történetének egyik legnagyobb alakjáról azt a bravúrt nevezték el, amikor egy játékos egy meccsen belül lő gólt, ad asszisztot és verekszik egyet. Maga Howe egyébként nem nyújtott kiemelkedőt ebben, mindössze kétszer sikerült neki, a műfaj királya Rick Tocchet, aki 18 alkalommal volt képes a triplára.

Wilson nem a népszerűségi listák élére vágyik, ez egészen világos, McLellan ugyanakkor azt is elmondta, hogy az eltiltás alatt többször leültek vele, hogy átbeszéljék, bizonyos típusú ütközésektől a továbbiakban tartózkodnia kell, mert túl kockázatosak. Azt ő maga is elismerte, hogy rajta múlik, képes-e változtatni, de hogy a hosszú eltiltások a jövőben nem férnek bele, az nem kétséges.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum